Homepagina » Natuur en Milieu » Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers
Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers

Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers

Honderden complottheoretici waren onlangs bijeen op een uitverkochte conferentie over de platte aarde in North Carolina.

De allereerste Flat Earth International Conference was bedoeld voor mensen die geloven dat onze planeet gevormd is als een platte schijf in plaats van een bol.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over ‘NASA en andere leugens over de ruimte’ en ‘ontwaken voor de leugens die de reguliere wetenschap verspreidt’.

Verplichte kost

De organisatoren en sprekers claimden dat hun experimenten aantoonden dat de internationale wetenschappelijke gemeenschap ernaast zit.

Mark Sargent, die 40.000 volgers heeft op YouTube, zei op de bijeenkomst: “De wetenschap zal dit moeten benoemen, zo simpel is het. Ze kunnen ons niet voor altijd blijven ontlopen.”

Hij vindt dat de platte aarde-theorie verplichte kost moet worden op school.

Maanlandingen

De conferentie ging niet alleen maar over de platte aarde. Er waren ook sprekers die stelden dat de maanlandingen nep waren en dat Antarctica vele geheimen herbergt.

Anderen beweerden dat de terreuraanslagen in New York in scène zijn gezet en dat de overheid achter schietpartijen zoals die op de Sandy Hook-basisschool zit.

Volgende

“We weten niet wat zich onder ons bevindt,” zei Sargent tegen de BBC. “We kunnen maar 13 kilometer naar beneden boren. Misschien is dit maar 80 kilometer dik, we weten het niet.”

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten, die ergens aan de rand van het universum door de ruimte vliegt,” zei hij.

In november 2018 is de volgende platte aarde-conferentie gepland.

Bekijk ook onderstaand item van de BBC:

[Independent]


Vond je dit leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

110 reacties

 1. “Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten, die ergens aan de rand van het universum door de ruimte vliegt,” zei hij.

  Ik vind het juist fascinerend en verre van oncomfortabel. Het universum heeft -zover wij nu begrijpen-
  geen rand.

  Ik vind de vraag waaróm mensen geloven in dit soort complotheorieen het zo interessant. Net als Het is die antropologische nieuwsgierigheid die me steeds weer op deze site doet terugkomen.

  23 likes
  • De wereld heeft zoals jij zegt inderdaad geen rand. In jouw taal universum 🙂 Dus jij vind dat onze wereld die rond schijnt te zijn en waar wij, de bevolking op de buitenrand leven geen complottheorie? Gek is dat, Laatste 300 jaar is naar voren gekomen dat de aarde rond is. Waar de ontdekker geen kaas van kon hebben gegeten dat de aarde rond is (hij had de apparatuur niet! Maar dat laten we buiten beschouwing). 8000 jaar gelooft men dat de aarde vlak is en maar 300 jaar dat ie rond is. Vind je dat niet een beetje gek? Ik vind eigenlijk een complottheorie te denken dat de aarde rond is.

   4 likes
   • @yoepie, jij denkt dat men 8000 jaar gelooft dat de aarde plat is, maar de oude verhalen en wereldkaarten vertellen anders.
    Ze hebben al duizenden jaren wereldkaarten gemaakt, dmv. de wereld rond te varen.

    Dat men al 8000 jaar gelooft dat de aarde plat is zijn fabeltjes.

    8 likes
    • @yoepie
     Vroeger dat men ook dat de Aarde het middelpunt van het Universum was en de Zon om de Aarde heen draaide. Wetenschappers die anders aantoonde werden weggehoond en buitengesloten als een raaskallende gek.
     Maar ik moet toch echt om die platte Aarde theorie lachen, omdat er tal van bewijzen zijn dat de Aarde rond is.
     Maar ja na de CIA psy-op loopt er weer een kudde makke schaapjes achter een ultieme sprookjes verteller aan.

     Is het nou zo moeilijk om zelf na te denken, dan je zomaar iets te laten voorschotelen.

