Financieel

Sven Hulleman waarschuwt: ‘Dit gaat pijn doen!’

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

In een nieuwe video leest jurist Sven Hulleman voor uit een column die Pieter Stuurman schreef voor De Andere Krant.

In augustus publiceerde minister Kaag van Financiën een lijst met voorstellen voor nieuwe fiscale maatregelen. De lijst ‘kan gebruikt worden door politieke partijen bij het opstellen van hun verkiezingsprogramma’s’, meldt het ministerie van Financiën. Hij bestaat uit maar liefst 130 voorgestelde belastingverhogingen. In totaal 137 pagina’s vol met steeds dezelfde boodschap: u zult sowieso (véél) meer moeten gaan betalen!

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Dit is geen goed nieuws,” aldus Hulleman, die de lijst heeft voorgelegd aan fiscalist Pim van Rijswijk. Daarover later meer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Kleine greep

Een kleine greep uit de 130 voorstellen:

Fiscalisering van de AOW. Dat betekent dat gepensioneerden belasting moeten gaan betalen over hun AOW. Iets waarvoor ze hun hele werkzame leven al belasting betaald hebben.

Afschaffen verlaagd energiebelastingtarief glastuinbouw. Leidt tot een enorme prijsstijging voor groenten en fruit.

Verhogen accijns op fossiele brandstoffen met 10 procent. “Thuisblijven en kou lijden dus,” aldus Stuurman.

Verhogen dieseltoeslag motorrijtuigenbelasting. “Uw dieseltje mag naar de sloop.”

BPM (aanschafbelasting auto) verhoging van 100 procent. “Dan maar een nieuwe auto kopen? Vergeet het maar.”

Uitbreiding vrachtwagenheffing naar 30 cent per kilometer. “Vergeet niet dat al uw boodschappen per vrachtwagen vervoerd worden, en al uw boodschappen daardoor fors duurder gaan worden.”

Afschaffen verlaagd btw-tarief voor voedingsmiddelen en water. “Btw op eten en drinken gaat dus van 9 naar 21 procent. En dat bovenop alle andere maatregelen die voedsel al veel duurder maken.”

Verhoging eigenwoningforfait van 0,35 naar 2,75 procent van de WOZ-waarde. Voor een huis met een gemiddelde WOZ-waarde (269.000 euro) gaat daarmee het forfait van ongeveer 1300 euro per jaar naar ruim 10.000 euro. Gemiddeld wordt wonen in een koophuis dus zo’n 725 euro per maand duurder, becijferde Stuurman.

En tot slot belasting van waardeontwikkeling eigen woning. Het betekent dat mensen over de overwaarde op hun woning vermogensbelasting moeten gaan betalen. “Dit wordt de werkelijke nekslag voor degenen die, ondanks alle bovengenoemde maatregelen, nog een woning kunnen betalen.”

Doodsteek voor kleine ondernemer en gewone man

Het is alsof je de ezel niet alleen een wortel voorhoudt, zodat hij steeds harder gaat lopen, maar ook steeds een extra stuk gewicht erop legt. Hij zakt al bijna door z’n hoeven en wat ze nu gaan doen, in september, is ervoor zorgen dat de kleine ondernemer en de gewone man definitief door z’n hoeven zakt, benadrukt Hulleman.

4.7 212 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mokumer
Mokumer
7 maanden geleden

Toch gaan de slaapkoppen hiervoor stemmen in November.

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Als we nu massaal met z,n allen “re-immigreren” -geintje-krijgen we dan wel alles gratis,huizen,gratis ziektenzorg ,zakgeld etc.etc.als dit doorgaat dan hou er rekening mee dat de pleuris uitbreekt,en terecht!!!

Ronald
Ronald
7 maanden geleden

You will own nothong

C.J.van der NAGEL
C.J.van der NAGEL
7 maanden geleden

Naar mijn idee hebben ze nog nooit een vergadering belegd waar er geld over was…” altijd te kort…..Laten zij nu maar eens bezuinigen hun speeltjes zorgen er voor dat we steeds meer moeten betalen….er is maar 1 partij =FvD

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x