Het Complot

Leugens en misleiding brengen de waarheid boven tafel

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niburu volgt de situatie in Syrië nauwgezet. Er komt zoveel over naar buiten dat je soms door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer ziet.

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden, zo wordt ook wel gezegd. We zullen ons niet bezighouden met het welles-nietes-spelletje, maar laten aan de hand van beelden zien hoe de massa wordt bedot.

Toen we zagen dat grote televisienetwerken als CNN begonnen met het verwijderen van populaire commentaren onder artikelen over Syrië vonden we het tijd om de meest opvallende punten eens onder elkaar te zetten.

“Waarschuwing!” zo roept lezer Robert Guilfoyle nog. “De communistische staatsmedia zijn weer bezig met het verwijderen van populaire commentaren (nou ja, populair bij de lezers dan). Is het niemand opgevallen dat de wereld klaagt als Amerika zijn neus in andermans zaken steekt, maar ook als eerste naar Amerika kijkt als inwoners van andere landen om hulp vragen vanwege misdaden tegen de mensheid?”

Omslagpunt

CNN is er ook niet vies van om nepnieuws over Syrië te verspreiden en in een Hollywood-jasje te steken om het volk te misleiden. De Syrische activist ‘Danny’, die begin vorig jaar iedere week in het nieuws was, bleek gebeurtenissen met zijn cameraploeg in scène te zetten.

Het televisienetwerk wordt vaker betrapt op het verspreiden van nepnieuws. Toen CNN-correspondent Charles Jaco in 1990 ‘live’ verslag deed van de Golfoorlog, bleek later dat hij zich op een filmset bevond.

Het sudderde al langere tijd in Syrië, maar het omslagpunt was de gifgasaanval in Damascus. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry benadrukte vrijdag dat er voldoende bewijs is om vast te stellen dat het regime van Assad chemische wapens heeft ingezet tegen de eigen bevolking.

Aanleiding

Herinnert u zich deze nog? De Britse Daily Mail publiceerde begin dit jaar gelekte e-mails van de Britse defensie-aannemer Britam Defence over een chemische aanval in Syrië om de schuld vervolgens in de schoenen te schuiven van president Bashar al-Assad.

Uit de gelekte stukken bleek dat men op zoek was naar een aanleiding om internationale militaire interventie in Syrië te kunnen afdwingen. Twee hooggeplaatste medewerkers binnen Britam Defence bespreken een operatie onder valse vlag ‘die is goedgekeurd door Washington’. De wapenindustrie moet immers blijven draaien. De één zijn dood is een ander zijn brood, nietwaar?

Hedenochtend kwam het bericht naar buiten dat de Britse overheid in 2012 een exportvergunning heeft gegeven voor kaliumfluoride en natriumfluoride naar Syrië. Deze stoffen kunnen gebruikt worden om het dodelijke gifgas sarin te maken. Met natriumfluoride poetst u waarschijnlijk ook iedere dag uw tanden, dat u het even weet.

Britse parlementariërs beschuldigen de overheid van ‘adembenemende laksheid’. Uiteindelijk zouden de stoffen niet aan Syrië zijn geleverd in verband met een exportblokkade van de Europese Unie.

Met de huidige ontwikkelingen in Syrië is onderstaande documentaire van de hand van John Pilger zelden zo relevant geweest. Hij laat zien hoe de reguliere media in de Verenigde Staten en Europa het publiek betoveren met oorlogspropaganda.

Pilger laat zien hoe de nieuwsmedia vandaag de dag vaak niets meer zijn dan een propagandamachine om oorlog te verkopen aan het volk dat argeloos thuis op de bank televisie zit te kijken. Neem er gerust even de tijd voor.

Minister Kerry noemde Assad afgelopen vrijdag een ‘moordenaar’. Ook zei hij dat Assad het bewijs voor de gifgasaanval probeerde uit te wissen. Net zoals Bush en Bin Laden ten tijde van de Irakoorlog de grootste vrienden waren, had Kerry het in het verleden erg gezellig met Assad. Zo noemde de Amerikaanse minister hem in 2011 nog een ‘zeer vrijgevige man’. Op onderstaande foto uit 2009 dineert het tweetal gezellig met aanhang in een restaurant.

Leugens en misleiding brengen de waarheid boven tafel

De Amerikaanse president Obama heeft inmiddels besloten militaire actie te ondernemen tegen Syrië. De aanval moet ‘afschrikken, ontwrichten, voorkomen en degraderen’, zo zei hij. Waar hebben we dat eerder gehoord? Shock and Awe, anyone? Iets met die massavernietigingswapens die nooit zijn gevonden. Zoals uit onderstaande foto’s blijkt, staan veel Amerikaanse soldaten niet echt te springen om naar Syrië te gaan.

Leugens en misleiding brengen de waarheid boven tafel

Leugens en misleiding brengen de waarheid boven tafel

Afghanistan, Irak, Libië, Mali, Egypte, Syrië, wie volgt? Verspreid dit soort artikelen, foto’s en videomateriaal zoveel mogelijk zodat ook uw medemens door de leugens kan prikken.

Als we de nieuwste peilingen mogen geloven is er nog een lange weg te gaan. Uit onderzoek van RTL Nieuws is gebleken dat 70 procent van de Nederlanders vindt dat de internationale gemeenschap moet ingrijpen in Syrië. Een overgrote meerderheid vindt dat met de gifgasaanval in Damascus een grens is overschreden. Waarschijnlijk is de peiling niet gehouden onder kritisch denkende soldaten.

Alleen dode vissen drijven met de stroom mee, wees geen dode vis.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wesley
Wesley
8 jaren geleden

[Waarschijnlijk is de peiling niet gehouden onder kritisch denkende soldaten.]

Die zijn er ook niet want kritische denkers worden geen soldaat.

Chris van Kalken
Chris van Kalken
8 jaren geleden

Het is inderdaad alom bekend dat de media de waarheid wel een s verdraaid. Maar ik heb toch duidelijk beelden gezien van mensen die de gevolgen van een gifgasaanval vertoonden, inclusief gedode kinderen. Of moeten we dit dan maar negeren omdat het in scene gezet zou kunnen zijn?

kengai
kengai
8 jaren geleden

Waarom zou Assad dit doen, hij heeft er geen enkele voordeel mee.
Er zijn maar 2 landen die hier voordeel van hebben en dat is de UK en USA, want die leven van oorlogje voeren en dan het ergste, 70% van de Nederlanders slikken dit ook als zoete koek, niet zelf nadenken, maar gewoon blindelings alles geloven wat de media je voorschotelt.

m&m
m&m
8 jaren geleden

natuurlijk worden wij besodemietert net als met irak en andere landen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x