Homepagina » Buitenland » We moeten de vrijheid van meningsuiting inperken, want anders zal de samenleving niet vrij zijn. Kijken: Merkel houdt bizarre speech
Natiestaten moeten hun soevereiniteit uit handen geven aan de Nieuwe Wereldorde. Merkel laat ware aard zien

We moeten de vrijheid van meningsuiting inperken, want anders zal de samenleving niet vrij zijn. Kijken: Merkel houdt bizarre speech

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die de ene keer trillend en bevend op tv verschijnt en de andere keer op gênante wijze onderuit gaat tijdens een toespraak, hield in de Bondsdag een bizarre speech over de gevaren van vrije meningsuiting.

“Wij hebben vrijheid van meningsuiting in ons land,” sprak Merkel.

“Tegen allen die beweren dat ze niet langer hun mening kunnen uiten zeg ik: ‘Als u een bepaalde mening uit, moet u er rekening mee houden dat u tegengesproken kunt worden’,” vervolgde ze.

Beperkingen

In 2018 stelde de Duitse overheid een verbod in op taal die de elites als ‘haatdragend’ bestempelen.

Websites kunnen in Duitsland boetes krijgen tot wel 50 miljoen euro als ze ‘haatdragende taal’ niet van hun platform verwijderen.

“Vrijheid van meningsuiting heeft zijn beperkingen,” waarschuwde Merkel.

Onwelgevallige taal

“Dit Huis moet en zal zich verzetten tegen hate-speech,” zei de bondskanselier. “Ander zal onze samenleving niet langer de vrije samenleving zijn die zij was.”

De speech van Merkel was ongewoon emotioneel.

De toespraak was ook verwarrend omdat je dus enerzijds vrijheid van meningsuiting kunt hebben, maar politici anderzijds onwelgevallige taal kunnen uitbannen.

Ministerie van Propaganda

Het is alsof Merkel denkt dat er weer een ministerie van Propaganda nodig is, reageerde Bronson Stocking van de website Townhall.

Ezra Levant van Rebel News tweette: “Merkel zegt: we moeten de vrijheid van meningsuiting inperken, want anders zal de samenleving niet vrij zijn.”


[Townhall]

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • mike schreef:

  Je kan je afvragen of Merkel uit eigen beweging een punt wil zetten achter de vrijheid van meningsuiting, of dat ze door derden onder druk is gezet. Binnenkort zullen websites zoals deze vast tot verleden tijd behoren:

  https://returnofzeus.blogspot.com/

  19 likes
  • Willem schreef:

   Zolang iedereen op zn hol blijft zitten wel, Europa/EEG heeft ruim 500 miljoen inwoners en we laten ons allemaal “piepelen” door een handjevol randdebielen.

   41 likes
   • vladi schreef:

    dat,beste Willem is dan ook 1 van de weinige dingen die maar niet tot me doordringen.
    hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat 500 miljoen mensen geen collectief vormen en burgerarresten uitvoeren.

    ongelofelijk slaafs.

    fff

    19 likes
  • frans schreef:

   Ja. altijd door derden en vierden, waarvan de laatste nooit zichtbaar zijn in de maatschappij.
   Merkel en vele anderen kunnen niet een maatschappij leiden naar ware vrijheid.
   Ze mogen het ook niet!! derden en vierden en vijven bevelen dat.
   Nog steeds, terwijl ze al bezwijken onder de waarheden die aan het licht komen, gaan ze door met voorbereidingen voor de NWO> Voorbeeld is de ‘terrorist’ die op de Londenbridge volledig in bedwang wordt gehouden en toch wordt losgelaten om vervolgens meteen doodgeschoten te worden. Dat snapt toch niemand deze in scene gezette bedreiging. Er werd dus weer druk geoefend me teen volledige wijk af te zetten en tot no-go gebied te maken.
   Een dictatuur die zijn weerga niet kent. !!

   5 likes
 • salvar schreef:

  ik heb het de laatste tijd steeds vaker over met mijn vrouw , de wereld is gek aan het worden.
  ik heb (wij) nog nooit zo,n tijd meegemaakt.
  1). het gedreutel over zwarte piet.
  2). het gedreutel over CO2
  3). het gezeik over stikstof.
  4). het gesodemieter over opwarming.
  5). het gedonder over klimaatverandering.

  waar ze het over moeten hebben is het uitrollen van5G en de bomenkap.
  laten ze het maar hebben over van leyen/timmermans/samsom , drie op een rij maasr knettergek.
  als het nog even doorgaat dan is de mensheid verloren het zou nog kunnen goed komen maasr wel wakker worden AUB.

