Homepagina » Archeologie » Nederland en België tellen ruim 200 krachtplekken uit de prehistorie. Hier vind je er een aantal bijzondere
Nederland en België tellen ruim 200 krachtplekken uit de prehistorie. Hier vind je er een aantal bijzondere

Nederland en België tellen ruim 200 krachtplekken uit de prehistorie. Hier vind je er een aantal bijzondere

In de Achterhoek en Liemers zijn tenminste 15 krachtplekken met geneeskrachtige uitstraling te vinden. Dat stelt historicus Girbe Buist uit Zwolle.

Veel van deze krachtplekken bevinden zich in een kerk. Die zijn daar met opzet gebouwd vanwege de straling, aldus Buist.

Prehistorie

“Die krachtplekken stammen al uit de prehistorie,” citeert de Gelderlander hem. “Ze bevinden zich op een kruispunt van energiebanen.”

De plekken zouden een helende werking hebben, al zijn ze niet allemaal even krachtig. Zo is de Calixtuskerk in Groenlo naar verluidt een sterke krachtplek.

200 krachtplekken

Historicus Wigholt Vleer spoorde ooit met zijn wichelroede meer dan 200 krachtplekken op in Nederland en België. Vijftien daarvan bevinden zich in de Achterhoek en Liemers.

Buist merkt op dat je niet te lang op een krachtplek moet blijven omdat je dan negatieve effecten zoals hoofdpijn kunt krijgen. “Vaak is 10 minuten genoeg,” zegt hij.

De 15 krachtplekken op een rij:

 • De Nederlands hervormde kerk in Almen
 • De Witte Wievenkuil in Barchem
 • Onze Lieve Vrouwekerk in Didam
 • De Liboriuskerk in Dinxperlo
 • Het koor van de Martinikerk in Doesburg
 • De Catharinakerk in Doetinchem
 • Het koor van de Maartenskerk in Gendringen
 • De toren van de Calixtuskerk in Groenlo
 • Het koor van de Hervormde kerk in Hoog-Keppel
 • Het koor van de Johanneskerk in Lichtenvoorde
 • De Kroezeboom in Ruurlo
 • De toren van de Antoniuskerk in Vorden
 • De Zunnebelt tussen Lochem en Vorden
 • Het koor in de Jacobskerk in Winterswijk
 • Het koor van de Walburgiskerk in Zutphen
[Gelderlander]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
3 jaren geleden

Kracht plekken? vroeger had men goden die werden aanbeden, dat is over gegaan naar kerken of tempels
In de natuur zijn er plekken ,maar die zijn nog het zuiverste omdat daar rust en stilte inzit en niet word beïnvloed door een dogmatische geloof van een gedrag of volgeling van een soort geloof
Kerken/tempels zijn krachtplekken maar dan in hersenspoelen een dogma een aannamen en waar vele in geloven zal ook een ander worden beïnvloed, jongen kinderen nemen het gedrag over van de ouders die ook zo zijn beïnvloed door hun ouders enzv het slaat over van de een naar een ander ,het is net een epidemie
een virus die zich hardnekkig voortplant ,zie maar aan deze man hoe deze de kerk promoot om weer meer volgelingen te werven , in moeilijke tijden zullen mensen altijd een genezing op zoeken, de kracht zit niet goden, tempels of kerken als dat zo zal zijn dan was er al een totale harmonie geweest,
het is gewoon een virus een epidemie met nu en dan pieken en dalen…Net als een griep die komt en gaat even een injectie halen uitzieken en men voelt zich weer een stuk beter, kerken of tempels of wat dan ook zijn injectie bronnen als men zwak voelt gaat het daar zijn genezing zoeken niet zo dat het verkeert is maar dat dogmatische geloof blijft wel als een virus heersen…

Iep
Iep
Reactie op  rob
3 jaren geleden

Kerken werden niet per ongeluk op knooppunten van le-lijnen gezet…..

