Homepagina » Binnenland » ‘Milieuvriendelijke’ E10-benzine blijkt sluipmoordenaar: ‘Het is alleen maar ellende’
e10

‘Milieuvriendelijke’ E10-benzine blijkt sluipmoordenaar: ‘Het is alleen maar ellende’

De ‘milieuvriendelijke’ biobrandstof E10 blijkt een sluipmoordenaar te zijn voor brommers en scooters.

Monteurs hebben het maar druk met reparaties.

Ongeveer 10 procent van de reparaties die Mark Dijkmans uit Eindhoven uitvoert in zijn werkplaats is terug te voeren naar E10.

Erg agressief en chemisch

Deze brandstof, die sinds 1 oktober vorig jaar verplicht moet worden aangeboden door tankstations, bevat 10 procent bio-ethanol.

De ‘groene ethanol’ zou beter zijn voor het milieu.

Maar ethanol is ook erg agressief en chemisch, en tast motoronderdelen zoals pakkingen en afdichtingen aan, aldus Jos Vermeulen, die een scooterzaak in Eindhoven heeft.

De smerende werking is ook een stuk minder.

Enorme boosdoener

“Heel vervelend allemaal,” zei hij.

Dijkmans: “Gaandeweg zijn we erachter gekomen wat voor enorme boosdoener het is. Je betaalt al snel 400 euro voor een reparatie.”

Bart van Gils van Scootertown in Kaatsheuvel heeft geen goed woord over voor E10-benzine.

Geen aanwinst

“Die is zo ontzettend veel schadelijker voor de motor,” zei hij. “Door de bio-ethanol loopt de temperatuur in de motor veel hoger op. Het spruitstuk is van rubber. Dat smelt.”

Bij Jonkers Motoren in Vlijmen heeft vijf op de 10 reparaties te maken met E10.

“Technisch gezien vind ik E10 geen aanwinst,” zei eigenaar Bert Jonkers. “Ik hoor ook dat het verbruik hoger is.”

Benzinelekkages

Tim Scheffer van Hordijk Tweewielers in Rotterdam-Terbregge krijgt dagelijks drie scooters binnen waarbij E10-benzine de boosdoener is.

“Met deze brandstof zien we dat de rubbers van brandstofleidingen verdrogen,” zei hij. Dan ontstaan er scheuren en krijgen mensen te maken met benzinelekkages.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Geldt ook voor bepaalde auto’s, mijn auto loopt ook slecht op E10 (een GDI motor,Volvo en Mitsubishi) en sloeg steeds af tot ik las dat ze de ethanol al aan het opvoeren waren voor vorig jaar oktober. Tank nu alleen nog maar BP Ultimate 98 daar zit geen ethanol in en als bij een wonder werd mn auto sneller en rijdt 10% zuiniger, wou dat ik het veel eerder was gaan gebruiken. Maar ook voor het milieu is het rampzalig het wordt gemaakt uit mais en daar is heel veel mais voor nodig. Dus het hele klimaatverhaal is gelul van een dronken aardbei maar dat weten we allemaal wel. Vandaag 16 februari is het wéér de warmste 16 februari ooit gemeten, wou dat ze daar een keer mee stopten met die onzinverhalen, net als storm Dennis, geef het maar een naam net als een zware tornado, vroeger was het storm met windkracht 10 of 12, gewoon simpel.

  60 likes
  • exegese schreef:

   Goed gezien @Willem, bovendien is er inderdaad met het milieu helemaal niets aan de hand. Volgens de objectieve metingen, actueel als in het verre verleden is er met het milieu helemaal niets aan de hand. De zeespiegel stijgt met gemiddeld 1,6 mm per jaar, dat is al onveranderd sinds de eerste metingen, stormen en natuurrampen zijn minder in aantal en hevigheid en de aarde warmt zeker niet op getuigen objectieve metingen voordat ze willens en wetens veranderd werden door de huidige bedriegers die ons wijs willen maken dat zij het beter weten dat degene die de metingen in het verleden registreerden. Wat zij bedoelen is dat ze heden ten dage een andere agenda volgen en dat die metingen even niet zo goed uitkomen nu. Wat mij betreft kunnen zij de boom in met hun flutbenzine en onzinnige maatregelen.

   30 likes
   • Ho Even schreef:

    Je bedoeld waarschijnlijk dat er met het klimaat niets aan de hand is?

