Homepagina » Mens en Dier » Suïcidaal meisje gered dankzij dolfijnen
Suïcidaal meisje gered dankzij dolfijnen

Suïcidaal meisje gered dankzij dolfijnen

Maddalena Bearzi van de Ocean Conservation Society volgde op een dag een groep foeragerende tuimelaars voor de kust van Los Angeles. Plotseling dook één van de dieren naar diepere wateren. Een minuut later volgde de rest van de school. Het onderzoeksteam van Bearzi besloot de dolfijnen te volgen.

Op enkele kilometers voor de kust vormden de dieren een cirkel rond een donker object in het water. De onderzoekers zagen in het water het levenloze lichaam van een meisje. Het team kwam langzaam dichterbij. Het meisje had blond haar en was volledig aangekleed. Terwijl de boot naderde, draaide ze langzaam haar hoofd en tilde ze haar arm op alsof ze om hulp riep.

De onderzoekers tilden het onderkoelde meisje aan boord van de boot. Bearzi bracht de kustwacht op de hoogte en zette koers naar de dichtstbijzijnde haven. “Ze is cyanotisch,” zei één van de onderzoekers. “Ze is zwaar onderkoeld. We moeten haar warm houden!” Het meisje werd in een deken gewikkeld en om beurten hielden de onderzoekers haar warm.

Het meisje was ongeveer 18 jaar oud en nauwelijks in staat te communiceren. Om haar nek zat een plastic zak. In de haven werd ze overgedragen aan de kustwacht en overgebracht naar het ziekenhuis. De dienstdoende SEH-arts zei dat het meisje het zou redden en dankte het team voor de reddingsactie.

Het ging om een Duits meisje dat op vakantie was in Los Angeles. Uit een briefje in de plastic zak bleek dat ze had geprobeerd zelfmoord te plegen. Als de dolfijnen de wetenschappers niet naar het meisje zouden hebben geleid, was ze overleden.

Wat zouden de dolfijnen hebben gedaan als het team er niet was geweest? Zouden ze haar hebben gered? Er zijn veel gevallen bekend waarbij dolfijnen mensen hebben gered van de dood of een ramp, door ze naar de kust te leiden, haaien te verjagen of ze boven water te houden.

Dit artikel is afkomstig uit het boek Dolphin Confidential: Confessions of a Field Biologst.

[National Geographic]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
7 jaren geleden

Ik kan echt genieten van dit soort verhalen. Prachtig hoe dieren mensen kunnen helpen, en zelfs het leven kunnen redden. Dolfijnen zijn echt geweldige dieren!

Yvonne
Yvonne
7 jaren geleden

Hartverwarmend!

x

Check Also

gevaccineerd

Foto: Britse ouderen zonder toestemming thuis gevaccineerd, niet in staat om te praten & lopen

Een foto die op social media is ...

Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

Mensen kunnen telepathisch communiceren met dolfijnen, zo wordt beweerd in dit artikel van het Russische ministerie van Defensie

Russische elitesolidaten kunnen met behulp van gedachtekracht ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

2
0
We lezen graag je reactie!x