Homepagina » Buitenland » Terreurgroep IS rechtstreeks door Israël gesteund. Wat deze VN-ambassadeur zegt opent je ogen pas echt
Terreurgroep IS rechtstreeks door Israël gesteund. Wat deze VN-ambassadeur zegt opent je ogen pas echt

Terreurgroep IS rechtstreeks door Israël gesteund. Wat deze VN-ambassadeur zegt opent je ogen pas echt

Israël helpt en steunt terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Syrië. Dat heeft de Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jaafari gezegd, schrijft de Jerusalem Post.

Israël steunt de terreurorganisatie rechtstreeks door sites van het Syrische regime te bombarderen, zei Jaafari voor de VN-Veiligheidsraad.

“De rechtstreekse Israëlische steun aan IS, door op 17 maart Syrische legerdoelen in Palmyra aan te vallen, maakt alles alleen maar erger,” zei hij.

Behandelen van gewonde terroristen

Het Syrische regime vuurde als reactie luchtdoelraketten af op Israëlische gevechtstoestellen.

Jaafari beschuldigde Israël ook van het behandelen van gewonde Al Qaida-terroristen. Dat gebeurt op de Golanhoogten, bij de grens met Syrië.

Volgens Jaafari is de VS medeplichtig aan het steunen van IS en andere rebellen die tegen het regime van Assad strijden.

Verzonnen

“De VS en zijn bondgenoten zagen dat de terreurgroepen zich begonnen terug te trekken,” zei hij.

“Ze gebruikten de inzet van chemische wapens in het door terroristen gecontroleerde stadje Khan Sheikhoun als rechtvaardiging voor hun aanval op vliegbasis al-Shayrat,” voegde hij toe.

Jaafari zei dat de VS de gebeurtenissen in aanloop naar de aanval op de vliegbasis heeft ‘verzonnen’ en dat het echte doel van de aanval het ‘redden van gewapende terreurgroepen’ was.

Ver van tevoren gepland

De Syrische ambassadeur beschuldigde Washington, Frankrijk, Groot-Brittannië, Israël, Saoedi-Arabië, Qatar, Turkije en Jordanië van het leveren van chemische wapens aan terreurgroepen als al-Nusra.

Het doel was om die wapens te gebruiken tegen Syrië en de schuld vervolgens in de schoenen van het Syrische regime te schuiven, aldus Jaafari.

“Dit is ver van tevoren gepland in de geheime kamers van de inlichtingendiensten in Tel Aviv, Riyad, Doha, Ankara, Amman, Washington, Londen en Parijs,” zei hij.

[Jerusalem Post]Vond je deze informatie belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. yep…………. meer woorden zijn er niet voor nodig

  33 likes
  • Dat is de waarheid, en niets anders dan de waarheid.
   Belangrijker is wat kunnen en gaan we eraan doen!

   24 likes
   • Ik heb een VVD ster vorige week bij Buitenhof zien beweren dat zij niet kunnen uitsluiten dat Assad het heeft gedaan maar dat er in dit land 2100 verschillende vechtende groepen zijn en dat Zweedse personen enkele jaren geleden hebben bevestigd dat Assad 96% van zijn chemische wapens niet meer had en er dus 4% over is gebleven en dat niemand weet waar die zijn, zij beschuldigd niemand maar wil een onafhankelijk onderzoek en dat daar uit moet komen wie die aanval heeft gedaan,deze politica is dacht ik geboren in het land van Assad en werkt ergens geloof ik in de Gemeentepolitiek van ons polderlandje.
    Deze persoon die in dit stuk hierboven dingen zegt over al die landen met allemaal verschillende agenda die ISIS steunen ja daar zijn de meeste mensen toch wel achter en ik blijf het herhalen,ondanks dat ik verre van een fan ben van Poetin heeft hij al een hele tijd geleden een oproep gedaan aan alle andere landen om gezamenlijk te strijden tegen ISIS maar alle andere landen bleven stil en dat zegt genoeg, hetzelfde heeft Rusland meegemaakt met Nazi Duitsland,toen dacht de rest ook, versla lekker de Communisten van Rusland Adolfje en wij zijn van die Russen af, de Internationale politiek is een vies spelletje maar ik zal mijn hele verdere leven meer sympathie houden voor de Russen in tegenstelling tot de VS, veel Nederlanders denken dat de VS voor vrijheid staat en tegen dictaturen maar de geschiedenis laat een ander verhaal zien,ISIS is het nieuwe fascisme en net als Nazi Duitsland moet je dat gezamenlijk verslaan en dat willen andere landen blijkbaar niet,zegt veel over hun hypocriete geblaat in de media, en zoveel doden in dat land,vreselijk en verschrikkelijk voor dit land en zijn bevolking.

