Mens en Dier

Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vera Bergkamp van D66 is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Ze kreeg in de eerste ronde 74 stemmen, genoeg om meteen te worden gekozen. Gisteren bleek al uit vragen van Geert Wilders dat D66-leider Sigrid Kaag met Mark ‘Build Back Better’ Rutte had gesproken over de kandidaten.

We hebben nog niet eens een nieuw kabinet of het politieke gekonkel bereikt al een hoogtepunt. Zeventien keer. Zo vaak viel het woord ‘gelogen’ woensdag tijdens het debat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik heb de heer Rutte gesproken. Dat was een gesprek om elkaar weer te spreken na alles wat er gebeurd is. In tweede instantie hebben collega’s van mij geïnformeerd over mogelijkheden van de kandidatuur van D66,” zei Kaag tegen Wilders.

Nepparlement

“U praat met de leider van de VVD in een persoonlijk gesprek over de nieuwe Kamervoorzitter,” reageerde Wilders. “Ik zeg: dat stinkt, want dat doe je niet in een persoonlijk gesprek. Het gaat gewoon over de functie van onze nieuwe Kamervoorzitter. Dat riekt naar koehandel, mevrouw Kaag!” Hij schreef op social media dat ‘Nederland een corrupt land is met een nepparlement’.

VVD-leider Rutte zei dat er ‘niet gesproken is’ over de Kamervoorzitter. Zo kennen we hem. “Er is geen enkele link tussen dat gesprek en het Kamervoorzitterschap,” benadrukte hij.

Ploumen (PvdA) stelde vast: “Concluderend merk ik op dat er tussen de twee winnaars van de verkiezingen, mevrouw Kaag en de heer Rutte, contact is geweest over wie de Kamervoorzitter gaat worden.” Kaag zei dat ze deze conclusie ‘zeer teleurstellend’ vond.


Naar eer en geweten

PVV-voorman Wilders vroeg haar ook hoe groot zij de kans acht dat ze als D66, of zijzelf als vicepremier, in een kabinet gaat zitten onder premier Rutte. “Daar kan ik naar eer en geweten geen antwoord op geven. Dat weet ik niet.”

Het was alsof ze allebei hetzelfde draaiboek van Klaus Schwab hadden ontvangen. Even daarvoor zei Rutte dat hij inderdaad had gelogen over Pieter Omtzigt, maar dat hij dat ‘naar eer en geweten’ had gedaan.

“Ik heb te respecteren dat mensen zeggen: je hebt niet de waarheid gesproken. Dat kan ik niet veranderen, maar ik kan hier nu ook niet liegen dat ik niet heb gelogen. Dat zou ook raar zijn. Het is een stommiteit van mij dat ik me dat niet herinner,” zei Rutte.

“Ik heb gelogen dat we het wel over Omtzigt hadden. Dat klopt. Ik heb dat alleen naar beste eer en geweten gedaan,” voegde hij toe.

Op naar kabinet-Schwab I.

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Eigenlijk kun je het parlement net zo goed opheffen.
Anderzijds heeft het volk hier wel massaal voor gestemd.
Dus, ja, het volk krijgt wat het verdiend.

Het is alleen jammer dat de 5% wakkerden zwaar de dupe zijn met geweld aan toe gelet op de politieverklaringen bij de BPOC2020.

Anne
Anne
3 jaren geleden

Een corrupte bende daar in Den Haag.

Edward
Edward
3 jaren geleden

Wat een verrot land zijn we toch, wanneer rot die Rutte eindelijk eens een keer op.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
3 jaren geleden

Is toch ongelovelijk dat zulke geestezieke mensen een land mogen besturen terwijl ze stuk voor stuk achter de tralies horen.

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x