BinnenlandCorona

Corona-uitbraak onder gevaccineerden in Enschedees verzorgingshuis: 60% positief getest

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het verzorg- en verpleeghuis De Eschpoort in Enschede heeft zich op de afdeling dementie een corona-uitbraak voorgedaan. De uitbraak is opvallend omdat de bewoners allemaal al gevaccineerd waren. Negen van de 15 bewoners (60 procent) zijn positief getest, net als twee medewerkers van de afdeling.

Tot en met donderdag worden er geen bezoekers toegelaten in het verpleeghuis. De bewoners zouden geen of slechts milde klachten hebben. Ze worden geïsoleerd verzorgd. Ondertussen doen de GGD en een arts-microbioloog onderzoek naar de herkomst van de besmetting.

Groot deel dus toch besmet geraakt

Een woordvoerder laat aan RTV Oost weten dat een corona-uitbraak van deze grootte nog niet eerder is voorgekomen. Hoewel alle bewoners op de afdeling dus zijn gevaccineerd, is een groot deel toch besmet geraakt.

Het CDC, het Amerikaanse RIVM, beweerde eerder bewijs te hebben dat gevaccineerden niet meer besmettelijk zijn. De uitbraak in Enschede ‘zou misschien een voorzichtige vingerwijzing kunnen zijn’ dat het wél kan, schrijft Tubantia.

Gevaccineerd op ‘topsnelheid’

Over enkele weken gaan de GGD’s met speciale ‘prikbussen’ woonwijken in. Wie wil, kan zich ter plekke laten vaccineren tegen corona. Het idee is om de bussen naar wijken te sturen waar nog maar weinig mensen zich hebben laten inenten.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht de komende tijd zo’n 1,4 miljoen mensen per week in te enten. Volgens minister Hugo de Jonge wordt er gevaccineerd op ‘topsnelheid’.

4.8 41 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Ondanks de pseudovaccinatie wordt iedereen weer opgesloten.

Conclusie: met of zonder de pseudovaccinatie krijgen wij onze vrijheid niet terug.

Anneke
Anneke
1 jaar geleden

En straks het leger ofzo?

Klaar mee.
Klaar mee.
1 jaar geleden

Doe maar kalm aan Hugo, hier wordt niet gevaccineerd.

Katootje
Katootje
1 jaar geleden

Jup daar gaat ie weer

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x