Natuur en Milieu

Het kan nog erger: Vlaamse politicus onthult gevolgen ‘groene staatsgreep’ bij onze zuiderburen

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het debat over het Vlaamse Energie- en Klimaatplan 2021-2030 op woensdag 11 december sprak politicus Sam van Rooy (Vlaams Belang) de volgende woorden:

Het klimaat verandert al zolang de aarde bestaat. Al vele miljoenen jaren is er klimaatverandering, dus ook voordat er mensen bestonden. Menselijke activiteit heeft uiteraard een invloed, maar de precieze grootte en aard daarvan is zeer onzeker. Het klimaat is immers het resultaat van een uitermate complex samenspel en een wisselwerking van talloze factoren en mechanismen. Daar weten we nog lang niet het fijne van.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) geeft zelf aan dat “langetermijnvoorspellingen niet mogelijk zijn”. Toch beweren politici, klimaatactivisten en lobbyisten dat ze zeker weten wat de invloed van de mens is en wat de toekomstige toestand van het klimaat zal zijn. Dat is, beste ambtsgenoten, hybris. Dat is menselijke hoogmoed. De fameuze klimatologische computermodellen blijken onbetrouwbaar te zijn. Telkens zitten ze er significant naast. De waarnemingen volgen de voorspellingen niet. De Vlaamse wetenschapper Gerard Bodifee concludeerde “dat het enige wetenschappelijk verantwoorde antwoord is dat we het niet weten”. Hij voegde eraan toe dat politici die altijd zekerheid willen “die boodschap niet willen horen”. In het klimaatdebat, aldus Bodifee, is de wetenschap de grote verliezer. Het klimaatdebat is volledig gepolitiseerd en dient een bepaalde politiek-economische agenda.

Dit klimaatalarmisme is trouwens louter een westers fenomeen. Het komt voort uit een westerse cocktail van ecologisch marxisme en christelijke schuldgevoelens over onze welvarende manier van leven. De postmoderne, geseculariseerde westerling heeft blijkbaar behoefte aan een aangewakkerd ondergangsgevoel, aan schuld en boetedoening. Dus cultiveert hij een nieuwe religie, de klimaatreligie.

In andere continenten en culturen ligt men dan ook niet wakker van de nieuwe klimaatreligie. Een halve eeuw al verkondigen klimaat- en milieu-alarmisten apocalyptische doembeelden die nooit uitkomen. Zorg dragen voor ons milieu is uiteraard belangrijk, maar geloven dat wij zo’n complex systeem als het klimaat tot op een tiende van een graad kunnen regelen via onze CO2-uitstoot, is potsierlijk en getuigt van een megalomaan godcomplex. Er is op aarde geen thermostaat die de mens kan regelen. De politici die hierin geloven zijn nota bene vaak dezelfde politici die geloven dat massa-immigratie wel een natuurfenomeen is. De bevolkingstoename is trouwens de olifant in de klimaatkamer. Natuurlijk vinden wij het verstandig om het gebruik van fossiele brandstoffen geleidelijk af te bouwen en zo duurzaam mogelijk te leven. Al was het maar om onafhankelijk te worden van islamitische olielanden, al was het maar uit ethische overwegingen, al was het maar omdat de voorraden ooit opraken.

Het klimaat is echter een gedroomd instrument in de handen van politici en overheden die burgers willen onderwerpen aan allerlei regels en belastingen. De Europese Unie is wat dat betreft de belangrijkste actor en pleegt een groene staatsgreep op Vlaanderen. Die Europese zogenaamde Green Deal wordt, en ik citeer, “een echte systeemshift” genoemd, die ons duizenden miljarden euro’s zal kosten. De stand van de klimaatwetenschap rechtvaardigt totaal geen beleid dat ons vele miljarden euro’s kost.

En toch, ondanks kritiek van klimaatalarmisten en de hysterische schreeuwpartijen van de Anuna’s en de Greta’s van deze wereld, holt deze Vlaamse Regering de klimaatreligieuze EU en de klimaatlobby achterna. Deze regering belijdt volop de klimaatreligie. De EU en de klimaatlobby radicaliseren daardoor ook. Er gaan nu zelfs stemmen op om reclame voor auto’s te verbieden. De klimaatwet die de EU aan het bewerkstelligen is, maakt rekeningrijden verplicht, maakt vliegtuigreizen duurder en zegt mensen hoe ze hun leven moeten leiden. De EU wil in 2050 zelfs klimaatneutraal zijn. De CO2-dogmatici zullen pas tevreden zijn wanneer iedereen is gestopt met ademen. En ondertussen blijven opkomende wereldmachten, zoals China en India, gewoon groeien, gewoon CO2 uitstoten zoals ze bezig zijn. En geef ze eens ongelijk. De VS stapte uit het Klimaatakkoord van Parijs en dat is natuurlijk de enige juiste beslissing.

