Buitenland

Terreurgroep IS rechtstreeks door Israël gesteund. Wat deze VN-ambassadeur zegt opent je ogen pas echt

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israël helpt en steunt terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië. Dat heeft de Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jaafari gezegd, schrijft de Jerusalem Post.

Israël steunt de terreurorganisatie rechtstreeks door sites van het Syrische regime te bombarderen, zei Jaafari voor de VN-Veiligheidsraad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De rechtstreekse Israëlische steun aan IS, door op 17 maart Syrische legerdoelen in Palmyra aan te vallen, maakt alles alleen maar erger,” zei hij.

Behandelen van gewonde terroristen

Het Syrische regime vuurde als reactie luchtdoelraketten af op Israëlische gevechtstoestellen.

Jaafari beschuldigde Israël ook van het behandelen van gewonde Al Qaida-terroristen. Dat gebeurt op de Golanhoogten, bij de grens met Syrië.

Volgens Jaafari is de VS medeplichtig aan het steunen van IS en andere rebellen die tegen het regime van Assad strijden.

Verzonnen

“De VS en zijn bondgenoten zagen dat de terreurgroepen zich begonnen terug te trekken,” zei hij.

“Ze gebruikten de inzet van chemische wapens in het door terroristen gecontroleerde stadje Khan Sheikhoun als rechtvaardiging voor hun aanval op vliegbasis al-Shayrat,” voegde hij toe.

Jaafari zei dat de VS de gebeurtenissen in aanloop naar de aanval op de vliegbasis heeft ‘verzonnen’ en dat het echte doel van de aanval het ‘redden van gewapende terreurgroepen’ was.

Ver van tevoren gepland

De Syrische ambassadeur beschuldigde Washington, Frankrijk, Groot-Brittannië, Israël, Saoedi-Arabië, Qatar, Turkije en Jordanië van het leveren van chemische wapens aan terreurgroepen als al-Nusra.

Het doel was om die wapens te gebruiken tegen Syrië en de schuld vervolgens in de schoenen van het Syrische regime te schuiven, aldus Jaafari.

“Dit is ver van tevoren gepland in de geheime kamers van de inlichtingendiensten in Tel Aviv, Riyad, Doha, Ankara, Amman, Washington, Londen en Parijs,” zei hij.

[Jerusalem Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nadia
nadia
7 jaren geleden

yep…………. meer woorden zijn er niet voor nodig

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Het valt me nog mee dat de mainstream media deze integere man niet besmeurt heeft voor alles en nog wat.
Eerder had Jaafari al opgesomd dat Israël, Saoedi Arabië, en een aantal rijke olielidstaten waaronder Koeweit, Qatar, en Dubai, de terroristische organisatie IS financieren.

We hebben het dan over landen waar mensenrechten minder gelden dan tijdens het bewind van Assad, en voor er sprake was van een burgeroorlog. We hebben het over landen waar verkiezingen uit den boze zijn dat je op de NPO er weinig over hoort, de politiek in Den Haagt zwijgt als een graf. We hebben het over landen waar de politie op straat loopt om de dresscode te controleren. En als je niet voor bent maar tegen, word je desnoods opgehangen. Toevallig allemaal landen waar westerse bedrijven uitstekende zaken mee doen. Leest het zogenaamde internationale strafhof ook mee? Of zijn ze vandaag weer actief bij de bridgeclub voor ver gevorderden?

Derek
Derek
7 jaren geleden

Hij noemt ook precies de landjes die hier echt verantwoordelijk voor zijn. Dikke bevestiging!

Realist
Realist
7 jaren geleden

Aldus moslim…….

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x