Homepagina » Paranormaal » Helderzienden helpen wetenschappers stemmen in het hoofd te begrijpen
Helderzienden helpen wetenschappers stemmen in het hoofd te begrijpen

Helderzienden helpen wetenschappers stemmen in het hoofd te begrijpen

Een team van de Yale-universiteit heeft de hulp van helderzienden ingeschakeld in een poging stemmen in het hoofd beter te leren begrijpen.

De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat paragnosten dezelfde soort stemmen horen als mensen die gediagnosticeerd zijn met schizofrenie. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen: helderzienden zien de stemmen meestal als positief, behulpzaam en beheersbaar, zo blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Schizophrenia Bulletin.

“We weten al enige tijd dat mensen stemmen kunnen horen – soms vaak – en daar niet voor hoeven te worden behandeld,” zei hoofdonderzoeker Albert Powers. Eén op de 25 mensen hoort continu stemmen, terwijl tot wel 40 procent van alle mensen op een bepaald moment in hun leven stemmen zal horen. De meesten van hen leiden echter niet aan een mentale aandoening.

Helderhorende

“Door te kijken hoe helderzienden ervaren hoe het is om stemmen te horen, kunnen wij belangrijke inzichten krijgen in de reden waarom ze zo goed kunnen functioneren,” zei Powers.

De wetenschappers bestudeerden een groep helderhorende paragnosten, die naar eigen zeggen dagelijks boodschappen krijgen. Er bleken weinig verschillen te zijn tussen helderzienden en patiënten met schizofrenie, hoewel de patiënten het horen van stemmen vaker zagen als iets negatiefs.

Door de ervaringen van helderzienden te vergelijken met die van mensen met schizofrenie en een controlegroep hebben de onderzoekers naar eigen zeggen ontdekt waarom de groep paragnosten beschermd wordt.

Controle

“Deze individuen hebben veel meer controle over de stemmen,” zei professor Philip Corlett. “Ze zijn ook meer bereid er op te reageren en stellen dat de stemmen een positieve of neutrale invloed op hun leven hebben. We denken dat deze groep ons veel zal leren over de stemmen.”

De onderzoekers zeggen dat de benadering misschien ongewoon is, maar gerechtvaardigd is omdat aandoeningen als schizofrenie erg lastig te behandelen zijn. Lastige problemen behoeven een creatieve en soms onorthodoxe aanpak, aldus Corlett.

[Yale]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lichtwezen schreef:

  Jozef Rulof legt dit fenomeen uit o.a. in het boek zielsziekten door gene zijde bezien.
  Het kan ook met helderhorendheid of met bezetenheid te maken hebben…
  http://www.Rulof.org

  9 likes
 • Elise49 schreef:

  Men moet weer aarden met de natuur. Veel aandoeningen kunnen verholpen worden door tijdelijk in de natuur te gaan leven. Leren leven op eigen levenskracht. Je maakt dan een schild tegen de stemmen en andere kwaden invloeden. Los maken van het systeem. Als je dit kunt, kun je weer out of de box denken/in de toekomst kijken of verleden, zonder dat je jezelf verliest. Ik schrijf bv. hier vaak heftige dingen/out of de box denkend, maar ik ben in het echte leven kei nuchter. Eerlijk zijn helpt ook. En dat kan alleen als je jezelf bent/kunt zijn.
  Kinderen/jongeren van nu zou je eerst moeten leren om zichzelf te zijn, want het systeem doet juist het tegenovergestelde: Je moet iemand zijn, die in het technische systeem/plaatje past. Je bent niet het poppetje van Habbo of de voetbalspeler in een fifa spel. De voetbalpleintjes geraken langzaam leeg. Hierdoor ontstaan steeds meer aandoeningen/ziektes enz. De stekker moet eruit.

  5 likes
  • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

   Door te aarden in de natuur, kan men de hectiek van nu, beter aan.
   En het is een vorm van ontladen.

   Helder over de dingen na kunnen denken, dat is wat het ook geeft.
   Proberen uit te vinden, welk type natuur bij je past, helpt ook.

