Homepagina » Natuur en Milieu » Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers
Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers

Eerste internationale conferentie over platte aarde trekt veel aandacht. Dit zeiden de sprekers

Honderden complottheoretici waren onlangs bijeen op een uitverkochte conferentie over de platte aarde in North Carolina.

De allereerste Flat Earth International Conference was bedoeld voor mensen die geloven dat onze planeet gevormd is als een platte schijf in plaats van een bol.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over ‘NASA en andere leugens over de ruimte’ en ‘ontwaken voor de leugens die de reguliere wetenschap verspreidt’.

Verplichte kost

De organisatoren en sprekers claimden dat hun experimenten aantoonden dat de internationale wetenschappelijke gemeenschap ernaast zit.

Mark Sargent, die 40.000 volgers heeft op YouTube, zei op de bijeenkomst: “De wetenschap zal dit moeten benoemen, zo simpel is het. Ze kunnen ons niet voor altijd blijven ontlopen.”

Hij vindt dat de platte aarde-theorie verplichte kost moet worden op school.

Maanlandingen

De conferentie ging niet alleen maar over de platte aarde. Er waren ook sprekers die stelden dat de maanlandingen nep waren en dat Antarctica vele geheimen herbergt.

Anderen beweerden dat de terreuraanslagen in New York in scène zijn gezet en dat de overheid achter schietpartijen zoals die op de Sandy Hook-basisschool zit.

Volgende

“We weten niet wat zich onder ons bevindt,” zei Sargent tegen de BBC. “We kunnen maar 13 kilometer naar beneden boren. Misschien is dit maar 80 kilometer dik, we weten het niet.”

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten, die ergens aan de rand van het universum door de ruimte vliegt,” zei hij.

In november 2018 is de volgende platte aarde-conferentie gepland.

Bekijk ook onderstaand item van de BBC:

[Independent]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pleiadian
pleiadian
3 jaren geleden

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten, die ergens aan de rand van het universum door de ruimte vliegt,” zei hij.

Ik vind het juist fascinerend en verre van oncomfortabel. Het universum heeft -zover wij nu begrijpen-
geen rand.

Ik vind de vraag waaróm mensen geloven in dit soort complotheorieen het zo interessant. Net als Het is die antropologische nieuwsgierigheid die me steeds weer op deze site doet terugkomen.

Yoepie
Yoepie
Reactie op  pleiadian
3 jaren geleden

De wereld heeft zoals jij zegt inderdaad geen rand. In jouw taal universum 🙂 Dus jij vind dat onze wereld die rond schijnt te zijn en waar wij, de bevolking op de buitenrand leven geen complottheorie? Gek is dat, Laatste 300 jaar is naar voren gekomen dat de aarde rond is. Waar de ontdekker geen kaas van kon hebben gegeten dat de aarde rond is (hij had de apparatuur niet! Maar dat laten we buiten beschouwing). 8000 jaar gelooft men dat de aarde vlak is en maar 300 jaar dat ie rond is. Vind je dat niet een beetje gek? Ik vind eigenlijk een complottheorie te denken dat de aarde rond is.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

@yoepie, jij denkt dat men 8000 jaar gelooft dat de aarde plat is, maar de oude verhalen en wereldkaarten vertellen anders.
Ze hebben al duizenden jaren wereldkaarten gemaakt, dmv. de wereld rond te varen.

Dat men al 8000 jaar gelooft dat de aarde plat is zijn fabeltjes.

King of Light
King of Light
Reactie op  ikzelfzelf
3 jaren geleden

@yoepie
Vroeger dat men ook dat de Aarde het middelpunt van het Universum was en de Zon om de Aarde heen draaide. Wetenschappers die anders aantoonde werden weggehoond en buitengesloten als een raaskallende gek.
Maar ik moet toch echt om die platte Aarde theorie lachen, omdat er tal van bewijzen zijn dat de Aarde rond is.
Maar ja na de CIA psy-op loopt er weer een kudde makke schaapjes achter een ultieme sprookjes verteller aan.

Is het nou zo moeilijk om zelf na te denken, dan je zomaar iets te laten voorschotelen.

vladi
vladi
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

ik weet niet of de aarde plat is of rond,1 ding weet ik wel…..kijk de docu ´the principle´ en zeg dan nog eens dat wij niet het middelpunt van het universum zijn.

fff

Ikke
Ikke
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

Het zou wel heel dom zijn om te denken dat wij het middelpunt van het universum zijn. Volgens de kansberekening zijn er nog 8miljard bewoonde planeten.