  35 likes
  • Jan Doornbos schreef:

   Salvar, een top reactie. Ik had het niet beter kunnen samenvatten. De overheid is onze grootste vijand. De dames en heren in Den Haag zijn er om ons het gevoel te geven dat wij in een democratie leven. Helaas leven wij niet in een democratie. We hebben te maken met de grootste zwendel uit de geschiedenis van de mensheid. Waarvan akte.

   29 likes
 • Janssen schreef:

  Mag je ook zeggen dat God niet bestaat ? Het lijken de Middeleeuwen wel, ooit van de Verlichting gehoord ?

  17 likes
  • duitinzakje schreef:

   @Janssen:

   Dat mag je wel zeggen, maar daarmee geef je slechts macht aan de duivel/satan/lucifer of hoe hij ook genoemd wordt. Die Verlichting is nou juist een eerste grote stap geweest weg van God en kijk waar het ons gebracht heeft…

   God bestaat namelijk wel maar als wij met zijn allen vinden het wel beter te weten en ons van Hem afkeren, moet je niet zeuren over de gevolgen. De atheïsten zijn maar wat blij met die puberale opstandigheid en plukken daar de voor ons ‘bittere’ vruchten van.

   Overigens waren de Middeleeuwen in heel wat opzichten beschaafder dan de huidige tijd met al zijn idiotie.

   17 likes
  • Gezinusk schreef:

   Dat klopt Mike. Rutte is wat dat betreft een enge man die alleen maar opdrachten uitvoert. Daarvoor hebben ze hem minister president gemaakt. Laten we ook niet vergeten dat Rusland destijds door Amerikaanse multinationals werd gespekt met miljarden. Onder meer onderzoeksjournalist Antony Sutton was ze op het spoor in een tijd dat zijn boeken werden verband in het zo geheten democratische Amerika.

   https://www.youtube.com/watch?v=zTDvLmEBESY

   4 likes
 • Norbert schreef:

  Volgens mij slaan de meesten van jullie de plank vreselijk mis!

  Vrijheid van meningsuiting betekent niet zoals nu vaak wordt gedacht: Geef je bek maar een douw. Een mening moet op zijn minst ergens op gebaseerd zijn en op z’n minst een keer over nagedacht zijn. Waar Merkel op doelt is de zinloze en vooral ondoordachte uitingen, waarmee je je medemens kan kwetsen. In de praktijk merk ik dat er steeds meer onnodig en vooral onzinnig gekwetst en zelfs bedreigd wordt.

  Een tweet is snel gemaakt. En een app evenzo. De schade die daarmee aangericht wordt, is soms erg groot. En de afzender duikt weg in anonimiteit. Natuurlijk is vrijheid van meningsuiting een groot goed dat verdedigd moet worden, maar ook hierboven lees ik onnodige uitingen die niet gebaseerd zijn op het werkelijke pleidooi, maar op een quote die uit zijn verband wordt getrokken. En zelfs God en Hiltler worden erbij gehaald.

  Loopt niet blind ergens achteraan, maar denk eerst even na!

  11 likes
  • vladi schreef:

   als je niet verder als een meter kunt kijken………dan wel ja,dan wel.

   man man man daar ben ik dan activist voor.

   fff

   8 likes
   • vladi schreef:

    en nog eens wat,

    ik loop nergens blind achteraan,ik heb 9 jaren intensieve research achter de rug.
    en 9 jaren filosofie en psychologie bestuurd om hedendaagse sociopatische beslissingen van machthebbers te beredeneren.

    dat kun je geen blind noemen.

    en aan de zeer intelligente reacties van velen te lezen,spreek ik volgens mij voor velen.

    als je zo geloofd in dat machthebbers de level van vrijheid van meningsuiting kan bepalen ook al is dat de amuse van een 9 gangen diner van rottend vlees van aan stukken gesneden baby’s,dan kun je beter je mond houden en niets meer schrijven,want ik voel me door jouw reactie beledigd tot in het diepst van mijn hart.
    ik voel me geen mens meer door jouw belediging.

    want hey…….het gaat er niet om wat jij bedoelt,het gaat er tenslotte om hoe ik het opvat. ( sarc.off)

    ik zeg dikke vette slavernij onzin.

    fff

    11 likes
  • IIS schreef:

   @Norbert

   Hebben wij politici nodig die ons vertellen hoe wij ons hebben te gedragen en wat wel of niet is toegestaan, tuig wat onze levens blokkeert en er voor zorgt dat we vleugellam in hun geesteszieke wettelijke kooien moeten leven??