   De één wil water, de ander bos.

   4 likes
  • Dolex schreef:

   Beetje off topic volgens mij, deze reactie.
   En dan nog iets: ‘out of the box’ betekent dat je het uit de verpakking haalt: oftewel een massaproduct. Het tegenovergestelde van ‘outside the box’, wat je waarschijnlijk bedoelt. ‘Outside the box’ betekent buiten de kaders, creatief, buiten de gebaande paden.

   0 likes
  • steef schreef:

   ja, aarden is wat er moet gebeuren. Gelukkig hebben ze daar in nederland al wat tegen verzonnen. Zendmasten in het bos;)

   0 likes
 • Duval schreef:

  hmm beetje raar om dit te vergelijken met schizofrenie. Schizofrenen hebben een stoornis waardoor ze allerlei dingen doorkrijgen die helemaal niét kloppen en die wel geloven en vaak ook niet meer goed in kunnen zien dat die ingevingen helemaal niet kloppen. Ze kunnen bijvoorbeeld erg boos of agressief worden als je ze duidelijk wilt maken dat hun gedachtes niet kloppen met de werkelijkheid. Daarentegen krijgen helderzienden boodschappen door die wel kloppen, kunnen zij die toetsen aan de realiteit en blijven zij dat ook steeds toetsen of iets hun eigen gedachtes zijn, ingegeven gedachtes, of ze aan werkelijkheid gebonden zijn of niet. dat lijkt me een héél groot en significant verschil met schizofrenie. helderzienden werken door middel van telepathie met wezens in het hiernamaals en schizofrenen hebben een hersenaandoening waardoor hun werkelijkheid vervormd wordt en ze dingen zien en horen die er meestal niet zijn. dit is echt appels met peren vergelijken

  1 likes
 • Jaya schreef:

  Het doeL ervan is een cosmisch geintregeerd persoon te worden.

  1 likes
 • Richard schreef:

  Esoteriek, bomenknuffelarij,wichelroedeloperij, fantasten. Wie stemmen hoort in zijn of haar hoofd is – ik zal niet zeggen ziek- maar enkele neurale verbindingen sporen niet. En je kunt wel onder een booom gaan zitten en met paddestoelen gaan praten, maar dat helpt het probleem niet te verhelpen.

  0 likes
  • steef schreef:

   heel simpel…waar de aandacht is, daar stroomt de energie heen. In onze steeds drukker worden mind maatschappij, zit iedereen in zn hoofd. Kans op psychische aandoeningen is groter want mensen verliezen contact met de aarde. Als je terug gaat naar de natuur, daarmee verbinding legt ga je daarmee terug naar je eigen natuur, en komt de rust in het hoofd ook terug.

   Aarden een wonder middel?? nee zeker niet..90% van de mensen wil liever dat een ander ze geneest..ipv zelf diep naar binne gaan, en komen daarmee in handen van chemische industrie. Veel makkelijker om een de drugs te gaan wat door de overheid word verstrekt. In principe ook goed, want dan kan het huidige leven in de stad als plantje achter de computer gewoon worden doorgezet. Niet iedereen wil in de natuur wonen…

   0 likes
 • luna schreef:

  ZET ORGONITE IN JE HUIS !! OOK HEEL ZUIVEREND VOOR STRALING ALS JE ACHTER JE SCHERM ZIT
  EN BIJ JE MODEM

  0 likes
 • Dolex schreef:

  ‘soms vaak’

  Mooi.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Grote scepsis over evolutietheorie. Deze 1000 invloedrijke wetenschappers uiten hun twijfels

  Grote scepsis over evolutietheorie. 1000 invloedrijke wetenschappers uiten hun twijfels

  Meer dan 1000 invloedrijke wetenschappers van over ...

  Het 'glutenbrein': zo snijdt graan de bloedtoevoer naar de hersenen af

  Het ‘glutenbrein’: zo snijdt graan de bloedtoevoer naar de hersenen af

  De consumptie van graan wordt al ruim ...

  >