Het Complot

“Fysiek onmogelijk”: De autopsiefoto van JFK met daarop een kogelfragment blijkt vervalst

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De röntgenfoto met het ‘kogelfragment’ die zou bewijzen dat Lee Harvey Oswald achter de moord op John F. Kennedy zat, is nep. Dat zegt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Jim Marrs.

Eerder dit jaar werd duidelijk dat de Amerikaanse FBI jarenlang de fout is ingegaan met forensisch onderzoek. Van de 28 experts die bij de FBI microscopisch onderzoek deden, hebben 26 hun bevindingen overdreven. Er werd gesproken van ‘één van de grootste forensische schandalen’ in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Meer dan tien terdoodveroordeelden werden onterecht geëxecuteerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het kogelfragment op de röntgenfoto is volgens Marrs later toegevoegd. Hooggeplaatste functionarissen moeten op de hoogte zijn geweest van dit geknoei met bewijs, aldus de onderzoeksjournalist.

“Kon niet van metaal zijn gemaakt”

Dr. David Mantik schreef dit jaar een paper over de nepfoto die is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Medical Research Archives. Oswald, een oud-marinier die in 1959 naar Rusland probeerde te defecteren, werd in 1964 aangewezen als moordenaar van JFK. De commissie-Warren concludeerde dat Oswald Kennedy had vermoord, en dat hij alleen had gehandeld.

Het kogelfragment, dat nergens wordt genoemd in het rapport van de commissie Warren of in het oorspronkelijke autopsierapport, wordt ook wel omschreven als ‘het meest vreemde onopgeloste mysterie in de geschiedenis van de radiologie’.

Larry Sturdivan, een ballistisch expert die het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden adviseerde, bestudeerde het fragment en concludeerde dat het object niet van metaal kon zijn gemaakt. “Ik weet niet zeker wat dat fragment is,” zei hij. “Ik ben er wel zeker van dat het geen kogel is. Ik heb letterlijk duizenden kogels gezien, maar dit is fysiek onmogelijk.”

Tijdens de autopsie zijn er geen kogelfragmenten gevonden in de schedel

De drie artsen die de autopsie op JFK hadden uitgevoerd verklaarden onder ede dat ze tijdens de autopsie nooit een dergelijk fragment waren tegengekomen. Toch werd het ‘kogelfragment’ gezien als het belangrijkste bewijsstuk.

Na uitvoerig onderzoek zag dr. Mantik dat het fragment doorzichtig was. Hij besefte dat het object later was toegevoegd aan de röntgenfoto en wel door middel van meervoudige belichting, een trucage-techniek uit de filmwereld waarbij twee afzonderlijk gefilmde scènes op één beeld samengevoegd kunnen worden.

“Deze röntgenfoto’s zijn nep”

Mantik wijst in zijn paper dr. John H. Ebersole, de radioloog van het Bethesda Naval Hospital, aan als de persoon die de röntgenfoto zou hebben vervalst. Dr. Ebersole en zijn collega’s Jerrol Custer en Edward Reed maakten op de avond van de autopsie de röntgenfoto’s van het hoofd van JFK. Nergens verschenen er kogelfragmenten op de foto’s. Custer scheurde de dag erna in opdracht van dr. Ebersole de pagina uit het logboek waarop stond dat er röntgenfoto’s van JFK waren gemaakt. Custer herinnerde zich ook dat hij na de autopsie door dr. Ebersole werd geïnstrueerd om röntgenfoto’s te maken van kogelfragmenten.

"Fysiek onmogelijk": De autopsiefoto van JFK met daarop een kogelfragment blijkt vervalst

Mantik ontdekte verder dat dr. Ebersole enkele weken na de moord werd uitgenodigd in het Witte Huis om te helpen bij het maken van een Kennedy-buste. “De echte reden voor dit bezoek was hoogstwaarschijnlijk om te zien hoe hij zou reageren op de vervalste röntgenfoto’s,” zei dr. Mantik. Dat zou verklaren waarom dr. Ebersole nooit met dr. Mantik over het fragment wilde spreken.

Zelfs Custer begon in de jaren erna te twijfelen aan de authenticiteit van de röntgenfoto’s. In 1992 verklaarde Custer na het bestuderen van de röntgenfoto’s van JFK in het Amerikaanse Nationaal Archief: “Deze foto’s zijn nep.” Denk je ook dat er meer zit achter de dood op JFK? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

[NaturalNews]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x