     8 likes
    • De oude kaarten vertellen helemaal niet dat de wereld rond is. Rond dat we op de buiten kant leven. Er zijn helemaal geen kaarten die dat vertellen. En als jij dat wel denkt dan moet je echt naar de configuratie kijken over hoe de wereld zoals jij hem noemt, draait en hobbelt door de jouw gemaakte universum.
     Ga is op je rug liggen kijken naar de wolken. hoeveel lagen er zijn, hoe ze bewegen, waar de wind vandaan komt. Ga op onderzoek uit. En als je dat niet wilt doen, ga niet lopen gillen en andere na lopen praten. Waar je helemaal geen verstand van hebt. Je bent toch geen Zombie of wel??

     Voor de andere luitjes. Onze wereld is helemaal geen middelpunt. Waar moet de aarde het middelpunt van zijn? Er is geen middelpunt.

     Zijn de best draaiende artikels op 9nahetnieuws.

     1 likes
   • Het is een misvatting dat de bolle aarde een recente gedachte is. De oude grieken zoals Pythagoras en Plato geloofden al in een bolle aarde. Eratosthenes berekende al meer dan 2250 jaar geleden de omtrek van de aarde met slechts 2% foutmarge.

    10 likes
  • Ik voel mij ook veel comfortabeler op de piepkleine bol in een gigantisch groot universum dan op een platte schijf onder een “glazen” stolp.

   20 likes
  • De angstige pannenkoekdenkers hebben een rand nodig om hun beperkte denkvermogen een houvast te bieden.

   12 likes
 2. De maan bestaat niet. Het is een projectie.

  3 likes
  • Hoe projecteer je een ronde maan op een “plafond” dat tegelijkertijd door mensen in Europa als wel in Zuid Afrika als een perfecte bol gezien wordt? Als je dat in je kamer probeert ziet iedereen een ovaaltje, behalve de persoon die recht onder de projectie zit.

   4 likes
   • ooit van een hologram gehoord?
    project blue beam.

    fff

    3 likes
    • Een hologram dat er voor elke observant hetzelfde uitziet, van welke kant je er ook naar kijkt?
     Nee.

     4 likes
     • En vladi is weer in de scheldmodus gesprongen.
      As usual eerst onzin beweren, dan niet willen uitleggen, geen directe links geven en tot slot gaan schelden.

      5 likes
     • Leg eens uit wat het verschil is tussen de observanten en wat zij voor verschillen zien en waarom?

      3 likes
     • [ vladi 18 november 2017 22:21 at 22:21
      de maan ziet er ook niet voor elke observant hetzelfde uit. ]
      Wie beweert bewijst, en “ggle ff” is hetzelfde als “ik kan het niet uitleggen, want ik snap het niet dus zoek het lekker zelf uit”.

      3 likes
     • Tijd voor een brilletje vladi?
      Wijs in dit draadje die links eens aan en die uitleg?

      XXX

      3 likes
     • de maan ziet er ook niet voor elke observant hetzelfde uit.

      fff

      1 likes
     • oke Frans Timmermans 2,

      ik zal het je uitleggen ipv de linken die ik geef waar je geen antwoord op geeft,je bent nog te stom om met losse handen in een trein te zitten (probeer maar eens)

      iedereen met verstand groter dan een pinda begrijpt dat je aan de andere kant van de wereld op de kop staat als de aarde rond is dus sta je op de kop en zie je de maan ook op de kop.

      dit is al de tweede keer dat je huilt om uitleg en verder geen reactie plaatst.

      domme kots zoals ´beweren is bewijzen´ en ´ik snap het niet dus zoek het maar lekker zelf uit´ snijdt geen hout.

      daarom ben jij ook een (wel hele slechte) trol.

      ga met oskaar wat rondvliegen….

      fff

      1 likes
     • bouyancy and density (drijfvermogen en densiteit,niks zwaartekracht.

      fff

      1 likes
     • @ frans 2

      ff googlen

      Do you see different phases of the Moon around the world?

      Does the Moon look different in the northern and southern hemispheres? (Beginner)

      leg jij maar eens uit waarom observanten GEEN verschil zien.

      fff

      0 likes
     • @ Frans 2,

      ik ben vergeten een van jouw drie vragen te beantwoorden.
      antwoord op jouw eerste vraag,´het verschil tussen de obeservanten over de hele wereld is dat ze allemaal verschillend zijn 🙂

      fff

      0 likes
     • @ Frans Timmermans,ik scheld alleen op trollen.

      het is je uitgelegd en er zijn linken geplaatst,als beweerd word dat er niets uitgelegd is en geen linken verstrekt zijn,ja dan ga ik schelden op de psychopaat.

      fff

      0 likes
    • waar komt eb en vloed dan vandaan?