   Politici (en corrupte centrale banken c.s.) die met geld van ons geroofd huurmoord en proxy oorlogen faciliteren in landen waar ze niets, maar dan ook totaal niets hebben te zoeken!!

   Politici willen de burger de maat nemen en vertellen dat wij onze “bek!” moeten houden en volgens hun regeltjes moeten leven??

   Politici die een spoor van ellende trekken en er voor zorgen dat we zelfs niet langer veilig zijn in eigen land??

   Wie zijn deze puppets, deze stinkende en corrupte clowns die ons systematisch kapot maken en met een vinger op ons durven wijzen?? Ik walg van dergelijke moorddadige, criminele en moralistische beesten, die zijn allen om op te spugen!!

   5 likes
  • Henk Azie schreef:

   Het is ook wel zo dat men tegenwoordig enorme lange tenen heeft en het het bijna niet mogelijk is om niemand te kwetsen.

   2 likes
  • Ronaldliesting schreef:

   Uit wat voor hol kom jij gekropen

   2 likes
 • Willem schreef:

  Hier wordt ondertussen de wet ook al aan gepast , wij mogen niets meer maar de elite mag alles , die worden gewoon gedekt door justitie en loopt het toch uit de klauw , dan wijzen ze gewoon een onschuldige boer aan , desnoods via DNA match wie kan daar tegen op ?

  Begin me steeds meer te realiseren dat we hier bijna niets tegen kunnen doen , ja misschien in opstand komen maar voor half slapend Nederland eens wakker wordt zijn we alweer 4 of 6 jaar verder , dan is het misschien te laat !

  14 likes
  • Henk Azie schreef:

   @Willem, beste, het is al te laat maar velen hebben dat nog niet door. Als de voorspelde financial crash komt zal de beschaafde Nederlander afgeslacht worden door de inboorlingen die we geimporteerd hebben. Deze inboorlingen weten wel hoe ze voor hachje moeten vechten.

   4 likes
 • René schreef:

  Met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid en onbeschoft gedrag hoeft niet getolereerd te worden.
  (Nee, ook niet als de ander begonnen is…. zucht).

  8 likes
  • vladi schreef:

   zucht zucht zucht,het gaat niet om beledigen of onbeschoft gedrag.
   het gaat om het inperken en uiteindelijk afschaffen van kritisch denken,in twijfel trekken en oneens zijn van machthebbers die onze manier van leven bepalen.

   zie je dat echt niet voor je ogen afspelen?
   zoniet,dan zie je prinses beatrix waarschijnlijk als een klein lief meisje van adel in een schitterend wit jurkje blij en vrij door de paleizen huppelen met de gedachte om de armen lekker eten te brengen

   succes met wakker worden,het is nl. alles behalve prettig.

   fff

   10 likes
 • Ron schreef:

  Dat wijf begint DDR allures te krijgen.

  12 likes
 • Daan schreef:

  Freedom of speech can not be limited without being lost. – Thomas Jefferson

  13 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  De vrouw die met heel veel aanrandingen, verkrachtingen, moorden op haar geweten zal sterven.
  Wir schaffen das. Wat een regelrecht drama deze vrouw.

  12 likes
 • Klaas Vaak schreef:

  Aardje naar haar vaartje?
  Een volkomen dwaas. Zij vindt dat vrijheid van meningsuiting betekent dat iemand met een smerige mening niet mag verwachten geen andere meningen tegenover zich te vinden. Het is een valse voorstelling van zaken. Die tegenover gestelde meningen bestaan reeds lang uit een hoop gescheld, gedreig en op een geniepige vorm van Berufsverbote en zal na haar speech alleen maar uitlopen op arrestatie en gevangenisstraf of het opleggen van een onbetaalbare boete, dus veroordeling tot slavernij.
  Duitsers lijken het ook nooit te leren. Duldt dat dociele volk weer een slavendrijver boven zich?

