Archeologie

Wetenschappers ontcijferen mysterieuze inscripties Göbekli Tepe. Wat ze ontdekten werpt een nieuw licht op onze geschiedenis

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mysterieuze inscripties op pilaren van het oudste tempelcomplex ter wereld bevestigen dat 11.000 jaar voor Christus een komeet is ingeslagen op aarde.

De komeet wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor het uitsterven van de mammoet en het ontstaan van de eerst menselijke beschavingen.

Experts van de Universiteit van Edinburgh hebben mysterieuze symbolen op stenen pilaren van Göbekli Tepe in het zuiden van Turkije geanalyseerd en kwamen tot de ontdekking dat ze gelinkt konden worden aan sterrenbeelden.

Sterrenbeelden

De inscripties suggereren dat de aarde werd geraakt door een zwerm komeetfragmenten op hetzelfde moment dat een ijstijd zijn intrede deed.

Wetenschappers speculeren al geruime tijd dat een komeet verantwoordelijk kan zijn geweest voor het Jongere Dryas, de laatste koude periode.

Onderzoekers die inscripties van dieren op de pilaren bestudeerden, ontdekten dat de wezens symbool stonden voor sterrenbeelden en de komeet.

Graham Hancock

Schrijver Graham Hancock kwam in zijn boek Magicians of the Gods als eerste met deze theorie op de proppen.

Met behulp van een computerprogramma konden de experts bepalen waar de sterrenbeelden duizenden jaren geleden boven Turkije verschenen.

Ze stelden vast dat de komeet in 10.950 voor Christus is ingeslagen. In diezelfde periode begon het Jongere Dryas.

Grote impact

Het Jongere Dryas wordt gezien als een cruciale periode en in verband gebracht met het ontstaan van de landbouw en de opkomst van de eerste neolithische beschavingen.

De onderzoekers zeggen dat de mensen van Göbekli Tepe nog duizenden jaren waarde hechtten aan de inscripties, wat erop wijst dat de gebeurtenis een grote impact had.

Deze studie kan maar op één ding wijzen: de inslag van een meteoor, aldus hoofdonderzoeker Martin Sweatman.

Sterrenwacht

“Het lijkt erop dat Göbekli Tepe een sterrenwacht was waarmee de avondhemel werd afgespeurd,” zei hij.

“Eén van de pilaren lijkt te zijn gebruikt als gedenkteken voor deze verwoestende gebeurtenis,” voegde hij toe.

Rotatie-as van de aarde

Göbekli Tepe wordt gezien als het oudste tempelcomplex ter wereld. Het is vele duizenden jaren ouder dan Stonehenge.

Uit symbolen die op de pilaren zijn gevonden blijkt dat men indertijd ook veranderingen in de rotatie-as van de aarde bijhield.

Het onderzoek is gepubliceerd in Mediterranean Archaeology and Archaeometry.

[Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Komeetinslag verwoestte 13.000 jaar geleden het leven op aarde. Lees hier hoe de moderne mens hieruit voortkwam | Nine ForNews
5 jaren geleden

[…] artikel Komeetinslag verwoestte 13.000 jaar geleden het leven op aarde. Lees hier hoe de moderne mens hierui… is geplaatst op […]

Marcel
Marcel
5 jaren geleden

Göbeckli Tepe hield niet alleen de astrologie uit zijn eigen tijdperk bij. Via pilaar 43 had het een boodschap aan ons, nu. Zoals de Sphinx.

We zitten op hetzelfde scharnierpunt als ten tijde van Atlantis, weer met invloed op de uitkomst. Ik denk dat Hancock’s boek zo’n beetje het belangrijkste is dat je nu kunt lezen. Samen met het onderzoek van David Wilcock (onafhankelijk van elkaar) brengen ze de diepe, diepe geschiedenis in kaart en gronden die.
Het belang ervan is niet zozeer te weten wat er gebeurd is als wel te weten wat er nu aan het gebeuren is, dat te begrijpen. Het gaat meer over nu dan over toen.

Bauwsma
Bauwsma
5 jaren geleden

The Return of the Comet. Mooie titel voor een film.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Lees eens deze site: http://www.pentahof.nl/Brochures/674-Sirius.pdf
Alles heeft met de zon/maan en sterrenkalenders te maken. Waardoor de aarde zelf een cycli heeft/doormaakt. De hemel staat gedurende een tijdje open, waardoor meteorieten/straling makkelijker op de aarde terecht kan komen.
Mijn zoektocht/puzzel is af. De agenda21/30/NWO dient dit event. Zo ook de rampenoefeningen. Zo ook de aankomende rampenoefening New York. Gepland op: 24 en 25 april. EMP oefening. In de hoop dat deze oefening ook een echte oefening is en niet tegelijkertijd valt met dit hemelfenomeen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x