     0 likes
     • Henk: de grote meren hebben wel degelijk eb en vloed maar is zo klein dat het niet gezien word: https://oceanservice.noaa.gov/facts/gltides.html

      Je moet bedenken dat een groot meer een druppel water is vergeleken met de oceanen. de oceanen bedekken 71 procent van het aardoppervlak en bevat 97 procent van al het water op aarde. 97 procent!!!! van al het water op de aarde zijn de oceanen! alle oceanen behalve de dode zee staan in verbinding met elkaar. dus beetje kort door de bocht als je meren en oceanen vergelijkt. en dan nog.. de meren staan niet stil.

      2 likes
     • De eb en de vloed komt vanuit de aarde zelf . Grote meren daar staat het water gewoon stil .

      1 likes
     • Zelfs te Middellandse Zee kent praktisch geen eb en vloed, te klein.
      Verder moet je eb en vloed als een soort golf zien die heen en weer beweegt, net zoals je die makkelijk thuis in bad kunt opwekken. Die golf weerkaatst ook tegen kusten, de golf die de Noordzee komt inzetten vanuit de oceaan weerkaatst op de Noorse kust richting zuiden en zorgt uren later voor een klein verhoginkje aan de Zeeuwse kust.

      1 likes
   • Dat is super simpel. ff zoeken op internet. Er zijn mensen die dat helemaal beschreven hebben. Inc de regen de sneeuw, de dauw, etc … etc. Dus ff moeite doen, je vind het vanzelf wel. Als je het gevonden hebt, wat je niet kan, kan je er niets mee. Want jouw geloof is niet open. En dit zal nooit open gaan ook.

    0 likes
  • Hoe verklaar je dat de maan een kouder licht geeft?
   Dus het kan onmogelijk gereflecteerd zonlicht zijn.
   Het is een lichtbron op zichzelf, zoals de Bijbel beschrijft dus weer een onwaarheid die ons verteld is.

   1 likes
   • [ Hoe verklaar je dat de maan een kouder licht geeft?
    Dus het kan onmogelijk gereflecteerd zonlicht zijn. ]

    Hou eens een stuk bruin papier in het zonlicht. Wat voor licht weerkaatst het papier? Bruin! Zolang de maan geen spiegel is kan die dus nooit hetzelfde soort licht weerkaatsen dat de zon uitstraalt.

    4 likes
   • Dat zou misschien kunnen kloppen als de zon en de maan dezelfde diameter zouden hebben.

    Echter heeft de zon heeft een straal van 695700 km en de maan een straal van 1737 km.

    De maan is dus significant kleiner en kan dus niet de hele straling van de zon weerkaatsen.

    en als je denkt dat de zon net zo “klein” is als de maan dan zouden we hier niet kunnen leven wegens dat de temperatuur niet leefbaar zou zijn voor ons.

    1 likes
    • dus wat je zegt is dat de maan alleen zijn eigen lichtbron kan hebben is als de zon en de maan even groot zijn?

     kun je dit wat verder uitleggen?

     fff

     1 likes
     • Nee. De maan zou in theorie bijna net zoveel licht kunnen reflecteren als de zon uitstraald als ze beiden even groot zijn. Doordat de maan een kleiner oppervlak heeft kan het maar beperkt de straling van de zon weerkaatsen. Ook al zou weerkaatst light net zo warm zijn als van uit de bron dan kan het nooit zo warm zijn als rechtrseeks van de zon omdat de kleine maan nooit zoveel kan weerkaatsen. Dus is maanlicht sowieso kouder.

      0 likes
     • heb je ook nog een grapje over densiteit?

      fff

      0 likes
     • Ik begrijp je redenering over de reflectering van de zon via de maan,imo zou het nog steeds warmer moeten zijn in de schaduw van het maanlicht,alleen in een kleinere verhouding,vb. overdag is 10 graden verschil en het s´nacht een halve graad.

      maar dat het kouder is in de schaduw van de maan blijft een vraagstuk.

      fff

      0 likes
 3. Dus honderd duizenden wetenschappers en de vele mijoenen mensen die daarrond werken houden ons voor de gek met hun bewering van de bolvormige planeet Aarde?

