Natuur en Milieu

Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers

Help anderen door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Honderden complottheoretici waren onlangs bijeen op een uitverkochte conferentie over de platte aarde in North Carolina.

De allereerste Flat Earth International Conference was bedoeld voor mensen die geloven dat onze planeet gevormd is als een platte schijf in plaats van een bol.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over ‘NASA en andere leugens over de ruimte’ en ‘ontwaken voor de leugens die de reguliere wetenschap verspreidt’.

Verplichte kost

De organisatoren en sprekers claimden dat hun experimenten aantoonden dat de internationale wetenschappelijke gemeenschap ernaast zit.

Mark Sargent, die 40.000 volgers heeft op YouTube, zei op de bijeenkomst: “De wetenschap zal dit moeten benoemen, zo simpel is het. Ze kunnen ons niet voor altijd blijven ontlopen.”

Hij vindt dat de platte aarde-theorie verplichte kost moet worden op school.

Maanlandingen

De conferentie ging niet alleen maar over de platte aarde. Er waren ook sprekers die stelden dat de maanlandingen nep waren en dat Antarctica vele geheimen herbergt.

Anderen beweerden dat de terreuraanslagen in New York in scène zijn gezet en dat de overheid achter schietpartijen zoals die op de Sandy Hook-basisschool zit.

Volgende

“We weten niet wat zich onder ons bevindt,” zei Sargent tegen de BBC. “We kunnen maar 13 kilometer naar beneden boren. Misschien is dit maar 80 kilometer dik, we weten het niet.”

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten, die ergens aan de rand van het universum door de ruimte vliegt,” zei hij.

In november 2018 is de volgende platte aarde-conferentie gepland.

Bekijk ook onderstaand item van de BBC:

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pleiadian
pleiadian
6 jaren geleden

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten, die ergens aan de rand van het universum door de ruimte vliegt,” zei hij.

Ik vind het juist fascinerend en verre van oncomfortabel. Het universum heeft -zover wij nu begrijpen-
geen rand.

Ik vind de vraag waaróm mensen geloven in dit soort complotheorieen het zo interessant. Net als Het is die antropologische nieuwsgierigheid die me steeds weer op deze site doet terugkomen.

bert s
bert s
6 jaren geleden

Honderden complottheoretici waren onlangs bijeen op een uitverkochte conferentie over de platte aarde in North Carolina.
Ook ik heb in deze fase gezeten, denkende dat alles een leugen is. Ik hoop voor deze mensen dat ze zullen gaan beseffen dat niet alles wat ons is verteld een leugen is. Ik respecteer een ieder zijn mening dus geen raar woord over deze flathatters.

olivierp
olivierp
6 jaren geleden

komaan zeg, dat je dat als enkeling in je zetel geloofd kan ik nog wel aannemen, maar een conferentie ?
Dat ze dan een vliegtuig huren en rond de aarde vliegen (ah nee naar een uiteinde) en het filmen. Hoe kan je nu zo stompzinnig zijn.

blub
blub
6 jaren geleden

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten”

Het zelfde geldt voor veel dakloze mensen, die houden niet van het oncomfortabele gevoel op straat te zitten. Laten we ons daar eens op concentreren, nuttiger dan die paar wappies die bang zijn dat ze van moeder aarde geslingerd worden daar aan de rand van het zonnestelsel, helemaal alleen…

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x