En deze Vlaamse Regering heeft zelfs de kostprijs van dat fameuze klimaatplan niet berekend. Maar gelukkig heeft PricewaterhouseCoopers dat wel gedaan. Het levert een jaarlijkse kostprijs van 5 tot 7 miljard euro op. Wie zal daarvoor opdraaien? Uiteraard de Vlaamse bedrijven en de Vlamingen: zij zullen nog duurder moeten gaan leven, wonen en werken.

Het is alsof de klimaatreligieuze partij Groen, en uiteraard ook de PVDA en sp.a, deze Vlaamse Regering hebben gekaapt. De Vlaamse Regering vindt zelfs dat de EU de landen moet aanpakken die het slecht doen op het vlak van klimaat. Nog nooit heeft een Vlaamse Regering haar klimaatdoelen gehaald – nog nooit! – omdat ze natuurlijk peperduur en onrealistisch zijn. Die 350 klimaatmaatregelen kosten de Vlamingen alleen maar geld. De Vlaming is in élk scenario de pineut: ofwel kost het klimaatplan ons, zoals gezegd, 7 miljard euro, ofwel halen we de klimaatdoelen niet. En wat gebeurt er dan? Dan moeten we minstens honderden miljoenen euro’s boete betalen aan de klimaatfascisten van de Europese Unie.

Dat klimaatplan van de Vlaamse Regering zadelt de hardwerkende Vlaming dus op met meer regels, meer bemoeizucht en meer kosten. De Vlaamse Regering slaagt er niet eens in om de files op te lossen, maar gaat nu de automobilist wel pesten door op de Brusselse Ring de snelheid terug te brengen naar 100 kilometer per uur.

Mag de Vlaming straks überhaupt nog wel autorijden? Want binnen tien jaar, aldus het klimaatplan, moeten automobilisten van de Vlaamse Regering jaarlijks 2200 kilometer minder met de auto rijden. De Vlaamse Regering wil verouderde houtkachels en open haarden verbieden. Ze wil zelfs de temperatuur van de verwarmingsketel en de thermostaat van alle burgers gaan regelen. Dit is pure communistische horror, die doet denken aan inefficiënte stadsverwarming uit het voormalige Oostblok. Misschien voelt de PVDA zich daardoor inderdaad wel aangesproken.

En over communisme gesproken: de Vlaamse Regering is zelfs van plan om subtiele psychologische technieken uit de gedragswetenschappen te gebruiken om de Vlaamse bevolking te indoctrineren met klimaatpropaganda. Ik vraag me dan af: behoort dat tot ook die fameuze Vlaamse canon? De hardwerkende Vlaming moet van deze regering kleiner gaan wonen en mag geen ruime woning met tuin meer bezitten. De hardwerkende Vlaming moet, kortom: minder met de auto rijden, minder vlees eten, minder vliegen, minder plastic gebruiken enzovoort.

De klimaatzwendel en de bijhorende subsidiewaanzin heeft de Vlaming de voorbije jaren en decennia al heel veel geld gekost. Dit moet voor mij en mijn fractie nu eindelijk stoppen. Want, zo hebben de verkiezingen trouwens bewezen, de hardwerkende Vlaming heeft genoeg van die klimaatregelneverij. De hardwerkende Vlaming heeft genoeg van de bodemloze miljardenputten van de klimaatreligie.

Ik kan maar één ding concluderen. En het spijt mij dat te zeggen, minister-president Jambon, want ik heb u zeer hoog zitten en ik respecteer u zeer. Maar ik kan toch maar één ding concluderen, en dat is dat die zogenaamde ‘sterke Jan’ een slapjanus is die zich laat manipuleren en leiden door de klimaatlobby en niet door de belangen van de Vlamingen.

Ik roep de Vlaamse Regering dan ook op om de postmoderne, peperdure klimaatreligie te verlaten en al haar energie – en dat heb ik ook al gezegd aan minister Demir – alleen nog te besteden aan ons milieu, niet aan het klimaat, aan vervuiling, aan onze leefomgeving en natuurlijk vooral aan de energiefactuur van de Vlaming en veel goedkopere en betrouwbare energie voor alle Vlamingen.