  Tientallen of misschien een honderdtal onderzoekers menen dat de Aarde plat is en dat we belogen worden door de miljoenen wetenschappers en uitvinders.

  Wanneer gaan ze een expeditie doen naar de rand van hun Aarde? En neen. Die verhaaltjes en mythen van vroeger zijn geen betrouwbaar bewijs. Met de technologie moeten ze toch eens kunnen bewijzen dat de Aarde plat is? Overtuigend zijn hun bewijzen tot nu toe niet. Ze laten veel feiten weg om hun “idee” te doen rechtvaardigen.

  De FlatEarthers lijken mij meer een soort van “sekte” in de wereld van de reële wetenschapswereld. Een soort anti-groep die in alles en iedereen complotten zien, behalve hun eigen angsten en verbeelding.

  Maar ach. We zijn mensen. Mensen met verschillende meningen en elk met onze eigen verlangens en eisen.
  Ik vertrouw op de huidige wetenschappen en in de groei naar betere inzichten van de huidige wetenschappen. Het is oneindig veel logischer dan een- of tweedimensionale visie van de platte Aarde.

  Ach Dit is mijn gedacht. En iedereen mag er het zijne van denken.

  21 likes
  • Welke feiten, Maarten.
   Alle feiten zijn te weer leggen. Maar die ronde bol koppen kunnen me niet uit leggen waarom ik niet op een draaimolen kan staan van 5km p/u. Jij wel?
   Waarom draait de luchtlaag niet gelijk met de bol? De wind zie ik de andere kant op gaan, maar als ik spring kom ik weer op mijn voetjes aan op de zelfde plek. Zou niet mogen met 1666km p/u. snap jij het wel. En dan praat ik nog niet over het brandstof verbruik van de vliegtuigen. immers een vliegtuig die opstijgt doet er niet alleen langer over maar moet ook klimmen om die afstand te moeten overbruggen. Dus denk even aan een bol en dan nog een stuk hoger boven de bol. Laat het even door je hoofd heen gaan. En dan het brandstof verbruik gaan narekenen.

   Ik zeg angst, dat het sprookjesboek waarheid is. Ai ….

   2 likes
   • Stap eens in een trein en spring recht omhoog als hij 120 km/u rijdt. Je komt op precies dezelfde plek weer op je voeten terecht want jij gaat immers ook met 120km/u vooruit. Zo gaat ook als je opspringt op de aarde.

    Neem een speelgoedvliegtuigje met opwindbare propeller mee in de trein en laat hem gewoon door het treinstel naar voren of achteren vliegen. De lucht in de trein beweegt gewoon mee met de trein, zoals de lucht om de aarde ook meebeweegt.

    7 likes
   • Zwaartekracht en luchtdruk. De aarde heeft op zichzelf een zwaartekracht en trekt kleine objecten aan. Gassen, zoals lucht worden er als het ware naar de aarde aangetrokken. Winden en stromingen zijn deels ontstaan door de draaiing van de Aarde en de temperaturen door de zonnewarmte en door de oceanen en landmassa (zoals bergen, bossen en woestijnen,…).

    En die draaimolen-argument dat alles door de middelpuntvliegende kracht naar buiten zwiert gekft alleen voor kleine objecten. Er zijn voldoende wetenschappelijke bewijzen die je kan google’n of youtube’n.

    Maar goed. Ik ben geen wetenschapper om u dit fijn te kunnen uitleggen. Dus kan ik beter mijn mond houden zeker?

    3 likes
   • Massa. Basic physics. gewoon een keer zomercursus natuurkunde volgen.
    Hoe “groter” de massa hoe groter de zwaartekracht (aantrekkingskracht)

    2 likes
    • drijfvermogen en densiteit,ik geloof niet in zwaartekracht.

     fff

     1 likes
     • Houd die zwembandjes nog maar even om dan.

      0 likes
     • Zwaartekracht stoort zich niet aan het feit of iemand er wel of niet in gelooft.

