Buitenland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op IJsland hebben zich in 10 dagen maar liefst 9000 aardbevingen voorgedaan. De aardbevingzwerm begon op 19 juni in het noorden van het land. Experts van de IJslandse meteorologische dienst (IMO) verwachten nog meer bevingen.

Er zijn twee aardbevingen geweest die zwaarder waren dan 5 op de schaal van Richter. Zo is op 28 juni een beving met een kracht van 5,8 gemeten. Het is onduidelijk wat de bevingen veroorzaakt. Kristin Jonsdottir van de IMO zei tegen de IJslandse publieke omroep RUV: “We proberen te achterhalen wat er aan de hand is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Grootste aardbevingszwerm in 40 jaar

Jonsdottir vertelde aan Newsweek dat de bevingen zich voordoen in de Tjornes-breukzone, een gebied waar twee tektonische platen tegen elkaar schuren. “Dit is de grootste aardbevingzwerm in de Tjornes-breukzone in 40 jaar.”

“Het is heel moeilijk om te zeggen wanneer de zwerm voorbij zal zijn,” zei Jonsdottir. “De ene keer registreren we honderden aardbevingen in enkele uren tijd, de andere keer is het stil.” De vorige zwerm dateert van 2012 en duurde enkele weken.

Er zijn daarnaast aanwijzingen dat een vulkaan in het zuiden van IJsland mogelijk op uitbarsten staat, zegt de IMO verder. De afgelopen weken hebben wetenschappers een verhoogde concentratie zwaveldioxide waargenomen rond de vulkaan.

[Newsweek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Het is allemaal de sxhuld van Poetin of anders GW.

Harry
Harry
3 jaren geleden

De grand solar minimum. Misschien kan het ministerie van klimaat dit tegenhouden.

rop
rop
3 jaren geleden

Zo langzamerhand staat alles op het uitbarsten, zo waarlijk ondergronds als bovengronds.zo boven zo beneden, alles word eens flink door elkaar geschut, de grote uitbarsting moet nog komen ,de aardlichaam[planeet] heeft het [soms] zwaar te verduren , en daar vallen in deze tijd ook de mens onder, zal wel een verband hebben met elkaar? Wat is er toch aan de Hand? Eigenlijk is er gewoon een verandering op komst maar daar zijn ook Aard bevingen voor nodig.

P.M.
P.M.
3 jaren geleden

Heeft misschien een vaccin prikje gekregen van bill gates.!

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x