    14 likes
    • Terwijl de communisten van Rusland nooit de aanval hebben ingezet. Rusland heeft zich altijd verdedigend opgesteld en verweerd. De agressor is al jaar en dag hetzelfde kliekje op deze aardkloot.

     9 likes
     • Het communisme in Rusland had al geen betekenis meer nadat voormalig president Michail Gorbatsjov, en vice president Sjevardnadze er een einde aan maakte.

      Omdat het begrip perestrojka werd uitgevonden maar er is meer aan de hand. Zo heeft Poetin verklaard dat er in het westen groeperingen actief zijn die leven zoals ze willen leven, maar deze levenswijze ook aan andere landen willen opdringen, en waarvan ik denk dat dit onderwerp alleen maar over winstbejag gaat, een verhaal van dat de rest uiteindelijk kan creperen.Te minste dankzij de bankiers en het bedrijfsleven op Wall Street is het kapitalistische systeem zo geworden als het is, en handelen er na.

      Of je nou het vizier richt op Afrika, Azië, of Zuid Amerika? Het maakt weinig verschil en patiënten als Donald Rumsfeld en Richard Cheney gingen daar over. Net zoals Zbigniew Brzeziński in zijn boek the Grand Chessboard schreef voor de oorlog in de Balkan dat er hier geld valt op te halen, including Gold! Om maar eens aan te geven wat er morgen weer in de kranten staat? Hier is het begin.

      4 likes
     • @Derek,

      Het huidige Rusland heeft niets meer te maken met de atheïstisch communistische Sovjet-Unie.
      Poetin heeft “Moedertje Rusland” omarmd en de Christelijk (Russisch) orthodoxe kerk in volle ere hersteld.
      Daarnaast heeft hij tot op heden geweigerd het 99-jarig charter (in 1917 ondertekend door Lenin zélf) te hernieuwen. Hij heeft de Rothschild banken Rusland uitgetrapt.

      En de Sovjet-Unie heeft nooit iemand aangevallen????
      Ik denk dat je dat maar eens moet vragen aan Finland (1939). Polen (1939), Duitsland (1941 – De USSR stond op het punt Operatie Groza uit te voeren – en 1944), Roemenië (1944), Hongarije (1944 en 1956), Bulgarije (1944), Afghanistan (1979), China (Manshoerije, 1945), Tjecho-Slowakije (1944 en 1968), Japan (De Koerillen, 1945), Noorwegen (1944), Korea (1945), Spanje (1935), om nog maar niet te spreken over het comintern, die in de eerste helft van de 20e eeuw (vooral tijdens het interbellum) in heel Europa “Revoluties” steunde, zowel in mensen (Checka’s) als geldelijke middelen.

      Het grootste deel van deze gebieden zijn decennia lang in de invloedsfeer van de Sovjet-Unie gebleven. Er zijn in die periode meer Christenen vermoord dan ALLE slachtoffers van ALLE oorlogen bij elkaar (Alleen al in de Sovjet-Unie bijna 70.000.000) en op zodanig gruwelijke manier die ons voorstellingsvermogen ver, maar dan ook vér te boven gaat.

      http://www.goodreads.com/book/show/70561.The_Gulag_Archipelago_1918_1956

      1 likes
     • Caesar Lion Cachet

      LS…

      Paar dingen op een rijtje: Illuminatie / Vrijmetselarij / Satanisme / Bolsjewisme / Communisme / Vaticaan / Fascisme = Zio Nazi Ashkenazi Khazaren = Jodendom !