      Daarbij is de wetenschappelijke theorie over zwaartekracht (ofwel, relativiteitstheorie, is ook een wetenschappelijke theorie) 1 van de meest bewezen theorieen (berekeningen, observaties, effecten in het dagelijks leven). De theorie geeft ook voorspellingen!

      U mag er nog steeds niet in geloven. Dan maakt nog steeds niet uit in de werking en het effect. Daarbij komt ook dat aan de hand van “densiteit” (we noemen dat dichtheid) en drijfvermogen geen voorspellende waarde wat betreft het effect van zwaartekracht.

      0 likes
   • Ooit gehoord van de eerste wet van Newton?
    Een voorwerp waarop geen resulterende kracht werkt, is in rust of beweegt zich rechtlijnig met constante snelheid voort.
    Basisnatuurkunde.

    3 likes
   • Ik heb wel eens in een snel rijdende sneltrein gesprongen. Raad eens waar ik terecht kwam?

    0 likes
    • Heb je in of van een snel rijdende trein trein gesprongen? Als je in een snel rijdende trein (als al in de trein bent uiteraard) dan ga je met dezelfde snelheid als de trein dus landt je ook op dezelfde plek in de trein. Al je uit een snel rijdende trein springt (wat ik iedereen afraad dit te experimenteren) ben je ofwel dood ofwel zwaar gewond. Zo simpel is het

     1 likes
 4. Wel honderden idioten die in een platte aarde geloven?
  Dat is op zich al te treurig voor woorden.

  11 likes
  • Niet honderden… Tienduizenden, en er zijn veel die neutraal en stil blijven die het wel leren kennen. Er staat veel publieke druk op iedereen vanwege de Bol conditionering, maar er is nu een mogelijkheid voor culturele verandering.

   3 likes
   • Och jongens…. NOG zo’n stelletje idioten.
    Jammer dat die ook in ons nuchtere Nederland blijken te zitten…..zucht….

    5 likes
    • Nuchter? Goede grap. Nederland is na 50 jaar lang niet zo nuchter meer, we zijn overspoeld door Extreem Liberale media in onze scholen en op Televisie voor 2 decennia. Mensen zijn lang niet zo nuchter meer als onze voorouders. Onze cultuur is ernstig emotioneel verzwakt geraakt.

     10 likes
     • “emotioneel verzwakt geraakt” toevoeging: gemaakt.

      Hele mooie analyse.

      5 likes
     • Inderdaad Arwijn,
      Uit je reactie blijkt ook dat je niet meer zo nuchter bent.
      Alleen een dronken sukkel denkt dat de aarde plat is…..
      Proost hips…hik !!

      3 likes
  • Ik ben blij dat er dat soort idioten zijn.
   Anders zou iedereen achter de ingeslapen wetenschappers aanlopen en dat allemaal voor waar aannemen.

   3 likes
 5. komaan zeg, dat je dat als enkeling in je zetel geloofd kan ik nog wel aannemen, maar een conferentie ?
  Dat ze dan een vliegtuig huren en rond de aarde vliegen (ah nee naar een uiteinde) en het filmen. Hoe kan je nu zo stompzinnig zijn.

  8 likes
  • Volgende keer de conferentie in Australië houden en je komt er alleen in als je een rechtstreekse vlucht vanuit Santiago hebt geboekt. Heb je slechts 14 uur en 11.000 km de tijd om na te denken hoe dat kan op een platte aarde.

   11 likes
 6. Honderden complottheoretici waren onlangs bijeen op een uitverkochte conferentie over de platte aarde in North Carolina.
  Ook ik heb in deze fase gezeten, denkende dat alles een leugen is. Ik hoop voor deze mensen dat ze zullen gaan beseffen dat niet alles wat ons is verteld een leugen is. Ik respecteer een ieder zijn mening dus geen raar woord over deze flathatters.

  12 likes
  • Je hebt gelijk maar het is wel lastig hoor… Kom je met bewijzen en formules etc en doe je je best om het zo goed mogelijk uit te leggen en dan komen ze met zulke vreemde hersenkronkels en dan moet je dat ook bewijzen waarom dit of dat niet. Ik heb het idee dat de meeste echt ALLE informatie gewoon weggooien waarover wij duizenden jaren hebben gedaan om het een beetje te begrijpen en dan vragen ze om bewijzen maar ze geloven niets!