    Want de zeeën zitten vol plastic, bossen worden in een steeds hoger tempo gekapt.In steeds meer gebieden is hongersnood door droogte.
    Diersoorten sterven in een hoog tempo uit even als mensen met een gezond verstand.

    6 likes
    • Jeroen schreef:

     Dat de zeeën vol liggen met plastic is milieu heeft niets met opwarming van de aarde te maken.
     De vele bomen kap is voor de bio-centrales wat volgens onderzoek nog slechter schijnt te wezen dan een kolencentrale.

     1 likes
  • peter schreef:

   E10 is trope voor iedere auto! Reken je maar niet rijk als de fabrikant van je auto aangeeft dat je gerust E10 kunt tanken.

   Zoals menigeen weet dient de hele CO2 leugen enkel en alleen het in stand houden van ons financiele roofstelsel. Ook het gebruik van E10 draagt daar aan bij. Binnen zo’n 10 jaar zal iedereen die braaf E10 heeft getankt zijn motor voor veel geld moeten laten repareren of laten vervangen. Voor veel auto’s houdt dat echter in dat ze dan naar de sloop mogen.

   Welke leugenaar riep ook alweer ‘koop die nieuwe auto’?

   15 likes
  • :adrianus-johannes. schreef:

   hai willen,
   in mijn geheugen-hersenen was ook vroeger door de natuurkunde leeraar dat storm vanaf windkracht 10 is..
   als ik nu het net bezoek om dat te vinden, verbaast het mij dat ze windkracht 9 BF al storm noemen..
   dan het “namen” van stormen doe dat dan met nederlandse namen boven de nederlandse gronden wel zo duidelijk en waarom “namen” is het de bedoeling ze beter te onthouden? of gaan er straks 2 per dag komen weet je nog clare nam de tuinstoelen mee en dennis de parasol.. of is dat voor de verzekering een schuldige aan te wijzen..! dat wij beter onthouden dat er veeeeel en vreselijke stormen over nederland razen.. had de waternoot storm van 1953 een naam wisten we nu ook niet welk jaar die was ik krijg een vreemd en onnatuurlijk gevoel bij namen.. als of we het over wezens,(of natuurlijke personen) of mensen hebben..
   (dat kan wel mogelijk zijn en is door die persoon met de apparatuur die dat kan, door hem of haar ook deze storm gemaakt)

   een vraag die je, je kan stellen is : het oprijzen van de zee spiegel stel de zee rijst 1 mtr. is het dan ook niet zo dat alle rivieren en meren sloten beekjes en grachten gaan rijzen! het verval is 1 mtr minder geworden langs de gehele kust.. of is nederland een badkuip en pompen we het water naar de zee die steeds maar hoger word.. behalve dat ik dat daar in de rotterdamse en scheveningen haven niks van zie.. buiten de spring vloed dan soms met aanlandige wind, net als in delfzijl waar de extra sluizen dicht gaan op die tijd met aanlandige wind.. water is vloeibaar en trekt mogelijk het land met zich mee de zee in millimeter voor millimeter en zakt zo langzaam in zee als de boer zijn akker in de sloot.. en is het niet de zee die stijgt maar het land dat daarin zakt..

   elke boer weet dat zijn weilanden de sloot in zakken en deze elk jaar opdiepte gebaggerd moeten worden, zo is het ook met heel nederland het zakt langzaam af in de zee en tzt zal vlissingen tegen londen aan liggen over een 1000 jaar of zo en bremen op de plaats van stad groningen etc..

   neem hier het trias 248 miljoen jaar geleden al het land was verenigt in een super continent.. dit wat uit elkaar drijft op de aardse bol!? nu en nog altijd zal blijven gaan.. het continent pangaea geheten de los geschuurde stuken kan je nu op de wereld kaart zien en lezen hoe ze benoemd worden en in zee zakken.. op dat pangaea continent leefden de voor ouders van de dino’s, leuk om die te onderzoeken de opa en oma van de dinosauriërs wie waren dat?