King of Light
King of Light
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

Hou op Vladi maakt het niet nog gekker.
Hier een simpel plaatje dat wij niet het middelpunt zijn van het Universum.
http://users.skynet.be/heelal/Afbeeldingen/geografiemelkweg.jpg
http://members.home.nl/keesdebrouwer/images/heelal/Ons%20Melkwegstelsel%2002.jpg

vladi
vladi
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

@King of light,

docu gezien?

fff

vladi
vladi
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

@King of darkness,

ik heb jouw plaatje gezien…..een tekeningetje?!?
serieus?is dat jouw bewijs?

bwoehahahahahahahahahahah LMFAO.

fff

King of Light
King of Light
Reactie op  King of Light
3 jaren geleden

Nee docu niet gezien Prins Vladi, is verloren tijd. Net als de platte Aarde theorie volkomen kolder.

Yoepie
Yoepie
Reactie op  ikzelfzelf
3 jaren geleden

De oude kaarten vertellen helemaal niet dat de wereld rond is. Rond dat we op de buiten kant leven. Er zijn helemaal geen kaarten die dat vertellen. En als jij dat wel denkt dan moet je echt naar de configuratie kijken over hoe de wereld zoals jij hem noemt, draait en hobbelt door de jouw gemaakte universum.
Ga is op je rug liggen kijken naar de wolken. hoeveel lagen er zijn, hoe ze bewegen, waar de wind vandaan komt. Ga op onderzoek uit. En als je dat niet wilt doen, ga niet lopen gillen en andere na lopen praten. Waar je helemaal geen verstand van hebt. Je bent toch geen Zombie of wel??

Voor de andere luitjes. Onze wereld is helemaal geen middelpunt. Waar moet de aarde het middelpunt van zijn? Er is geen middelpunt.

Zijn de best draaiende artikels op 9nahetnieuws.

Pleiadian
Pleiadian
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

Het is een misvatting dat de bolle aarde een recente gedachte is. De oude grieken zoals Pythagoras en Plato geloofden al in een bolle aarde. Eratosthenes berekende al meer dan 2250 jaar geleden de omtrek van de aarde met slechts 2% foutmarge.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  pleiadian
3 jaren geleden

Ik voel mij ook veel comfortabeler op de piepkleine bol in een gigantisch groot universum dan op een platte schijf onder een “glazen” stolp.

Aad
Aad
Reactie op  pleiadian
3 jaren geleden

De angstige pannenkoekdenkers hebben een rand nodig om hun beperkte denkvermogen een houvast te bieden.

Yoepie
Yoepie
Reactie op  Aad
3 jaren geleden

Jongens kijk hier even na, dit is een doku van een bekende >>professor<< die de waarheid achterna jaagt. De beelden van de oudheid waren toch gehakt van massief steen … Dat is jouw toch vertelt. Kijk dan even na deze doku en zie hoe isis jongetjes de beelden in elkaar staan te rammen.
https://youtu.be/SicACUDi6l4?list=PLA1XDsHXxkHtsjioKQqU5NycXXvZWX6Hp

bert s
bert s
3 jaren geleden

Honderden complottheoretici waren onlangs bijeen op een uitverkochte conferentie over de platte aarde in North Carolina.
Ook ik heb in deze fase gezeten, denkende dat alles een leugen is. Ik hoop voor deze mensen dat ze zullen gaan beseffen dat niet alles wat ons is verteld een leugen is. Ik respecteer een ieder zijn mening dus geen raar woord over deze flathatters.

Rory
Rory
Reactie op  bert s
3 jaren geleden

Je hebt gelijk maar het is wel lastig hoor… Kom je met bewijzen en formules etc en doe je je best om het zo goed mogelijk uit te leggen en dan komen ze met zulke vreemde hersenkronkels en dan moet je dat ook bewijzen waarom dit of dat niet. Ik heb het idee dat de meeste echt ALLE informatie gewoon weggooien waarover wij duizenden jaren hebben gedaan om het een beetje te begrijpen en dan vragen ze om bewijzen maar ze geloven niets!

Ooit uitgelegd waarom je de maan soms overdag kunt zien en hoe het komt dat halve maan is etc. Word gewoon weggegooid en krijg je het antwoord: nee de maan reflecteert geen zonlicht. De maan geeft zelf licht! vraag je daar dan zelf om bewijs voor en word je genegeerd..

