Wetenschap

Tijdreizen is echt fysiek mogelijk. Astrofysicus legt in dit stuk uit hoe het werkt

Help ons door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdreizen is niet onmogelijk, zo zegt een astrofysicus. Onder bepaalde omstandigheden kunnen wormgaten bestaan, die mensen naar verschillende tijdperken kunnen brengen.

“De wetten van de theoretische natuurkunde verbieden het niet,” schrijft Ethan Siegel van Lewis & Clark College voor Forbes.

Terug in de tijd reizen hangt samen met materie die een negatieve massa heeft.

Lichtsnelheid

Als je twee supermassieve zwarte gaten maakt, één met een negatieve massa/energie en één met een positieve massa/energie, kun je ze met elkaar verbinden en ontstaat er een wormgat waar je doorheen kunt reizen, schrijft Siegel.

Het maakt dan niet uit hoe ver de objecten van elkaar staan. Als ze over genoeg massa/energie beschikken blijft de verbinding bestaan.

De ene kant van het wormgat zou nagenoeg bewegingloos zijn terwijl de andere kant zich met bijna de lichtsnelheid voortbeweegt.

Terug in de tijd

Een persoon die zo’n tunnel binnengaat zou in theorie terug in de tijd reizen.

Siegel geeft als voorbeeld een bestemming op 40 lichtjaar van de aarde. Na een jaar zou het bewegende deel van het wormgat 40 jaar ouder zijn geworden, terwijl aan de andere kant slechts een jaar is verstreken.

Andere uiteinde

“Als iemand 40 jaar geleden een dergelijk paar verstrengelde wormgaten had gemaakt en iemand erin was gestapt, zou het mogelijk zijn om vandaag de dag, in 2017, in één van de twee te stappen en uit te komen in 1978,” schrijft hij.

“Je kunt alleen niet in 1978 op die locatie zijn geweest, maar je moet je aan het andere uiteinde van het wormgat hebben bevonden, of in de ruimte om het bij te houden,” aldus Siegel.

[Forbes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rob
rob
4 jaren geleden

Tijdreizen dat doet iedereen al elke dag, met een gedachten kan het terug gaan in de tijd en aan het verleden denken is al een soort fysiek reizen naar terug in de Tijd en in de praktijk gebeurt het elke dag al Reizen in Tijd

Louise
Louise
4 jaren geleden

Ja dat vroeg ik me nu af omdat tijd niet bestaat , ik kan terug kijken naar vorige levens maar ik kijk nooit in welk jaar dat nou was……en soms kan ik vooruit kijken en dan weet ik ook niet over welk jaar dat gaat..Leeftijd bestaat ook niet , ja je leeft je tijd op aarde van geboorte tot de dood.. Het is de mens die overal een label op plakt om de zaak onder controle te houden….. wat ik wel begrijp anders wordt het een zooi….. maar in principe kan je overal naar toe reizen……

wolfje
wolfje
4 jaren geleden

de theorie dat alles tegelijkertijd bestaat spreekt mij wel aan. als je met een bus op een halte arriveert bestaat de vorige halte ook nog

Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Is het ook relavant aan teleporteren?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x