   7 likes
   • Willem schreef:

    Ja dat is een goeie vraag en wie waren de opa’s en oma’s van die zoorten etcetera. Maar je maakt daar zeer goede punten, ook ik zie er niks van aan de kust van Hoek van Holland of aan de oever bij de waterweg waar ik vlak bij woon. Ja die storm namen om het allemaal wat dreigender te maken past mooi in het klimaatangst opwek verhaal natuurlijk. Het waaide vannacht maar meer dan 6 of 7 is het niet geweest en in de loop van de ochtend was het echt niet meer dan 4, het weerbericht van voorheen was dan gewoon dat er regen zou vallen en windkract zoveel en let op voor rukwinden wanneer u er met de auto op uit moet en dan had je het wel gehad. Alles wordt anders dat is logisch maar dit gaat niet de goede kant op Adrianus dat is wel duidelijk.

    4 likes
    • :adrianus-johannes. schreef:

     willem,
     als het nu wel eens de goede kant op is, wat als het eerst een onmenselijke chaotische whang orde moet worden, de sphinx kan niet anders als eerst volledig tot as vergaan, voor hij/zij daaruit weer opstaat..
     hoever zijn wij de mens op de wereld schaal, al tot as?!
     wat laten wij achter, gezien er op de wereld vele bouwwerken onverklaarbaar in tijd en kunde staan vele waarvan wij nog niks kunnen doorgronden..
     wat staat er uit onze as op!, veroorzaken wij wel de as, om iets mooiers op te laten staan.. wij, als mens bevolkers van deze geleende aarde, in onze tijd.. is hij voor bij.. of, of zijn enkelen van wij, ons mensen zo wakker dat die zich er overheen trekken en de moed hebben door te gaan.. daar waar ieder het laat afweten zeker de angstige elite die schapen nodig hebben zelf boven de as te blijven uit komen zonder het oude los te laten, ego, macht, oorlog, bedrog, valsspel, misleiding, etc. etc.
     wie heeft de moed onder de as vandaan te komen en te bouwen aan “ik wil het anders” of blijven we cirkelen boven de as van vernieuwing..
     hoever denk jij dat we zijn..

     2 likes
 • exegese schreef:

  Het milieu, je moet er wat voor over hebben , toch ? Nou zijn al die bedenksels alles behalve goed voor het milieu maar, voordat iedereen dat eens een keer door heeft zijn de bedenkers in Den Haag al weer vervangen door nieuwe leugenaars met nieuwe misleidingen. En zo houden ze iedereen lekker aan het lijntje, net zo lang als ze maar willen, of worden we nou eens een keer wakker ?

  24 likes
  • Willem schreef:

   Ik heb de indruk dat de lieden welke op een gegeven moment in de politiek iets te zeggen krijgen sterk worden beïnvloed door iets wat wij niet weten of zien, die gekte, deze waanzin moet ergens ontstaan. Nu vernietigen ze de plek (aarde) waar ze ook zelf op leven en hun kinderen enz. Dat kan nooit van gewone mensen met normaal verstand komen, geldt ook voor allerlei oorlogen of veelvouden aan kinderen krijgen die in dezelfde ellende terecht komen.

   23 likes
   • Markus schreef:

    Wat denk je van jetten (D66). Die vindt het niet erg zoveel moslims hier, bij de meesten van hun is nml een gat een gat en aangezien Jetje het vrouwtje is…..
    Politici? Dat zijn stumpers, het zijn degenen die die lui serieus nemen en hun mandaat afgevenden aan zulke lui, verwerpelijk!!! en levensgevaarlijk. Gelukkig hangen ze elk schaap aan z’n eigen poten op 👊

    3 likes
  • hip schreef:

   wakker zijn we maar doen niets waarom weet ik ook niet

   0 likes
 • Markus schreef:

  En onze politici en ambtenaren weten natuurlijk weer van niets.
  Wordt tijd dat we maar eens gaan stoppen met betalen voor die lui, de samenleving krijgt er alleen maar ellende van.

  19 likes
 • Sebastiaan schreef:

  Niet alleem scooters en brommers maar het sloopt ook auto’s ook nieuwere modellen die er tegen zouden kunnen. Het is niet alleen slecht voor je pakkingen er rubbers maar ook voor de brandstof pomp en filter. Ethanol trekt vocht aan in je benzinetank waardoor de brandstof letterlijk uit elkaar valt en krijg je een soort slijmerige substantie in je tank. Dit kan al gebeuren na 7 dagen stilstand van je auto. Gewoon de duurdere super tanken het lijkt duurder maar dat is niet zo. Met mijn 70 liter benzine tank rij ik gemiddeld 150km meer op 1 tankbeurt. Tenminste als ik mijn rechtervoetje een beetje in bedwang houd. 😉

  19 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Wat zegt het Ministerie van Economische Zaken ?
  Of de Tweede Kamer ?
  Wij in Nederland willen dit toch niet.
  Of moeten we onze mond houden ?

