Archeologie

Nederland en België tellen ruim 200 krachtplekken uit de prehistorie. Hier vind je er een aantal bijzondere

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Achterhoek en Liemers zijn tenminste 15 krachtplekken met geneeskrachtige uitstraling te vinden. Dat stelt historicus Girbe Buist uit Zwolle.

Veel van deze krachtplekken bevinden zich in een kerk. Die zijn daar met opzet gebouwd vanwege de straling, aldus Buist.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Prehistorie

“Die krachtplekken stammen al uit de prehistorie,” citeert de Gelderlander hem. “Ze bevinden zich op een kruispunt van energiebanen.”

De plekken zouden een helende werking hebben, al zijn ze niet allemaal even krachtig. Zo is de Calixtuskerk in Groenlo naar verluidt een sterke krachtplek.

200 krachtplekken

Historicus Wigholt Vleer spoorde ooit met zijn wichelroede meer dan 200 krachtplekken op in Nederland en België. Vijftien daarvan bevinden zich in de Achterhoek en Liemers.

Buist merkt op dat je niet te lang op een krachtplek moet blijven omdat je dan negatieve effecten zoals hoofdpijn kunt krijgen. “Vaak is 10 minuten genoeg,” zegt hij.

De 15 krachtplekken op een rij:

 • De Nederlands hervormde kerk in Almen
 • De Witte Wievenkuil in Barchem
 • Onze Lieve Vrouwekerk in Didam
 • De Liboriuskerk in Dinxperlo
 • Het koor van de Martinikerk in Doesburg
 • De Catharinakerk in Doetinchem
 • Het koor van de Maartenskerk in Gendringen
 • De toren van de Calixtuskerk in Groenlo
 • Het koor van de Hervormde kerk in Hoog-Keppel
 • Het koor van de Johanneskerk in Lichtenvoorde
 • De Kroezeboom in Ruurlo
 • De toren van de Antoniuskerk in Vorden
 • De Zunnebelt tussen Lochem en Vorden
 • Het koor in de Jacobskerk in Winterswijk
 • Het koor van de Walburgiskerk in Zutphen

[Gelderlander]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
6 jaren geleden

Kracht plekken? vroeger had men goden die werden aanbeden, dat is over gegaan naar kerken of tempels
In de natuur zijn er plekken ,maar die zijn nog het zuiverste omdat daar rust en stilte inzit en niet word beïnvloed door een dogmatische geloof van een gedrag of volgeling van een soort geloof
Kerken/tempels zijn krachtplekken maar dan in hersenspoelen een dogma een aannamen en waar vele in geloven zal ook een ander worden beïnvloed, jongen kinderen nemen het gedrag over van de ouders die ook zo zijn beïnvloed door hun ouders enzv het slaat over van de een naar een ander ,het is net een epidemie
een virus die zich hardnekkig voortplant ,zie maar aan deze man hoe deze de kerk promoot om weer meer volgelingen te werven , in moeilijke tijden zullen mensen altijd een genezing op zoeken, de kracht zit niet goden, tempels of kerken als dat zo zal zijn dan was er al een totale harmonie geweest,
het is gewoon een virus een epidemie met nu en dan pieken en dalen…Net als een griep die komt en gaat even een injectie halen uitzieken en men voelt zich weer een stuk beter, kerken of tempels of wat dan ook zijn injectie bronnen als men zwak voelt gaat het daar zijn genezing zoeken niet zo dat het verkeert is maar dat dogmatische geloof blijft wel als een virus heersen…

henk
henk
6 jaren geleden

Dat zijn dan plekken, die al bekent waren want zo maar zoeken naar een krachtplek is als een spelt in de hooiberg. Ik heb er bij toeval 2 gevonden 1 is gek genoeg op het Amsterdam Rai station, op een van de perrons.
Het is een plek van ongeveer een 1/2 vierkante meter als je daar op gaat staan lijkt het of je een meter dieper staat dan het perron. Het gaf mij een onprettig gevoel.

Ik woon in een plaats met een grote kerk. Daar is ook een krachtplek, gek genoeg niet bij het altaar, maar in een van de vleugels naast de ingang. Ik heb navraag gedaan en niemand van de kerk wist iets over kracht plekken.
Ik ben niet kerkelijk maar ga er wel eens zitten en het is opmerkelijk krachtig. Binnen 5 minuten ben ik zo open, dat het lijkt als of ik iets op hebt.
Ik ben meerdere keren op het eilandje in de hofvijver in Den Haag geweest, dat is een bekende krachtplek ,echter heb ik daar niet veel gevoeld.

Rikk
Rikk
6 jaren geleden

De grootste krachtplek ben je zelf. Als je het maar weet…

Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Mooi dan kan je vanuit die plekken demonen vernietigen en die zo talrijk zijn in Nederland en België.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x