Ik respecteer een ieder die zelf onderzoek doet maar diegene die een vreemde hersenkronkel hebben en vragen om het tegendeel te bewijzen daar steek ik geen energie meer in.

olivierp
olivierp
3 jaren geleden

komaan zeg, dat je dat als enkeling in je zetel geloofd kan ik nog wel aannemen, maar een conferentie ?
Dat ze dan een vliegtuig huren en rond de aarde vliegen (ah nee naar een uiteinde) en het filmen. Hoe kan je nu zo stompzinnig zijn.

Frans2
Frans2
Reactie op  olivierp
3 jaren geleden

Volgende keer de conferentie in Australië houden en je komt er alleen in als je een rechtstreekse vlucht vanuit Santiago hebt geboekt. Heb je slechts 14 uur en 11.000 km de tijd om na te denken hoe dat kan op een platte aarde.

blub
blub
3 jaren geleden

“Niemand houdt van dit oncomfortabele gevoel om in deze piepkleine bol te zitten”

Het zelfde geldt voor veel dakloze mensen, die houden niet van het oncomfortabele gevoel op straat te zitten. Laten we ons daar eens op concentreren, nuttiger dan die paar wappies die bang zijn dat ze van moeder aarde geslingerd worden daar aan de rand van het zonnestelsel, helemaal alleen…

Faya
Faya
Reactie op  blub
3 jaren geleden

Niemand houdt van het oncomforabele gevoel op een kaasplank te leven, onder een glazen stolp waar dus geen kosmische energieen zijn, alleen een boosaardige, hebberige, kortzichtige, moordzuchtige, zichzelf overschattende cabal die de baas wil spelen.
Follow the money & de machtsgeilen……zo denken ze de evolutie/ascentie tegen te houden.
Waarom anders zou de aarde plat zijn met een glazen stolp eroverheen?

Maarten V
Maarten V
3 jaren geleden

Dus honderd duizenden wetenschappers en de vele mijoenen mensen die daarrond werken houden ons voor de gek met hun bewering van de bolvormige planeet Aarde?

Tientallen of misschien een honderdtal onderzoekers menen dat de Aarde plat is en dat we belogen worden door de miljoenen wetenschappers en uitvinders.

Wanneer gaan ze een expeditie doen naar de rand van hun Aarde? En neen. Die verhaaltjes en mythen van vroeger zijn geen betrouwbaar bewijs. Met de technologie moeten ze toch eens kunnen bewijzen dat de Aarde plat is? Overtuigend zijn hun bewijzen tot nu toe niet. Ze laten veel feiten weg om hun “idee” te doen rechtvaardigen.

De FlatEarthers lijken mij meer een soort van “sekte” in de wereld van de reële wetenschapswereld. Een soort anti-groep die in alles en iedereen complotten zien, behalve hun eigen angsten en verbeelding.

Maar ach. We zijn mensen. Mensen met verschillende meningen en elk met onze eigen verlangens en eisen.
Ik vertrouw op de huidige wetenschappen en in de groei naar betere inzichten van de huidige wetenschappen. Het is oneindig veel logischer dan een- of tweedimensionale visie van de platte Aarde.

Ach Dit is mijn gedacht. En iedereen mag er het zijne van denken.

Yoepie
Yoepie
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Welke feiten, Maarten.
Alle feiten zijn te weer leggen. Maar die ronde bol koppen kunnen me niet uit leggen waarom ik niet op een draaimolen kan staan van 5km p/u. Jij wel?
Waarom draait de luchtlaag niet gelijk met de bol? De wind zie ik de andere kant op gaan, maar als ik spring kom ik weer op mijn voetjes aan op de zelfde plek. Zou niet mogen met 1666km p/u. snap jij het wel. En dan praat ik nog niet over het brandstof verbruik van de vliegtuigen. immers een vliegtuig die opstijgt doet er niet alleen langer over maar moet ook klimmen om die afstand te moeten overbruggen. Dus denk even aan een bol en dan nog een stuk hoger boven de bol. Laat het even door je hoofd heen gaan. En dan het brandstof verbruik gaan narekenen.

Ik zeg angst, dat het sprookjesboek waarheid is. Ai ….

Frans2
Frans2
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

Stap eens in een trein en spring recht omhoog als hij 120 km/u rijdt. Je komt op precies dezelfde plek weer op je voeten terecht want jij gaat immers ook met 120km/u vooruit. Zo gaat ook als je opspringt op de aarde.

Neem een speelgoedvliegtuigje met opwindbare propeller mee in de trein en laat hem gewoon door het treinstel naar voren of achteren vliegen. De lucht in de trein beweegt gewoon mee met de trein, zoals de lucht om de aarde ook meebeweegt.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

Zwaartekracht en luchtdruk. De aarde heeft op zichzelf een zwaartekracht en trekt kleine objecten aan. Gassen, zoals lucht worden er als het ware naar de aarde aangetrokken. Winden en stromingen zijn deels ontstaan door de draaiing van de Aarde en de temperaturen door de zonnewarmte en door de oceanen en landmassa (zoals bergen, bossen en woestijnen,…).