[Vlaams Parlement]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
4 jaren geleden

Men is knettergek met dat milieu , absurt gewoon vraag me af of er nog normaal denkende mensen zijn op deze aardbol . Zijn dit soort mensen soms gehersenspoeld want dat lijkt er verdomd veel op , een soort massahysterie veroorzaakt door de media door beelden van TV of zoiets . Amerika heeft nogal vreemde experimenten gedaan om mensen te beïnvloeden in het verleden dus zou me niets verbazen een soort massa hypnose of zoiets .

thomas
thomas
4 jaren geleden

ik kijk liever naar het verleden en vindt dat deze klimaat doelstelingen goed zijn ze leveren banen op maken ons minder afhankelijk van grote bedrijven enz en ik denk dat we in europa veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te veel muntjes hebben op papier gaan we achteruit maar iedereen heeft het beter nu dan vroeger de jeugd is luier omdat het kan we gaan echt geen boterham minder eten politiek beleid moet rekening houden met productie van producten die je nodig hebt voor je idiaal we hadden zonder de klimaat crisis geen zonnepanelen gehad want heel europa was zonder reden niet in beweging gekomen deze zonnepanelen hebben veel waarde omdat ze ons op termijn energie onafhankelijk maken het zelfde geld voor autos door de auttos is een accu productie opgang gekomen dat weer ruimte maakt voor onderzoek naar efficientere accus

Ron
Ron
4 jaren geleden

Wat is het opzet? De EU wilde de belasting verhogen die haar zou toekomen. De meeste stemden echter tegen. EEn illustere NL politieker en een Duitse fraulein zou het varkentkje wel eens wassen en bij het invoeren van de klimaatdoctrine of religie kregen ze het voor elkaar.Het is voor de meeste mensen al lang duidelijk dat het met aanlengende melk slecht koeken bakken is. Dat debat hebben de centrale bankiers verloren. Maar geen nood. Zoals Don Draper uit “Mad Men” ons heeft geleerd: “If you don’t like the topic, change the conversation”.
Is het voor u ondertussen duidelijk geworden dat dit nieuwe topic “klimaat” is, en dat er van een échte – dat is: organisch gegroeide – bezorgdheid bij het volk helemaal geen spoor te bekennen is? De meeste lezers die negatief reageren op de edito’s waarin ik vlakaf zeg dat de hele klimaathysterie geen ander doel dient dan het legitimeren van een nog losser monetair beleid, werpen mij argumenten voor de voeten waarvan je simpelweg voelt dat het herhalingen zijn.
Brainwashing, namelijk, gebeurt precies door die ene factor: dag na dag na dag wordt in onze media dezelfde leugen verteld, en wie zelfs nog maar een béétje op de hoogte is van neurolinguistish programmeren, die weet dat herhaling in ons brein een zogenaamd synaptisch pad aanlegt, waardoor nieuwe data sneller volgens die nieuwe informatieverwerkingspaden geïnterpreteerd zullen worden. Het brein is dus al even programmeerbaar als een computer, zoniet beter.
Wat je dus krijgt, in dit debat, zijn gebrainwashte zombies, die zelfs de meest evidente data negeren. Stap bijvoorbeeld eens binnen in een landbouwbedrijf dat aan serreteelt doet. Gelijk welke eigenaar van zo’n serre zal je vertellen dat men opzettelijk de lucht van de verbrandingsinstallatie terugleidt naar de serre zelf, omdat CO2 goed is voor de planten. Ze leven ervan! En toch wordt elke dag maar weer de leugen herhaald dat CO2 “een broeikasgas” zou zijn.
Leugens op stelten, om de aandacht af te leiden, en vals debat te creëren. Of dacht u nu werkelijk dat het toeval is dat Miss Thunberg toevallig opgehemeld wordt door de media? Time person of the year? Tja. Hitler was dat ooit ook. En Stalin. En gelijk welk ander poppetje dat door centrale bankiers naar voor is geschoven om valse dualiteiten te creëren. Zolang u denkt dat u een zijde moet kiezen in dit debat, hebben ze u liggen.
U moet dit debat gewoonweg negeren, en focussen op de essentie. En dat is dat u bestolen wordt waar u bij staat. Fiscaal én monetair. Onder het mom van een zogezegde klimatologische “noodtoestand” ziet het Europese Parlement zich nu gerechtigd om 290 miljard euro extra te spenderen. Extra, dat wil zeggen nààst het bestaande budget van 165 miljard euro. En u vraagt mij of goud een goeie belegging is? Een belegging? Ik zeg u: het is een levensverzekering!
Want waar zal al dat extra geld komen denkt u? Van extra belastingen? Ha! Dat is old school. Van de geldpers natuurlijk: men gaat groene obligaties uitgeven, het geld bijdrukken dat nodig is om die te kunnen kopen, en dat geld dan weer uitgeven aan allerlei groteske plannen, die dan “professioneel” gecommuniceerd zullen worden. U gaat dus betalen voor uw eigen desinformatie. Dus: was het boek van Orwell een roman? Of een handleiding? Ik begin het mij af te vragen.
Waar gaan wij in de stad Belgie met zijn beperkte ruimte, zijn kleine kust, de afwezigheid van stuwmeren de mogelijkheid vandaan halen klimaatneutraal te zijn? De gekken in Brussel bekijken niets ze doen maar op zonder naar de landen zelf te kijken.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x