Natuur en Milieu

Technieken die de zon moeten dimmen: ‘De waanzin kent geen grenzen meer’

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Nieuwsuur besteedt in een item aandacht aan het dimmen van de zon. Naast technieken die de zon moeten dimmen, zijn er ook ideeën om de aarde lokaal te verkoelen, bijvoorbeeld met vernevelende windmolens, aldus Nieuwsuur.

Een internationale commissie adviseert in een rapport dat er meer onderzoek nodig is naar technische mogelijkheden die de zon dimmen, oftewel solar geoengineering.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Zonnestralingsbeheer of solar radiation management is een verzamelnaam voor technieken die de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde moeten terugdraaien, schrijft Nieuwsuur.

Optie openhouden

“In de verre toekomst kan zonnestralingsbeheer een onderdeel van de oplossing zijn. We moeten die optie openhouden,” zei commissievoorzitter Pascal Lamy tegen Nieuwsuur.

“Deze mensen kennen geen nederigheid en geen bescheidenheid. Zodra mensen zich gaan bemoeien met complexe systemen die ze niet ten volle begrijpen, gaat het over het algemeen gillend fout,” reageert neuroloog Jan Bonte.

Letterlijk levensgevaarlijk

Jurist Sietske Bergsma merkt op: “Zoals er in het sprookje van De Naakte Keizer kleermakers te vinden waren die ‘het kostuum’ wilden naaien, die de duurste en beste stoffen ‘gebruikten’ en de keizer met complimentjes overlaadden, zo zijn er ook opportunistische ondernemers en wetenschappers te vinden die de zon gaan ‘dimmen’ en met nevel de aar… laat maar.”

“De waanzin kent geen grenzen meer,” aldus oud-advocaat Aldert Nijhuis.

Historicus Gerard von Gevers zegt: “Deze fanaten zullen het risico nemen om het leven op aarde te vernietigen, voor ze toegeven dat ze er mijlenver naast zitten. Zoals de leden van iedere irrationele cult, zijn ook deze cult-aanhangers letterlijk levensgevaarlijk.”

4.8 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

190 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wouter
Wouter
5 maanden geleden

Een potentiële Pandora’s box

Angie
Angie
5 maanden geleden

Chemtrails……dat was toch een samenzweringssprookje?

Sylvie
Sylvie
5 maanden geleden

Zijn er patenten op? Net zekerheid!

Jamal
Jamal
5 maanden geleden

Aanschouw hier de cult des doods, men haat leven en alles wat leven geeft.

Back to top button
190
0
We lezen graag je reactie!x