   Ooit uitgelegd waarom je de maan soms overdag kunt zien en hoe het komt dat halve maan is etc. Word gewoon weggegooid en krijg je het antwoord: nee de maan reflecteert geen zonlicht. De maan geeft zelf licht! vraag je daar dan zelf om bewijs voor en word je genegeerd..

   Ik respecteer een ieder die zelf onderzoek doet maar diegene die een vreemde hersenkronkel hebben en vragen om het tegendeel te bewijzen daar steek ik geen energie meer in.

   3 likes
 7. ik heb 5 jaren op een vrachtboot gevaren en als we een land of stad aandeden dan verscheen eerst dr toppen van de bergen of toppen van de huizen of flatgebouwen En hoemeer we de kust naderden da n versheen zo langzamerhand te kustlijn Dit is alleen mogelijk met een ronde aarde Die plataardigen hebben nog nooit gevaren en diegenen die dat wel gedaan hebben hebben waarschijnlijk de bril niet opgehad of lagen te slapen

  8 likes
 8. Als je het hebt over een complottheorie dan moet je met Feiten aankomen om die theorie te ontkrachten. 911 kan bewezen worden met Feiten dat het officieel verhaal niet klopt, net zoals er met Feiten bewezen kan worden dat we niet op een Bol leven.
  Gewoon een open mind hebben en bestuderen wat ons verteld wordt in de praktijk op aarde klopt er geen Bal van wat ons is wijsgemaakt.
  Ja inderdaad rem, if you believe we put a man on the moon.
  Daar is de bol op plaat gezet met iets wat niet eens gebeurt is, de fake maanlandingen.
  Laat eens zien waar water gaat curven, nergens.
  Net als je distances Flat earth intoetst dan zouden deze onder het gezichtsveld moeten liggen.
  Echt niet voor niets dat er in Nederland ook al een conferentie was en in de Uk.
  Dat hangt af of je een open mind hebt en of je de tijd wil besteden om kennis te vergaren.
  If you go Flat you can not go Back.
  Omdat het simpelweg de waarheid is dat de aarde geen spinnende bol is.
  En logisch dat er geen debat zover is geweest, wie durft zou ik zeggen om de de feiten eens naast elkaar te leggen.
  Ze sch**ten letterlijk in hun broek omdat de leugens niet met de realiteit overeenkomen.
  Goede reis en ontwaak in de echte werkelijkheid, science fiction is wat we voor werkelijkheid aannemen of voor werkelijkheid aangenomen hebben.

  7 likes
  • Oblate spheroid is de aarde. Als je de feiten van de platte aarde gasten langs elkaar legt zal je meteen al zien wat er allemaal fout is. De afstanden op de platte aarde map is vanaf de Noordpool naar elke willekeurige plek juist. Maar als je dan de afstand gaat meten tussen Amerika en Australië dan is het meestal 2.6 keer groter dan de werkelijkheid.

   De curve van water? Heb je ooit een pipet gebruikt en opgemerkt dat er een meniscus is als je water opzuigt? Ooit van oppervlakte spanning gehoord?
   Jullie open mind is zo bekrompen als wat!

   4 likes
 9. En zo kan de media mensen die door hebben dat 9/11 een door de Amerikaanse overheid georganiseerde aanslag in een hoekje zetten door ze te ”koppelen” aan idioten die vol overtuiging beweren dat de aarde plat is.

  Waarom denk je dat de BBC hier aandacht aan geeft?

  8 likes
 10. Nou ik ben van mening dat de Aarde toch echt rond is , als ik dat nog zeggen mag.

  Of ze nu wel of niet op de Maan zijn geland doet er in dit geval niet toe ,

  wel dat de Maan rond is zie hier : https://wetenschap.infonu.nl/weer/133815-de-maan-en-de-maanfases-of-schijngestalten.html en vele meerdere voorbeelden ,

  En deze Earth from the sky : https://www.youtube.com/watch?v=dYw4meRWGd4

  Als ik s Avonds of s Ochtends naar de Horizon kijk zie ik toch ook duidelijk een ronding .

