Mens en Dier

Suïcidaal meisje gered dankzij dolfijnen

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Maddalena Bearzi van de Ocean Conservation Society volgde op een dag een groep foeragerende tuimelaars voor de kust van Los Angeles. Plotseling dook één van de dieren naar diepere wateren. Een minuut later volgde de rest van de school. Het onderzoeksteam van Bearzi besloot de dolfijnen te volgen.

Op enkele kilometers voor de kust vormden de dieren een cirkel rond een donker object in het water. De onderzoekers zagen in het water het levenloze lichaam van een meisje. Het team kwam langzaam dichterbij. Het meisje had blond haar en was volledig aangekleed. Terwijl de boot naderde, draaide ze langzaam haar hoofd en tilde ze haar arm op alsof ze om hulp riep.

De onderzoekers tilden het onderkoelde meisje aan boord van de boot. Bearzi bracht de kustwacht op de hoogte en zette koers naar de dichtstbijzijnde haven. “Ze is cyanotisch,” zei één van de onderzoekers. “Ze is zwaar onderkoeld. We moeten haar warm houden!” Het meisje werd in een deken gewikkeld en om beurten hielden de onderzoekers haar warm.

Het meisje was ongeveer 18 jaar oud en nauwelijks in staat te communiceren. Om haar nek zat een plastic zak. In de haven werd ze overgedragen aan de kustwacht en overgebracht naar het ziekenhuis. De dienstdoende SEH-arts zei dat het meisje het zou redden en dankte het team voor de reddingsactie.

Het ging om een Duits meisje dat op vakantie was in Los Angeles. Uit een briefje in de plastic zak bleek dat ze had geprobeerd zelfmoord te plegen. Als de dolfijnen de wetenschappers niet naar het meisje zouden hebben geleid, was ze overleden.

Wat zouden de dolfijnen hebben gedaan als het team er niet was geweest? Zouden ze haar hebben gered? Er zijn veel gevallen bekend waarbij dolfijnen mensen hebben gered van de dood of een ramp, door ze naar de kust te leiden, haaien te verjagen of ze boven water te houden.

Dit artikel is afkomstig uit het boek Dolphin Confidential: Confessions of a Field Biologst.

[National Geographic]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
8 jaren geleden

Ik kan echt genieten van dit soort verhalen. Prachtig hoe dieren mensen kunnen helpen, en zelfs het leven kunnen redden. Dolfijnen zijn echt geweldige dieren!

Yvonne
Yvonne
8 jaren geleden

Hartverwarmend!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x