      0 likes
 2. Hier geloof ik niets van, als IS de kans zou krijgen dan zouden ze alle joden willen uitmoorden, Israel heeft alleen maar vijanden in het midden Oosten, inclusief Assad en Al Quaida

  5 likes
  • Wanneer IS zijn doel (het doel van de Westerse machten) heeft bereikt, worden ze net als Al Quaida afgedankt.
   Israel en Amerika willen al jaren af van Assad (al sinds begin jaren 80). Het westen (Frankrijk, Engeland en de rest) lopen gedwee mee.
   Je denkt toch niet echt dat IS ooit zonder alle externe hulp, al zo lang kan blijven bestaan, vechtend tegen zo’n beetje de gehele westerse wereld, inclusief Rusland, Turkije, Israel etc?
   Aan de ene kant val je aan, aan de andere kant steun je ze onopvallend. Heb je ze niet meer nodig, dan vernietigen.
   Misschien raar voorbeeld, maar kijk maar eens goed naar Braveheart, wat Longshanks meerdere keren zegt. Dit is in de geschiedenis al zo vaak gebeurd. Alleen worden wij er blind voor gemaakt.

   Ze hebben het in Irak, Libie, Venezuela en zo’n beetje hele Midden Oosten al voor elkaar gekregen. Dus die ene doorn genaamd Syrie is fucked….Na Syrie is Iran aan de beurt. En ze zijn zelfs alweer een angstcampagne begonnen m.b.v. of juist niet, Noord Korea. We moeten nog banger worden, zodat we nog meer vrijheden weggeven.

   Oh ja en waar gaat het allemaal om? Geld en macht….. heet van de pers….Nederlands rijksten zijn weer rijker geworden, alleen iets minder vermogen….moet je uitleggen aan al die gepensioneerden en zorgbehoevenden.

   16 likes
  • Wie zijn vijanden steunt controleert ze. Heeft zich al zo vaak voorgedaan. Onderzoek onze verborgen gehouden geschiedenis en dan begrijp je hoe dit werk!

   8 likes
  • @Arka

   Dat kan toch want ze zitten in de buurt. Maar dat gebeurd niet want alle gewonde strijders worden opgelapt over de grens met Israehel.

   3 likes
 3. Ik heb jarenlang medelijden gehad met het beloofde land, maar ben nu toch wel abrupt wakker geworden.
  De gewone jood kan hier natuurlijk weinig aan doen, maar de regeringen (net als bijna overal) zijn allemaal criminelen.

  25 likes
 4. Hij noemt ook precies de landjes die hier echt verantwoordelijk voor zijn. Dikke bevestiging!

  16 likes
 5. Het valt me nog mee dat de mainstream media deze integere man niet besmeurt heeft voor alles en nog wat.
  Eerder had Jaafari al opgesomd dat Israël, Saoedi Arabië, en een aantal rijke olielidstaten waaronder Koeweit, Qatar, en Dubai, de terroristische organisatie IS financieren.

  We hebben het dan over landen waar mensenrechten minder gelden dan tijdens het bewind van Assad, en voor er sprake was van een burgeroorlog. We hebben het over landen waar verkiezingen uit den boze zijn dat je op de NPO er weinig over hoort, de politiek in Den Haagt zwijgt als een graf. We hebben het over landen waar de politie op straat loopt om de dresscode te controleren. En als je niet voor bent maar tegen, word je desnoods opgehangen. Toevallig allemaal landen waar westerse bedrijven uitstekende zaken mee doen. Leest het zogenaamde internationale strafhof ook mee? Of zijn ze vandaag weer actief bij de bridgeclub voor ver gevorderden?

  15 likes
 6. En waarom geloof ik deze man?
  Omdat hij de waarheid spreekt?
  Jammer dat hij de link niet legt naar de gaspijp van Qatar naar Turkije.
  Want dat is de echte reden voor al deze ellende.
  De honderden miljarden dollars die Assad Qatar door de neus boort door de aanleg van die vervloekte gaspijp door Syrië te weigeren hebben al meer dan vierhonderdduizend mensenlevens gekost.
  Hoog tijd dat Rusland Qatar stopt door die gasvelden naar de eeuwige jachtvelden te bombarderen.
  Desnoods met een kernwapen.