  16 likes
 • Geen schaap schreef:

  Tevens komt bij de verbranding van ethanol water vrij wat diverse metalen aantast. Ik woon bij de Belgische grens en breng onze buren een bezoekje om daar super98 te tanken, die ongeveer 25 cent per liter goedkoper is dan de euro95 in Nederland.

  Ik rij dus voordeliger, mijn motor loopt mooier en rustiger met meer vermogen, en ik rij ook nog eens zuiniger.

  16 likes
 • Silbereye schreef:

  Weer een goede maar nu ook een grote reden om snel uit de EU te vertrekken die E10 is een ordinaire accijns verhoging van maar liefst 10% het toegevoegde product doet niets dan alleen vernielen.
  Je betaald dus extra bij de tank/fiscus en er komen grote reparatie rekeningen aan, uit de EU en snel ook.
  Het systeem welke de overheid nu volgt lijkt op de koffie welke DE produceerde in tweede wereld oorlog aftreksel/surrogaat van de echte koffie, die kant gaat het nu op met de brandstof E10

  Het is gelijk als de electrische auto je kan er in de praktijk weinig of niets mee het is een grote giftig accu pakket de gevolgen zijn dramatisch onder druk van de EU hebben de autofabrikanten miljarden geinfesteerd met de transitie naar electrisc, het is een grote flop.
  De grote auto bouwers staan aan de vooravond van hun fallissiment de EU vernietigd alles.

  Om versneld uit de EU te gaan zouden we moeten kiezen onze zaken met Rusland te gaan doen in plaats deze te blijven demoniseren, zij hebben energie welke wij goed kunnen gebruiken.
  Hun overheid is niet perse corrupter dan de onze, maar wel inteligenter en pro eigen burgers.
  Kunnen wij niet zeggen.

  14 likes
 • Margie schreef:

  Biofuel and deforestation

  Deforestation is accelerating climate change by releasing billions of tons of CO2 into the atmosphere — by some estimates, deforestation has a greater impact on the climate than the world’s entire fleet of motor vehicles. Moreover, arable land is scarce, and its use for fuel crops is contributing to rising food prices and world hunger.

  https://www.rainforest-rescue.org/topics/biofuel

  9 likes
 • René schreef:

  Tank al sinds langere tijd E10 (In Duitsland) en ondervind geen enkel probleem met het onderhoudschema van mijn Fordje.

  5 likes
 • J.C. schreef:

  gebruik Triboron een banner staat op caravanclub nederland.
  Ik rij er al een jaar op en totaal geen problemen. Is ook voor
  brommers en scooters en 2 takt.

  1 likes
 • E10 schreef:

  Dit is een filmpje over hoe je genept wordt met de olie maatschappijen en hoe de overheid mee werkt aan vervuiling van het milieu.
  E10 rond uit slecht voor het milieu.
  https://www.youtube.com/watch?v=vtz9367lCpQ

  1 likes
 • hadjemaar schreef:

  Volgens mij heb ben ze al eerder met ethanol geknoeid?
  Jaren geleden begon mijn auto al in te houden en stotteren?
  Claim leggen bij regering?

  1 likes
 • Willem schreef:

  Er zijn trouwens manieren om de ethanol uit je brandstof te krijgen en dat wordt ook veel gedaan https://www.youtube.com/watch?v=kSnE4MYwRzs

  0 likes
 • freddy schreef:

  nieuwe techniek, heeft aanpassingen en tijd nodig, is altijd zo.

  0 likes
 • John schreef:

  Met de auto in ieder geval niet . Rij al 10 jaar e 10 geen probleem.

  0 likes
 • x

  Check Also

  e10-benzine

  Problemen met E10-benzine pieken door lockdown. Dit is de reden

  De kans is groot dat u veel ...

  auto's

  Waarom zelfs oude barrels groener zijn dan elektrische auto’s

  Groot-Brittannië wil de verkoop van nieuwe auto’s ...

  >