Homepagina » Buitenland » Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’
ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen maar liefst 9000 aardbevingen voorgedaan. De aardbevingzwerm begon op 19 juni in het noorden van het land. Experts van de IJslandse meteorologische dienst (IMO) verwachten nog meer bevingen.

Er zijn twee aardbevingen geweest die zwaarder waren dan 5 op de schaal van Richter. Zo is op 28 juni een beving met een kracht van 5,8 gemeten. Het is onduidelijk wat de bevingen veroorzaakt. Kristin Jonsdottir van de IMO zei tegen de IJslandse publieke omroep RUV: “We proberen te achterhalen wat er aan de hand is.”

Grootste aardbevingszwerm in 40 jaar

Jonsdottir vertelde aan Newsweek dat de bevingen zich voordoen in de Tjornes-breukzone, een gebied waar twee tektonische platen tegen elkaar schuren. “Dit is de grootste aardbevingzwerm in de Tjornes-breukzone in 40 jaar.”

“Het is heel moeilijk om te zeggen wanneer de zwerm voorbij zal zijn,” zei Jonsdottir. “De ene keer registreren we honderden aardbevingen in enkele uren tijd, de andere keer is het stil.” De vorige zwerm dateert van 2012 en duurde enkele weken.

Er zijn daarnaast aanwijzingen dat een vulkaan in het zuiden van IJsland mogelijk op uitbarsten staat, zegt de IMO verder. De afgelopen weken hebben wetenschappers een verhoogde concentratie zwaveldioxide waargenomen rond de vulkaan.

[Newsweek]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 maanden geleden

Het is allemaal de sxhuld van Poetin of anders GW.

Harry
Harry
3 maanden geleden

De grand solar minimum. Misschien kan het ministerie van klimaat dit tegenhouden.

Elise
Elise
Reactie op  Harry
3 maanden geleden

Als de zon minder vlammen afgeeft, hoe kan het dan dat de aarde opwarmt? Of kan het zo zijn dat de aarde juist in beweging komt, omdat er minder vlammen zijn? En dat daardoor de aarde gaat wiebelen. Iemand een uitleg hierover?

Harry
Harry
Reactie op  Elise
3 maanden geleden

Niet in een paar regels samen te vatten. Sinds 1600 verplaatst de aarde zich van het barrycenter, sommige geleerden denken dat het warmer wordt doordat de straal rond de zon kleiner wordt, dit gaat nog 600 jaar door, daarna wordt het eeuwen koudet.
Bij een grand solar minimum neemt het magntisme van de zon af, hierdoor meer vulkaan uitbarstingen en dus koeling, instabieler weer (schudden yet streams) en meer geladen deeltjes waardoor meer wolken, tsi neemt ook iets af. Veel meer verlies van oogst.

Elise
Elise
Reactie op  Harry
3 maanden geleden

Das de reden/een van de redenen van technologie/de vele missies naar zon en maan?
De bijbel en andere religies spreken hier ook over. Daarom denk ik dat de agenda 21/30 hier ook mee te maken heeft.

OptimaForma
OptimaForma
Reactie op  Harry
3 maanden geleden

Goede uitleg, top. Ik heb nog twee alternatieve theorieën voor je. Beide beetje sketchy maar daarom noem ik het ook maar theorie. De eerste is dat de jetstreams stil staan. Dit komt volgens complottheorie doordat HAARP te vaak wordt gebruikt. Weermanipulatie is aan de orde van de dag, dat is geen theorie maar feit en kun je gewoon googlen. Het laten uitregenen van wolken is gemeengoed aan het worden. Minder algemeen bekend is dat Saoedi-Arabië een speler is geworden op dat terrein, zie ook de enorme stad die men wil bouwen voor 500 miljard in de woestijn die alleen maar kan bestaan dankzij kunstmatige regen. Ik denk dat het rare weer van de afgelopen tijd te verbinden is aan het feit dat Saoedi-Arabië is opgenomen in het netwerk van HAARP. Koele lucht die kant op, warme lucht deze kant op. Ik krijg er mijn vinger niet achter maar zeker is dat de jetstreams “ziek” zijn, ze staan zo goed als stil.

Tweede theorie is die van de electric universe, en gekoppeld aan solar minimum en het afnemende magnetische veld van de aarde zou je kunnen zeggen dat dat de reden is voor rare fenomenen. Daar is echter zo weinig info over te vinden dat ik daar helemaal geen chocola van kan maken. Het enige wat steeds terugkomt in dit patroon is afnemende electromagnetische activiteit. Ik heb ooit gelezen dat ons zonnestelsel zich uit een gebied begeeft waarin we werden beschermd door een groot magnetisch veld, veel groter dan die van onze zon. Maar dat zou betekenen dat we in ons rondje van pak en beet 26.000 jaar om de kern van de melkweg heen nu een aantal millennia door een gebied gaan waar we veel kwetsbaarder zijn voor kosmische straling. De magnetische velden staan veel meer onder druk, moeten veel meer gamma straling verwerken. Goed dat is allemaal theorie, en echt een antwoord heb ik dus niet helaas

rop
rop
3 maanden geleden

Zo langzamerhand staat alles op het uitbarsten, zo waarlijk ondergronds als bovengronds.zo boven zo beneden, alles word eens flink door elkaar geschut, de grote uitbarsting moet nog komen ,de aardlichaam[planeet] heeft het [soms] zwaar te verduren , en daar vallen in deze tijd ook de mens onder, zal wel een verband hebben met elkaar? Wat is er toch aan de Hand? Eigenlijk is er gewoon een verandering op komst maar daar zijn ook Aard bevingen voor nodig.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  rop
3 maanden geleden

Door het al weer eeuwen gebruik van de gregoriaanse kalender hebben wij een verkeerd beeld van het punt
waarin wij ons bevinden(de tijd). Wij moeten immers iedere 4 jaar weer knoeien met het schrikkeljaar.
20 Sept 2020 zal volgens de Maya kalender 2012 beginnen.

Willem
Willem
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
3 maanden geleden

Volgens die ene professor was het 2 weken terug officieel 21 12 2012.

P.M.
P.M.
3 maanden geleden

Heeft misschien een vaccin prikje gekregen van bill gates.!

peter
peter
3 maanden geleden

Ik denk een natuurlijke reactie omdat er zelfs nu nog steeds mensen zijn die de 1,5m regels maar niet willen hanteren…

Als je duits verstaat moet je echt die corona hoax kraak video van die duitse student kijken!

frans
frans
3 maanden geleden

Ook de aarde draait zich wel eens om tijdens haar slaap!!

Sjazon
Sjazon
3 maanden geleden

Misschien dat George Soros erachter zit?.

x

Check Also

gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. ...

sneeuw

Ondertussen op IJsland: 9 meter hoge huizen verdwenen onder sneeuw. Zo wordt er gereageerd

“We hebben nog nooit zoveel sneeuw gehad,” ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x