CoronaBuitenland

Terwijl pandemie voorbij is, verlengt EU de indirecte vaccinatieplicht, zonder medische argumenten

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Terwijl de pandemie voorbij is, verlengt de EU de indirecte vaccinatieplicht voor minderjarigen. Ze presenteren het als een ‘versoepeling’, maar niets is minder waar. Dat schrijft Europarlementariër Rob Rooken (JA21) in een Twitterdraad.

Het EU-coronapaspoort wordt ook voor kinderen verlengd, zo heeft de Europese Commissie besloten. De ‘vervaldatum’ van 270 dagen verdwijnt bij het vaccinatiepaspoort voor personen jonger dan 18, maar de oorspronkelijke vereiste om volledig gevaccineerd te zijn, blijft overeind, merkt Rooken op.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Geen belangrijk effect

Het Europarlementslid wijst erop dat de Gezondheidsraad alléén voorstander was van de vaccinatie van adolescenten vanwege de ‘indirecte gezondheidswinst’ die het zou opleveren binnen een context waarin nog beperkende maatregelen golden.

“In de huidige situatie waarin veel beperkende maatregelen zijn losgelaten en de omikronvariant dominant is, biedt boostervaccinatie geen relevante indirecte gezondheidswinst meer voor deze groep,” schrijft de Gezondheidsraad. “Ook verwacht de raad geen belangrijk effect van boostervaccinatie van adolescenten op de verspreiding van het virus in de bevolking.”

Zo snel mogelijk van tafel

Je zou verwachten dat dit ook voor de ‘primaire’ vaccinatiecyclus zou gelden, aldus Rooken. “Maar de EU verlengt het coronapaspoort voor deze groep en houdt daarmee de vaccinatiedrang in stand. Zonder medische argumenten!”

“Het vaccin stopt de overdracht van het virus niet. Daarmee is iedere basis onder het EU-coronapaspoort weggevallen,” benadrukt de Europarlementariër. “De enige conclusie kan zijn dat de coronapas zo snel mogelijk van tafel moet, zodat Nederlanders weer vrij kunnen reizen – zonder QR-zorgen.”

4.9 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
2 jaren geleden

‘Terwijl de pandemie voorbij is’… zucht

Pjotr
Pjotr
2 jaren geleden

Of de pandemie voorbij is weten we pas volgende winter. Zoals topviroloog Peter Piot het stelde zal deze pandemie drie tot vijf jaar duren. Dus als in het najaar alles goed gaat zijn we er in 2023 vanaf. Het is koffiedik kijken. Te verwachten dat we in de herfst met hopelijk de laatste maatregelen geconfronteerd worden. Mogelijk duurt het nog een jaar of zelfs twee langer voor het echt voorbij is.
Vrij reizen? In mijn jeugd had je voor de meeste landen nog een visum nodig, en dat kon je pas krijgen met de voor vele landen vereiste papieren vaccinatiebewijzen (certificaten) bij je paspoort.
Vandaag zijn mensen zelfs vergeten wat een paspoort juist is, en een visum klinkt ook al ver weg. Dankzij de EU!

Edwin
Edwin
2 jaren geleden

Het wordt hoog tijd om de EU op te doeken.

Sane
Sane
2 jaren geleden

“In de huidige situatie waarin veel beperkende maatregelen zijn losgelaten en de omikronvariant dominant is, biedt boostervaccinatie geen relevante indirecte gezondheidswinst meer voor deze groep,” schrijft de Gezondheidsraad

Er nooit gezondheidswinst geweest, alleen maar schade!!!

Back to top button
103
0
We lezen graag je reactie!x