Buitenland

We moeten de vrijheid van meningsuiting inperken, want anders zal de samenleving niet vrij zijn. Kijken: Merkel houdt bizarre speech

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die de ene keer trillend en bevend op tv verschijnt en de andere keer op gênante wijze onderuit gaat tijdens een toespraak, hield in de Bondsdag een bizarre speech over de gevaren van vrije meningsuiting.

“Wij hebben vrijheid van meningsuiting in ons land,” sprak Merkel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Tegen allen die beweren dat ze niet langer hun mening kunnen uiten zeg ik: ‘Als u een bepaalde mening uit, moet u er rekening mee houden dat u tegengesproken kunt worden’,” vervolgde ze.

Beperkingen

In 2018 stelde de Duitse overheid een verbod in op taal die de elites als ‘haatdragend’ bestempelen.

Websites kunnen in Duitsland boetes krijgen tot wel 50 miljoen euro als ze ‘haatdragende taal’ niet van hun platform verwijderen.

“Vrijheid van meningsuiting heeft zijn beperkingen,” waarschuwde Merkel.

Onwelgevallige taal

“Dit Huis moet en zal zich verzetten tegen hate-speech,” zei de bondskanselier. “Ander zal onze samenleving niet langer de vrije samenleving zijn die zij was.”

De speech van Merkel was ongewoon emotioneel.

De toespraak was ook verwarrend omdat je dus enerzijds vrijheid van meningsuiting kunt hebben, maar politici anderzijds onwelgevallige taal kunnen uitbannen.

Ministerie van Propaganda

Het is alsof Merkel denkt dat er weer een ministerie van Propaganda nodig is, reageerde Bronson Stocking van de website Townhall.

Ezra Levant van Rebel News tweette: “Merkel zegt: we moeten de vrijheid van meningsuiting inperken, want anders zal de samenleving niet vrij zijn.”


[Townhall]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Tja, dat rijk zou 1000 jaar duren heeft een mannetje met een snorretje ooit is geroepen.

mike
mike
4 jaren geleden

Je kan je afvragen of Merkel uit eigen beweging een punt wil zetten achter de vrijheid van meningsuiting, of dat ze door derden onder druk is gezet. Binnenkort zullen websites zoals deze vast tot verleden tijd behoren:

https://returnofzeus.blogspot.com/

Klaas Vaak
Klaas Vaak
4 jaren geleden

Aardje naar haar vaartje?
Een volkomen dwaas. Zij vindt dat vrijheid van meningsuiting betekent dat iemand met een smerige mening niet mag verwachten geen andere meningen tegenover zich te vinden. Het is een valse voorstelling van zaken. Die tegenover gestelde meningen bestaan reeds lang uit een hoop gescheld, gedreig en op een geniepige vorm van Berufsverbote en zal na haar speech alleen maar uitlopen op arrestatie en gevangenisstraf of het opleggen van een onbetaalbare boete, dus veroordeling tot slavernij.
Duitsers lijken het ook nooit te leren. Duldt dat dociele volk weer een slavendrijver boven zich?

Willem
Willem
4 jaren geleden

Hier wordt ondertussen de wet ook al aan gepast , wij mogen niets meer maar de elite mag alles , die worden gewoon gedekt door justitie en loopt het toch uit de klauw , dan wijzen ze gewoon een onschuldige boer aan , desnoods via DNA match wie kan daar tegen op ?

Begin me steeds meer te realiseren dat we hier bijna niets tegen kunnen doen , ja misschien in opstand komen maar voor half slapend Nederland eens wakker wordt zijn we alweer 4 of 6 jaar verder , dan is het misschien te laat !

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x