Dutchwoman
Dutchwoman
Reactie op  Iep
3 jaren geleden

Inderdaad, kerken werden niet per ongeluk op een krachtplek gezet. Vaak waren dat al plekken waar de natuur werd vereerd, of de godin. En omdat de mensen toch al gewend waren om naar die plek te gaan, bouwde men er tijdens de kerstening maar een kerk omheen en noemde met de godin ineens de heilige maagd Maria……

henk
henk
3 jaren geleden

Dat zijn dan plekken, die al bekent waren want zo maar zoeken naar een krachtplek is als een spelt in de hooiberg. Ik heb er bij toeval 2 gevonden 1 is gek genoeg op het Amsterdam Rai station, op een van de perrons.
Het is een plek van ongeveer een 1/2 vierkante meter als je daar op gaat staan lijkt het of je een meter dieper staat dan het perron. Het gaf mij een onprettig gevoel.

Ik woon in een plaats met een grote kerk. Daar is ook een krachtplek, gek genoeg niet bij het altaar, maar in een van de vleugels naast de ingang. Ik heb navraag gedaan en niemand van de kerk wist iets over kracht plekken.
Ik ben niet kerkelijk maar ga er wel eens zitten en het is opmerkelijk krachtig. Binnen 5 minuten ben ik zo open, dat het lijkt als of ik iets op hebt.
Ik ben meerdere keren op het eilandje in de hofvijver in Den Haag geweest, dat is een bekende krachtplek ,echter heb ik daar niet veel gevoeld.

Rikk
Rikk
3 jaren geleden

De grootste krachtplek ben je zelf. Als je het maar weet…

Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Mooi dan kan je vanuit die plekken demonen vernietigen en die zo talrijk zijn in Nederland en België.

Hawks
Hawks
3 jaren geleden

Krachtplekken, wie weet. Het zijn in alle geval allemaal mooie plekken. Uut mooiste deel van’t laand.

newlife
newlife
3 jaren geleden

krachtplekken… vergeet de hunnebedden niet! apparte plekken als je onder de stenen kruipt, ruikt voelt en hoort appart.. ze zeggen dat ze allemaal alleen maar grafkelders waren.. dat geloof ik wel bij de meeste, maar lang niet bij allemaal. de eerste die ik zag waren 7 stenen op een rij, wat me meteen deed denken aan de 7 menselijke chakra’s. leek wel een soort ruggengraat van een stuk goed aarde ofzo.. maargoed..

in Helmond, waar ik vandaan kom is ook een belangrijk ley-lijn kruispunt. op het kruispunt zelf die midden in de stad ligt staat een kerk. als je verder de lijn afloopt, kom je langs de warande. een bos gebied met in het midden een begraafplaats voor een of andere bepaalde familie. vroeger kwamen in dat bos veel heremieten. ( veel van die geschiedenis is moeilijk terug te vinden ) maar het toeval wil dat in deze tijd daar veel mensen aan de ”drugs” gaan. ( worden veel pillen maar dus ook paddo’s gegeten) en ik ken persoonlijk veel verhalen van mensen die daar ”verschijningen” hebben gezien, of zelfs uitgebreid contact hadden met een overleden persoon of wat dan ook. komop, als ik dit niet deel, hoe komen we dan aan onze rijke geschiedenis? we moeten blijven leren./weten.

Santander
Santander
3 jaren geleden

Ik dacht dat de fitnesscentra de neiuwe krachtplekken waren.
Maar wat voor krachten doe je op op deze oude krachtplekken? Alleen energie tappen of ontwikkelen je hersenen, geest en spieren zich ook spontaan?

Frans2
Frans2
3 jaren geleden

Zo, na 10 minuten de kerk uit? Lijkt me niet de bedoeling te zijn geweest.

Louis .
Louis .
3 jaren geleden

Werk je bij toeristeninformatie.?

Willem H Janssen
Willem H Janssen
3 jaren geleden

Proberen ze het nu via de alternatieve weg, om meer klanten in kerk te krijgen ? Het blijft MAFFIA VAN DE ZIEL !!

x

Check Also

coronavaccin

Verpleegster verlamd na coronavaccin: ‘Hadden we maar naar jullie geluisterd’

De mediaberichten over het coronavaccin zijn op ...

mondkapje

Mondkapjeweigeraar vrijgesproken: ‘Verplichten is strijdig met grondwet’

Een Belgische man werd op de bon ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x