Paranormaal

Helderzienden helpen wetenschappers stemmen in het hoofd te begrijpen

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team van de Yale-universiteit heeft de hulp van helderzienden ingeschakeld in een poging stemmen in het hoofd beter te leren begrijpen.

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat paragnosten dezelfde soort stemmen horen als mensen die gediagnosticeerd zijn met schizofrenie. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen: helderzienden zien de stemmen meestal als positief, behulpzaam en beheersbaar, zo blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Schizophrenia Bulletin.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“We weten al enige tijd dat mensen stemmen kunnen horen – soms vaak – en daar niet voor hoeven te worden behandeld,” zei hoofdonderzoeker Albert Powers. Eén op de 25 mensen hoort continu stemmen, terwijl tot wel 40 procent van alle mensen op een bepaald moment in hun leven stemmen zal horen. De meesten van hen leiden echter niet aan een mentale aandoening.

Helderhorende

“Door te kijken hoe helderzienden ervaren hoe het is om stemmen te horen, kunnen wij belangrijke inzichten krijgen in de reden waarom ze zo goed kunnen functioneren,” zei Powers.

De wetenschappers bestudeerden een groep helderhorende paragnosten, die naar eigen zeggen dagelijks boodschappen krijgen. Er bleken weinig verschillen te zijn tussen helderzienden en patiënten met schizofrenie, hoewel de patiënten het horen van stemmen vaker zagen als iets negatiefs.

Door de ervaringen van helderzienden te vergelijken met die van mensen met schizofrenie en een controlegroep hebben de onderzoekers naar eigen zeggen ontdekt waarom de groep paragnosten beschermd wordt.

Controle

“Deze individuen hebben veel meer controle over de stemmen,” zei professor Philip Corlett. “Ze zijn ook meer bereid er op te reageren en stellen dat de stemmen een positieve of neutrale invloed op hun leven hebben. We denken dat deze groep ons veel zal leren over de stemmen.”

De onderzoekers zeggen dat de benadering misschien ongewoon is, maar gerechtvaardigd is omdat aandoeningen als schizofrenie erg lastig te behandelen zijn. Lastige problemen behoeven een creatieve en soms onorthodoxe aanpak, aldus Corlett.

[Yale]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lichtwezen
Lichtwezen
7 jaren geleden

Jozef Rulof legt dit fenomeen uit o.a. in het boek zielsziekten door gene zijde bezien.
Het kan ook met helderhorendheid of met bezetenheid te maken hebben…
http://www.Rulof.org

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Men moet weer aarden met de natuur. Veel aandoeningen kunnen verholpen worden door tijdelijk in de natuur te gaan leven. Leren leven op eigen levenskracht. Je maakt dan een schild tegen de stemmen en andere kwaden invloeden. Los maken van het systeem. Als je dit kunt, kun je weer out of de box denken/in de toekomst kijken of verleden, zonder dat je jezelf verliest. Ik schrijf bv. hier vaak heftige dingen/out of de box denkend, maar ik ben in het echte leven kei nuchter. Eerlijk zijn helpt ook. En dat kan alleen als je jezelf bent/kunt zijn.
Kinderen/jongeren van nu zou je eerst moeten leren om zichzelf te zijn, want het systeem doet juist het tegenovergestelde: Je moet iemand zijn, die in het technische systeem/plaatje past. Je bent niet het poppetje van Habbo of de voetbalspeler in een fifa spel. De voetbalpleintjes geraken langzaam leeg. Hierdoor ontstaan steeds meer aandoeningen/ziektes enz. De stekker moet eruit.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Het doeL ervan is een cosmisch geintregeerd persoon te worden.

Richard
Richard
7 jaren geleden

Esoteriek, bomenknuffelarij,wichelroedeloperij, fantasten. Wie stemmen hoort in zijn of haar hoofd is – ik zal niet zeggen ziek- maar enkele neurale verbindingen sporen niet. En je kunt wel onder een booom gaan zitten en met paddestoelen gaan praten, maar dat helpt het probleem niet te verhelpen.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x