  De Zon dan , mooie Video beelden van een Oranje achtige gloeiende bol : https://www.youtube.com/watch?v=2U3ucaVzRqQ

  Dus alle Sterren en Planeten zijn voor mij gewoon rond , het gaat om het spel met de knikkers

  4 likes
  • als de zon ook plat is ben ik benieuwd waarom we altijd naar de boven of onderkant kijken van de zon en nooit eens naar de zijkant of zo. zelfde met de maan. Ik tuur ook heel veel naar de maan en de zon(met een goede bril) maar ik kan toch geen touwtjes zien hangen aan de bovenkant.

   3 likes
 11. De wetenschap die nu de scepter zwaait heeft zelf veroorzaakt dat er mensen zijn die beweren dat de aarde een schijf is. 80 km dik? “we weten het niet”? Waarom beweer je het dan?
  diegene die de wetenschap aansturen zijn maar wat blij met de platte gedachte.
  Dit is waarschijnlijk ook de 1e lichting congres-zombies die door de wetenschap zijn gecreeerd.
  Zo laag is het dan geworden; het niveau van onderwijs dat door de huidige wetenschappers
  aangeboden wordt. Hoe plat kan Darwin en Einstein toch zijn?

  4 likes
 12. Wel weer jammer dan dat er geen ruimte was voor de holle aarde theorie… dat is een discussie die ik wel wil zien.. een groep voor de platte aarde en een groep voor de holle aarde en dan met bewijzen en argumenten komen…. fantastisch

  5 likes
 13. Ach mensen, waar hebben jullie het toch over… we leven op een vierkant natuurlijk!

  3 likes
 14. En hoe gaan we op een “PLATTE AARDE” seizoenen dan uitleggen??

  Tja, dat lukt dan niet meer 😉

  1 likes
 15. Heb toch nog een betere video opname gevonden voor mij is de Aarde toch echt rond hoor ,

  kijk zelf maar : https://www.youtube.com/watch?v=ZyIVaZXDhho

  0 likes
 16. “Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten”

  Het zelfde geldt voor veel dakloze mensen, die houden niet van het oncomfortabele gevoel op straat te zitten. Laten we ons daar eens op concentreren, nuttiger dan die paar wappies die bang zijn dat ze van moeder aarde geslingerd worden daar aan de rand van het zonnestelsel, helemaal alleen…

  3 likes
  • Niemand houdt van het oncomforabele gevoel op een kaasplank te leven, onder een glazen stolp waar dus geen kosmische energieen zijn, alleen een boosaardige, hebberige, kortzichtige, moordzuchtige, zichzelf overschattende cabal die de baas wil spelen.
   Follow the money & de machtsgeilen……zo denken ze de evolutie/ascentie tegen te houden.
   Waarom anders zou de aarde plat zijn met een glazen stolp eroverheen?

   0 likes
 17. Controlled opposition,niets meer!

  2 likes
 18. Mark Sargent! Ik ben met hem op hangouts geweest! De Aarde is Plat! Haha!

  2 likes
 19. Er zitten vast wel gamers die teveel simcity en command conquer spelletjes hebben gespeeld waar de levels (de werelden) zich op een plat vlak spelen. Religieuze mensen die god een plaats willen geven boven de “glazen stolp” met zijn allesziende oog over het platte vlak (veel gemakkelijker dan alles tegelijkertijd te kunnen zien op een bol. Een platte schijf is in hun ogen het middelpunt van het universum, waar de zon rond draait en de sterrenhemel de kerstlichtjes op de “glazen stolp” zijn. Dat de telescopen die iets anders bewijzen dan de platte aarde fotoshop-instrumenten zijn gecreëerd door Nasa.

  Neen. Ik voel mij steeds harder van overtuigd dat de Aarde een van de 8 (of 9) planeten is om een gigantisch grote Zon. Die op zijn beurt een van de vele sterren is in de Melkweg en het Universum. Ik durf zelfs zeggen dat het bestaan god oneindig klein is, tenzij de goden buitenaardse wezentjes zijn die ons geschapen zouden hebben, maar ook dat is pure giswerk louter om dit tekstje af te werken.

  Mijn excuses voor als ik hiermee de gelovigen zou hebben beledigd.

  2 likes
 20. Bijzonder dat op de platte aarde dag en nacht ontstaat. O nee, er is geen nacht. Dat is slechts onze inbeelding.

