Homepagina » Mens en Dier » Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter
rutte
Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter

Vera Bergkamp van D66 is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Ze kreeg in de eerste ronde 74 stemmen, genoeg om meteen te worden gekozen. Gisteren bleek al uit vragen van Geert Wilders dat D66-leider Sigrid Kaag met Mark ‘Build Back Better’ Rutte had gesproken over de kandidaten.

We hebben nog niet eens een nieuw kabinet of het politieke gekonkel bereikt al een hoogtepunt. Zeventien keer. Zo vaak viel het woord ‘gelogen’ woensdag tijdens het debat.

“Ik heb de heer Rutte gesproken. Dat was een gesprek om elkaar weer te spreken na alles wat er gebeurd is. In tweede instantie hebben collega’s van mij geïnformeerd over mogelijkheden van de kandidatuur van D66,” zei Kaag tegen Wilders.

Nepparlement

“U praat met de leider van de VVD in een persoonlijk gesprek over de nieuwe Kamervoorzitter,” reageerde Wilders. “Ik zeg: dat stinkt, want dat doe je niet in een persoonlijk gesprek. Het gaat gewoon over de functie van onze nieuwe Kamervoorzitter. Dat riekt naar koehandel, mevrouw Kaag!” Hij schreef op social media dat ‘Nederland een corrupt land is met een nepparlement’.

VVD-leider Rutte zei dat er ‘niet gesproken is’ over de Kamervoorzitter. Zo kennen we hem. “Er is geen enkele link tussen dat gesprek en het Kamervoorzitterschap,” benadrukte hij.

Ploumen (PvdA) stelde vast: “Concluderend merk ik op dat er tussen de twee winnaars van de verkiezingen, mevrouw Kaag en de heer Rutte, contact is geweest over wie de Kamervoorzitter gaat worden.” Kaag zei dat ze deze conclusie ‘zeer teleurstellend’ vond.


Naar eer en geweten

PVV-voorman Wilders vroeg haar ook hoe groot zij de kans acht dat ze als D66, of zijzelf als vicepremier, in een kabinet gaat zitten onder premier Rutte. “Daar kan ik naar eer en geweten geen antwoord op geven. Dat weet ik niet.”

Het was alsof ze allebei hetzelfde draaiboek van Klaus Schwab hadden ontvangen. Even daarvoor zei Rutte dat hij inderdaad had gelogen over Pieter Omtzigt, maar dat hij dat ‘naar eer en geweten’ had gedaan.

“Ik heb te respecteren dat mensen zeggen: je hebt niet de waarheid gesproken. Dat kan ik niet veranderen, maar ik kan hier nu ook niet liegen dat ik niet heb gelogen. Dat zou ook raar zijn. Het is een stommiteit van mij dat ik me dat niet herinner,” zei Rutte.

“Ik heb gelogen dat we het wel over Omtzigt hadden. Dat klopt. Ik heb dat alleen naar beste eer en geweten gedaan,” voegde hij toe.

Op naar kabinet-Schwab I.

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Eigenlijk kun je het parlement net zo goed opheffen.
Anderzijds heeft het volk hier wel massaal voor gestemd.
Dus, ja, het volk krijgt wat het verdiend.

Het is alleen jammer dat de 5% wakkerden zwaar de dupe zijn met geweld aan toe gelet op de politieverklaringen bij de BPOC2020.

Anne
Anne
5 maanden geleden

Een corrupte bende daar in Den Haag.

Edward
Edward
5 maanden geleden

Wat een verrot land zijn we toch, wanneer rot die Rutte eindelijk eens een keer op.

Anti-Rutte
Anti-Rutte
5 maanden geleden

Is toch ongelovelijk dat zulke geestezieke mensen een land mogen besturen terwijl ze stuk voor stuk achter de tralies horen.

x

Check Also

koning

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Er is veel onrust en onzekerheid, maar ...

sgp

Ook SGP zegt nee tegen coronapas: ‘Het kabinet slaat een heel gevaarlijke route in’

De drempel voor ongevaccineerden om aan het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

129
0
We lezen graag je reactie!x