  10 likes
 • Jeff schreef:

  Tja, dat rijk zou 1000 jaar duren heeft een mannetje met een snorretje ooit is geroepen.

  7 likes
  • dna schreef:

   Dat vieze mannetje werd in OOSTEN-RIJK (ken je die sissi-films nog? ISISCULT? Ss’ers?) geboren!!! En werd door zwitserland gefinacierd!!!! Kalif en de nazi’s WERKEN SAMEN!!! Toen en nu!!! Kastelen met duivelse trafelen, tempels waar hitler zijn krankzinnigheid aanbad…….etcetc

   3 likes
 • Rob schreef:

  Die inperking van vrije meningsuiting zal uiteraard alleen gelden voor het blanke ras. Want als die een mening heeft over Afrikanen dan is het racisme en als het een mening is de de Joden betreft dan is het antisemitisme. Maar een mening over Chinezen, Russen, etc is geen probleem. Dat zou toch al genoeg moeten zeggen. Selectieve onderdrukking zou dat genoemd kunnen worden. Wat wordt er onderdrukt? Alleen de mening over nationaliteiten of rassen die op de globalistisch agenda voorkomen. En alleen gericht op de onderdrukking en vernietiging van het blanke ras. Een eeuw geleden was het blanke ras nog 1/3 van de wereldbevolking. Nu wordt gezegd dat dat nog naar 12% is en het wordt (snel) minder.

  Elk ander ras dan de blanke mag uiteraard een mening over het blanke ras hebben. Dat wordt niet beschouwd als gevaar of racisme. Afrikanen die blanken haten worden geen strobreed in de weg gelegd. Heb je trouwens wel eens naar Merkels mond met de vouwen gekeken? Echt een puppet mond. Ze zou zo in de show van Jochem Meijer als pop kunnen staan in het sprookje over sneeuwitje als hij dat nog deed. http://www.cabaret-filmpjes.nl/uploads/thumbs/5413b48d4-1.jpg

  9 likes
  • IIS schreef:

   @Rob

   Je hebt volkomen gelijk, helaas slapen nog velen en beleven in Nederland de perfecte roze wolk droom en geloven dat met liefde en begrip (ZALVEN!!!) we het allemaal wel redden en het vanzelf wel goed komt.

   De fout die de softe, slappe en achterlijke Nederlandse dromers maken is dat de intensie van andere culturen, die een harde hand en kort aan de lijn houden gewend zijn, helemaal niet ligt op het vlak van harmonie en saamhorigheid, maar juist ligt op het vlak van bezetten, veroveren en afmaken. Het is oorlog in Nederland tegen de eigen bevolking. Vroeg of laat zal dit tot een finale uitbarsting komen.

   3 likes
 • dna schreef:

  ONMIDDELIJK UIT DE EU. koningshuis eruit, en alles confisceren wat ze hebben gestolen! Nazi kalifmoskees afbreken, satanisme verbieden en hun piramide spelltjes. NaziAristocratie, banken etc……uit ONZE samenleving houden en dood laten bloeden. Boycott hun zover mogelijk.

  6 likes
 • Beau Fester schreef:

  Merkel is duidelijk van het padje af! Deze komediant cq. clown is écht niet leuk meer… Naast dit gegeven hebben wij idem een soortgelijke komediant cq. clown, zijn naam is; Mark Rutte. Vandaag de dag spannen ze samen met de linksen. Wordt vervolgt.

  2 likes
 • Car schreef:

  Op het filmpje van die twitteraar is heel goed te horen hoe men manipuleert, dwars door de speech van Merkel veel handen geklap. Niemand kan dan nog iets verstaan van wat ze zegt. Vorig jaar was ik bij een concert waar de band ook anders klonk dan op de video die live opgenomen is tijdens dat concert. De geluidsopnamen gaan via de microfoon. Vrijheid van spreken inperken? Dan ook de leugens van de politici.

  2 likes
 • Julin schreef:

  Al van omvolking gehoord….Kijk op youtube..

  2 likes
 • x

  Check Also

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  duitse

  Duitse artsen noemen coronabeleid ‘georganiseerde misdaad’

  Op 30 augustus, een dag na het ...

  >