En die draaimolen-argument dat alles door de middelpuntvliegende kracht naar buiten zwiert gekft alleen voor kleine objecten. Er zijn voldoende wetenschappelijke bewijzen die je kan google’n of youtube’n.

Maar goed. Ik ben geen wetenschapper om u dit fijn te kunnen uitleggen. Dus kan ik beter mijn mond houden zeker?

Teun
Teun
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

Ik heb wel eens in een snel rijdende sneltrein gesprongen. Raad eens waar ik terecht kwam?

Maarten V
Maarten V
Reactie op  Teun
3 jaren geleden

Heb je in of van een snel rijdende trein trein gesprongen? Als je in een snel rijdende trein (als al in de trein bent uiteraard) dan ga je met dezelfde snelheid als de trein dus landt je ook op dezelfde plek in de trein. Al je uit een snel rijdende trein springt (wat ik iedereen afraad dit te experimenteren) ben je ofwel dood ofwel zwaar gewond. Zo simpel is het

Rory
Rory
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

Massa. Basic physics. gewoon een keer zomercursus natuurkunde volgen.
Hoe “groter” de massa hoe groter de zwaartekracht (aantrekkingskracht)

vladi
vladi
Reactie op  Rory
3 jaren geleden

drijfvermogen en densiteit,ik geloof niet in zwaartekracht.

fff

Rory
Rory
Reactie op  vladi
3 jaren geleden

Houd die zwembandjes nog maar even om dan.

Thecis
Thecis
Reactie op  vladi
1 jaar geleden

Zwaartekracht stoort zich niet aan het feit of iemand er wel of niet in gelooft.

Daarbij is de wetenschappelijke theorie over zwaartekracht (ofwel, relativiteitstheorie, is ook een wetenschappelijke theorie) 1 van de meest bewezen theorieen (berekeningen, observaties, effecten in het dagelijks leven). De theorie geeft ook voorspellingen!

U mag er nog steeds niet in geloven. Dan maakt nog steeds niet uit in de werking en het effect. Daarbij komt ook dat aan de hand van “densiteit” (we noemen dat dichtheid) en drijfvermogen geen voorspellende waarde wat betreft het effect van zwaartekracht.

tim
tim
Reactie op  Yoepie
3 jaren geleden

Ooit gehoord van de eerste wet van Newton?
Een voorwerp waarop geen resulterende kracht werkt, is in rust of beweegt zich rechtlijnig met constante snelheid voort.
Basisnatuurkunde.

Frans
Frans
3 jaren geleden

De wetenschap die nu de scepter zwaait heeft zelf veroorzaakt dat er mensen zijn die beweren dat de aarde een schijf is. 80 km dik? “we weten het niet”? Waarom beweer je het dan?
diegene die de wetenschap aansturen zijn maar wat blij met de platte gedachte.
Dit is waarschijnlijk ook de 1e lichting congres-zombies die door de wetenschap zijn gecreeerd.
Zo laag is het dan geworden; het niveau van onderwijs dat door de huidige wetenschappers
aangeboden wordt. Hoe plat kan Darwin en Einstein toch zijn?

kees
kees
Reactie op  Frans
3 jaren geleden

Hoe plat kan Darwin en Einstein toch zijn? of Nikola Tesla en Victor Schauberger

Danny
Danny
3 jaren geleden

En zo kan de media mensen die door hebben dat 9/11 een door de Amerikaanse overheid georganiseerde aanslag in een hoekje zetten door ze te ”koppelen” aan idioten die vol overtuiging beweren dat de aarde plat is.

Waarom denk je dat de BBC hier aandacht aan geeft?

densie
densie
3 jaren geleden

hoe zieker en meer vergiftigd de mens wordt/is
hoe platter de Aarde, zullen we maar zeggen….

Natuurwaarnemingen als sleutel tot de hemelpoort….

namaste

Logiter
Logiter
3 jaren geleden

Controlled opposition,niets meer!

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Mark Sargent! Ik ben met hem op hangouts geweest! De Aarde is Plat! Haha!

x

Check Also

geoloog

Geoloog: Aarde stevent af op nieuwe ijstijd

Het klimaat is cyclisch. We naderen het ...

maan

Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

110
0
We lezen graag je reactie!x