  11 likes
 7. Bruxelles niet vergeten ?? Enne.. The Hague doet ook een duit in de zak van de deep state!!

  8 likes
 8. Aldus moslim…….

  4 likes
 9. Houd u ons aub niet voor dom. Wie een heel klein beetje de feiten op een rij hebben, weten dit al jaren. En wel toen de fabel van 9/11 over de wereld werd uitgestort. En de VS in zee (i.c. Tora Bora) ging met de Taliban.

  Best interessant te zien hoe de makke massa zich laat terroriseren door de terrroristen aan de top. Rutte en co.. Al hun vrijheden laten afpakken, kapitalen laten van de belastingen waarvoor ze krom liggen laten afstorten aan zgn. terreur-bestrijding; met als (onweerlegbaar) effect: alsmaar meer (staats-)terreur.
  Het kwartje wil maar niet vallen bij de makke massa, terwijl het ze toch echt al sinds 9 september 2001 recht in het gezicht aanstaart. Dat is de kracht van moderne propaganda. Het hele volk onder hypnose.

  Nagenoeg alle landen in het M.O. krijgen IS op bezoek. 1 (toevallig?) niet. . . . Dus?

  Er ligt een taboe op, de media zwijgen dit dood, de Golan-hoogte is inmiddels geannexeerd door het roversnest olv. de oud-terrorist Bibi. Nu terrorist in pak.
  Genie Oil produceert er al olie op de gestolen concessies. In razend tempo worden er nieuwe clandestiene nederzettingen gebouwd – demografische oorlogsvoering in full swing.

  Lees decennia van staatspropaganda en -terreur mbt. Syrië o.a. hier na:
  https://willyvandamme.wordpress.com/2017/04/20/een-andere-kijk-op-het-midden-oosten-en-het-westen/

  4 likes
 10. U weet wel beter. Hier worden halve waarheden cq. Hasbara trollen niet gewaardeerd.
  De banden van de piratenstaat in de Levant met IS zijn te talrijk om hier allemaal te storten. Enkele dan:
  http://www.washingtonsblog.com/2015/07/israeli-military-admits-to-supporting-syrian-jihadis.html
  http://www.globalresearch.ca/isis-leader-abu-bakr-al-baghdadi-trained-by-israeli-mossad-nsa-documents-reveal/5391593
  ISIS, CIA, Saudi & Israel Connections with Wayne Madsen:
  https://www.youtube.com/watch?v=MN4p9rSfGVs&spfreload=10
  Son of Israeli General Exposes Israel’s Lie – Miko Peled:
  https://www.youtube.com/watch?v=CtQKr6f_Uwk
  http://boinnk.nl/125248/schokkende-bericht-van-israels-news-live-israel-embedded-with-iis-in-mosul/

  Doel is de oude succesformule. Infiltreer, corrumpeer, ontwricht, vernieting, plunder, en heers.
  “We must use terror, assassination, intimidation, land confiscation, and the cutting of all social services to rid the Galilee of its Arab population.” – David Ben-Gurion, a.k.a. David Grün (1886-1973), Israeli Minister-President (1948-53, 1955-63) and Meesterbrein van het Zionistische terrorisme en de BV Israel; door Israelis ook wel genoemd “Father of the Nation”.

  Tenslotte: Israël streeft – met de hete adem van extreem rechts en de ultranationalisten in de nek – absoluut niet naar vrede. Doel is: annexatie van Gaza en de West Bank.
  Irit Pazner Garshowitz in The New York Times dd. 28.12.12:
  Naftali Bennett, Jewish Home party, ‘Instead of peace, he talks about annexation’.