  2 likes
 21. hoe zieker en meer vergiftigd de mens wordt/is
  hoe platter de Aarde, zullen we maar zeggen….

  Natuurwaarnemingen als sleutel tot de hemelpoort….

  namaste

  1 likes
 22. Volgens mij kan alle twee versies, de platte aarde met koepel en de bolvorm aarde voorkomen. Het zou geen punt van geschil en verschil moeten zijn. Het doet niet echt terzake lijkt mij.

  1 likes
  • Ik denk wel dat het een doel dient, die platte Aarde theorie, nog wel met een glazen stolp er over.
   Wat ze ermee willen zeggen is, er is geen universum, geen andere planeten en dus ook geen hoger ontwikkelde beschavingen, alleen wij, op een kaasplank.
   Dus is de cabal de BAAS op de kaasplank snappie? en niemand maar dan ook niemand, ook geen Hogere Orde/frequencies/energieen/tijdlussen die ze een halt toe kan roepen want daar doen ze niet aan.
   Dat is wat ze er volgens mij mee duidelijk willen maken maar nog net niet zeggen, maar daar zouden we snel achterkomen als iedereen dit sh*tverhaal voor waar aanneemt. Je weet hoe ze zijn.
   Maar sinds internet blijkt dat die cabal aanhangers helemaal zo slim niet zijn.
   Ze rammen erin wat ze opgedragen is er in te rammen, voor een flinke zak geld, maar ‘n beetje logisch en zelfstandig nadenken ho maar.
   Niet te bijdehand zijn, daar zijn ze op geselecteerd.
   En dat in combinatie met die misplaatste arrogantie alsof ze ver boven mensen staan die er anders over denken, gewoon hilarisch!

   0 likes
 23. Ik denk die hele lariekoek is van de machten achter de schermen gebruikt worden, om de scene van de truth seekers belachelijk te machen en ad absurdum te leiden.

  1 likes
 24. Ja fantaseer maar lekker, een gyroscoop liegt niet.

  GYROSCOPES PROVE FLAT EARTH: Final Nail in GLOBE Coffin
  https://www.youtube.com/watch?v=CJSPgE-xeA0

  Is the Earth really flat? Footage from over 80,000ft (no fish-eye lens)
  https://www.youtube.com/watch?v=8s18dQOb9gM

  1 likes
 25. Nee Frans er is geen Curvature het is een go pro lens bij de Felix jump.
  Kijk maar vanuit de camera die van binnen naar buiten gericht is.
  De verhouding is ook helemaal verkeerd als je de curve bekijkt dan zouden jullie op een klein bolletje leven.

  Felix Baumgartner’s jump on the flat Earth & celebration of Flat Earth day
  https://www.youtube.com/watch?v=JVWd4dqOmmI

  0 likes
 26. plat of met bubbels.. zou men in Belgie denken.. tis maar net waar je dorst mee gelest moet owrden
  de aarde is hetzelfde als die rond zou zijn, zo ook plat waarop we dit leven moeten leven
  wat maakt het allemaal uit?? waarom alles verklaren wat is
  Het is er toch.. hoe je het ook wilt zien

  voor mij is een vierkant ook vaak een rondje
  luister Round about van Yes en alles is een stuk makkelijker om in de prullenbak te smijten

  0 likes
 27. Wat maakt het allemaal wat de waarheid is Luna?!
  En ze benoemen mensen die hun zintuigen en verstand gebruiken gek, Flat Earther dus.
  Luister goed naar het begin, daar zit het grootste probleem met de mensheid.

  Best Voted Flat Earth Evidence sept 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=uAjwlq-u7R4

  0 likes
 28. Het hele ‘conflict’ in dit gedoe is eigenlijk overbodig want jullie heben allemaal gelijk!

  De aarde is een rond vierkant…

  0 likes
 29. ‘s Nachts is de lucht (universum) donker. Dat is de normale situatie. Maar wij hebben een zon, waardoor overdag de lucht blauw kleurt. Het is niet blauw maar door het zonlicht kleurt het blauw. Als de zon een platte schijf met een doorsnede van ca 50 km, en op een afstand van 5000 km zou staan, dan zou er geen blauwe lucht kunnen zijn.
  Is er een flat earther die mij van mijn ongelijk kan overtuigen?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...