Homepagina » Wetenschap » Tijdreizen is echt fysiek mogelijk. Astrofysicus legt in dit stuk uit hoe het werkt
Tijdreizen is echt fysiek mogelijk. Astrofysicus legt in dit stuk uit hoe het werkt

Tijdreizen is echt fysiek mogelijk. Astrofysicus legt in dit stuk uit hoe het werkt

Tijdreizen is niet onmogelijk, zo zegt een astrofysicus. Onder bepaalde omstandigheden kunnen wormgaten bestaan, die mensen naar verschillende tijdperken kunnen brengen.

“De wetten van de theoretische natuurkunde verbieden het niet,” schrijft Ethan Siegel van Lewis & Clark College voor Forbes.

Terug in de tijd reizen hangt samen met materie die een negatieve massa heeft.

Lichtsnelheid

Als je twee supermassieve zwarte gaten maakt, één met een negatieve massa/energie en één met een positieve massa/energie, kun je ze met elkaar verbinden en ontstaat er een wormgat waar je doorheen kunt reizen, schrijft Siegel.

Het maakt dan niet uit hoe ver de objecten van elkaar staan. Als ze over genoeg massa/energie beschikken blijft de verbinding bestaan.

De ene kant van het wormgat zou nagenoeg bewegingloos zijn terwijl de andere kant zich met bijna de lichtsnelheid voortbeweegt.

Terug in de tijd

Een persoon die zo’n tunnel binnengaat zou in theorie terug in de tijd reizen.

Siegel geeft als voorbeeld een bestemming op 40 lichtjaar van de aarde. Na een jaar zou het bewegende deel van het wormgat 40 jaar ouder zijn geworden, terwijl aan de andere kant slechts een jaar is verstreken.

Andere uiteinde

“Als iemand 40 jaar geleden een dergelijk paar verstrengelde wormgaten had gemaakt en iemand erin was gestapt, zou het mogelijk zijn om vandaag de dag, in 2017, in één van de twee te stappen en uit te komen in 1978,” schrijft hij.

“Je kunt alleen niet in 1978 op die locatie zijn geweest, maar je moet je aan het andere uiteinde van het wormgat hebben bevonden, of in de ruimte om het bij te houden,” aldus Siegel.

[Forbes]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

20 reacties

 1. Tijdreizen dat doet iedereen al elke dag, met een gedachten kan het terug gaan in de tijd en aan het verleden denken is al een soort fysiek reizen naar terug in de Tijd en in de praktijk gebeurt het elke dag al Reizen in Tijd

  7 likes
  • wij zijn allemaal tijdreisigers, we zijn vandaag 18/11/32017, en we zijn nu momenteel aan het reizen naar de toekomst, naar morgen, 19/11/2017…

   ok, naar het verleden is misschien wat moeilijker …. Maar dan nog, wie zegt dat we niet net teruggereist zijn van morgen ?
   maar aangezien we teruggereist zijn, weten we natuurlijk nietmeer dat we van de toekomst komen, we zitten immers (ons brein ook) terug in de toestand hoe het in het verleden was, maw zonder kennis van de toekomst.

   Ik weet het sommigen zullen het niet begrijpen, maar dat is niks, ik zal het morgen wel nogmaal uitlegen nadat ik terug naar vandaag gereist ben 🙂

   1 likes
 2. Ja dat vroeg ik me nu af omdat tijd niet bestaat , ik kan terug kijken naar vorige levens maar ik kijk nooit in welk jaar dat nou was……en soms kan ik vooruit kijken en dan weet ik ook niet over welk jaar dat gaat..Leeftijd bestaat ook niet , ja je leeft je tijd op aarde van geboorte tot de dood.. Het is de mens die overal een label op plakt om de zaak onder controle te houden….. wat ik wel begrijp anders wordt het een zooi….. maar in principe kan je overal naar toe reizen……

  8 likes
 3. Vooruit reizen in de tijd, als in dat de tijd veel sneller gaat dan jij ouder wordt, dat zie ik wel als een mogelijkheid. Teruggaan in de tijd, dat lijkt me wat minder voor de hand liggend. Als we dat ooit zouden kunnen, waarom hebben we dan nu, en in de geschiedenis, nog geen bezoekers vanuit de toekomst gehad?

  1 likes
  • wie zegt dat we nog geen bezoekers vanuit de toekomst gehad hebben ?

   2 likes
  • Wie zegt dat er geen zijn… ze bevinden zich misschien tussen ons en je kan ze nooit herkennen. Vooral wanneer ze zich aanpassen aan onze tijd .

   1 likes
  • olivierp, Havana,

   Er hebben zich nog geen bezoekrs uit de toekomst gemeld in onze tijd, en in het verleden. OK, afwezigheid van bewijs is niet het bewijs van afwezigheid, maar onder de aanname dat terug in de tijd reizen een ‘normaal’ iets is in de toekomst neem ik aan dat er tussen al die reizigers er zich tenminste 1 zal bevinden/heeft bevonden die haarfijn uit de doekjes doet/heeft gedaan hoe dat allemaal gaat werken. Vandaar mijn observatie: er heeft zich nog geen bezoeker gemeld

   0 likes
 4. Is het ook relavant aan teleporteren?

  3 likes
 5. Volgens deze heer Andrew D. Bassiago bestaat tijdreizen en was hij zelfs als kind in betrokken geweest. De militaire geheime dienst heeft deze ‘black projects’ nu in handen. Zo ook de Chronovisor was een intstrument , uitgevonden door vader Ernetti in het Vaticaan om visueel terug in de tijd te kijken , bv op plaatsdelicten kon men kijken wat er echt gebeurd was .. De Chronovisor was een regelrechte ramp en werd weggegeven aan de USA waar men het verfijnde en wederom in militaire handen terecht kwam.

  2 likes
 6. de theorie dat alles tegelijkertijd bestaat spreekt mij wel aan. als je met een bus op een halte arriveert bestaat de vorige halte ook nog

  1 likes
 7. Tijdreizen naar de toekomst?

  1 likes
 8. Wat gebeurt er eigenlijk als je in een wormhole stapt en je komt uit in een zwart gat? volgens mij blijft er niet veel van je over.

  1 likes
 9. Tijd bestaat niet.

  1 likes
 10. Tijdreizen naar de toekomst kan niet, want de toekomst staat nooit vast. In de toekomst kan nog van alles gebeuren.

  0 likes
 11. Hoe moet je 2 suppermassieve zwarte gaten maken dan? Met een ruimtezaag? Volgens mij duiken die alleen ergens op als het mee zit. Je kan ze dus ook nog verbinding die supergaten. Als je mij vraagt zijn zwarte gaten niet tastbaar en kun je ze ook niet verbinding. Meer verheldering van deze luitspraken helpt heel misschien

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

signalen

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het ...