  De terreurgroepen worden opgezet en infiltreren in de landen die interessant zijn om te plunderen.
  Ook Hezbollah wordt gebruikt om clandestiene interventies in soevereine landen te rechtvaardigen; dat zijn desondanks uiteraard oorlogsmisdaden

  terzijde: daarom wordt nu ook Al-Shabab losgelaten op Somalie. Olie onder de territoriale wateren. De VSA zijn gechanteerd, en moeten nu het vuile werk opknappen – ze gooien bommen op die straatarme, weerloze, burgerbevolking. Ook weer: onder mediastilte. Vaste prik; de handtekening van de afzenders

  4 likes
 11. @Peter en……..tja….de meesten hierboven m.u.v. @ Arka, want indien je nog geloofd dat IS NIET door lieve Bibi en consorten wordt gesteund, nou, dan…..nee, laat maar.
  IS is rechtstreeks in de wereld gezet door de mossad, cia, mi6 en geloof het maar of niet, internet geeft vele antwoorden, alleen moet je ze in deze wirwar van onzin nog maar weten te vinden.
  Het hele zooitje geheime diensten staan onder leiding van 1 geheime dienst (vanaf WO II) namelijk de DSD (=Deutsche Sicherheids Dienst)!!!!!
  Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen aan @Peter en de rest die behoorlijk goed zitten……want hij schrijft: “Belangrijker is wat kunnen en gaan we eraan doen!”…..en kijk, daar ligt nu de crux!!!

  Hier commentaren schrijven en meningen geven heeft geen enkel doel.
  Het systeem moet omkiepen, en dat kan………alleen maar indien…….
  Maar hiervoor verwijs ik heel kort naar een MEGA goed kort filmpje van Allen Watts met als titel: “Why are you telling me”

  See & react…….: https://www.youtube.com/watch?v=WaxwJMmTudU

  Het is er ook met NL subs, gewoon ff googelen.

  Voor nu fijne dag verder.

  W.g. Gladiator

  3 likes
 12. De leugen regeert, zit net een stukje te lezen over een medewerkster van het tv journaal.
  Eerlijk en open nieuws wordt bijna niet getoond.

  2 likes
 13. Ach, God!
  Waarom zijn wij doof?
  En worden ware woorden van vrede niet meer gehoord?

  “Ik heb er echt een hekel aan wanneer mensen hun eigen immorele gedrag proberen goed te praten door te zeggen dat ze slechts hun werk doen. De waarheid is dat als mensen simpelweg de immorele orders van de heersende klasse niet zouden uitvoeren, de heersende klasse slechts een machteloos clubje mensen in pakken zijn die wat op papiertjes schrijven”.

  2 likes
 14. Vreemde volk die Joden. In de evangelie is het uitverkoren volk en in de andere geloof worden de Joden vervloekt. Welke geloof heeft het aan het goede eind???

  1 likes
 15. Israëlische ziekenhuizen lappen gewonde rebellenstrijders op in ruil dat zij hun gevecht voeren buiten de grenzen van israel. Lijkt mij een redelijke ruil. Over de rest zeg ik niets..
  Het valt me op dat mensen hier alle ‘mainstream’ berichten niet geloven en alle ‘alternatieve/onafhankelijke’ berichten blind geloven. Maar laat mij je dit verklappen, ook brengers en schrijvers van die berichten hebben (onbewust) vooroordelen en hun eigen referentiekader waarin zij dingen interpreteren en weer naar buiten toe uiten. Durf dus ook daarbij je vraagtekens te zetten…

  1 likes
 16. De wereld is één grote voor-de-gek-houderij en zij hebben alles in handen dus joden die helemaal geen jood of semiet zijn………..zij hebben A-L-L-E-S van vitaal belang voor de `sheeple` in handen!
  Joden die geen jood zijn gaan voorop dus Israël samen met hun grootste slaaf de VS!
  Blijf maar rustig TV kijken zodat je TOTAAL gehersenspoeld wordt!

  1 likes
 17. De aan de Syrische regering gelieerde troepen waren van de terroristen organisatie Hezbollah.
  Het gaat Israël dus niet om steun aan de IS maar om de Hezbollah klein te houden

  0 likes
 18. Maar,ik denk dat terreurgroep IS rechtstreeks door de Koran wordt gesteund. …

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

covid-19

Covid-19 is biowapen en komt uit Amerikaans lab, zegt deze wetenschapper

Het zeer besmettelijke nieuwe coronavirus (Covid-19) is ...

wereldgezondheidsorganisatie

Hef de Wereldgezondheidsorganisatie op. Het ware gezicht van WHO-baas Tedros

Op 10 januari liet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.