CoronaBuitenland

Terwijl pandemie voorbij is, verlengt EU de indirecte vaccinatieplicht, zonder medische argumenten

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Terwijl de pandemie voorbij is, verlengt de EU de indirecte vaccinatieplicht voor minderjarigen. Ze presenteren het als een ‘versoepeling’, maar niets is minder waar. Dat schrijft Europarlementariër Rob Rooken (JA21) in een Twitterdraad.

Het EU-coronapaspoort wordt ook voor kinderen verlengd, zo heeft de Europese Commissie besloten. De ‘vervaldatum’ van 270 dagen verdwijnt bij het vaccinatiepaspoort voor personen jonger dan 18, maar de oorspronkelijke vereiste om volledig gevaccineerd te zijn, blijft overeind, merkt Rooken op.

Geen belangrijk effect

Het Europarlementslid wijst erop dat de Gezondheidsraad alléén voorstander was van de vaccinatie van adolescenten vanwege de ‘indirecte gezondheidswinst’ die het zou opleveren binnen een context waarin nog beperkende maatregelen golden.

“In de huidige situatie waarin veel beperkende maatregelen zijn losgelaten en de omikronvariant dominant is, biedt boostervaccinatie geen relevante indirecte gezondheidswinst meer voor deze groep,” schrijft de Gezondheidsraad. “Ook verwacht de raad geen belangrijk effect van boostervaccinatie van adolescenten op de verspreiding van het virus in de bevolking.”

Zo snel mogelijk van tafel

Je zou verwachten dat dit ook voor de ‘primaire’ vaccinatiecyclus zou gelden, aldus Rooken. “Maar de EU verlengt het coronapaspoort voor deze groep en houdt daarmee de vaccinatiedrang in stand. Zonder medische argumenten!”

“Het vaccin stopt de overdracht van het virus niet. Daarmee is iedere basis onder het EU-coronapaspoort weggevallen,” benadrukt de Europarlementariër. “De enige conclusie kan zijn dat de coronapas zo snel mogelijk van tafel moet, zodat Nederlanders weer vrij kunnen reizen – zonder QR-zorgen.”

4.9 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NooT
NooT
9 maanden geleden

‘Terwijl de pandemie voorbij is’… zucht

Pjotr
Pjotr
9 maanden geleden

Of de pandemie voorbij is weten we pas volgende winter. Zoals topviroloog Peter Piot het stelde zal deze pandemie drie tot vijf jaar duren. Dus als in het najaar alles goed gaat zijn we er in 2023 vanaf. Het is koffiedik kijken. Te verwachten dat we in de herfst met hopelijk de laatste maatregelen geconfronteerd worden. Mogelijk duurt het nog een jaar of zelfs twee langer voor het echt voorbij is.
Vrij reizen? In mijn jeugd had je voor de meeste landen nog een visum nodig, en dat kon je pas krijgen met de voor vele landen vereiste papieren vaccinatiebewijzen (certificaten) bij je paspoort.
Vandaag zijn mensen zelfs vergeten wat een paspoort juist is, en een visum klinkt ook al ver weg. Dankzij de EU!

Edwin
Edwin
9 maanden geleden

Het wordt hoog tijd om de EU op te doeken.

Sane
Sane
9 maanden geleden

“In de huidige situatie waarin veel beperkende maatregelen zijn losgelaten en de omikronvariant dominant is, biedt boostervaccinatie geen relevante indirecte gezondheidswinst meer voor deze groep,” schrijft de Gezondheidsraad

Er nooit gezondheidswinst geweest, alleen maar schade!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

104
0
We lezen graag je reactie!x