Binnenland

NCTV waarschuwt: complotdenkers vormen een duister gevaar

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwt voor extremisten die ‘met complottheorieën het vertrouwen in de democratische rechtsorde ondermijnen’.

Er is een radicale onderstroom die zich vanuit een fundamenteel wantrouwen en een gevoel van onrechtvaardigheid richt tegen de overheid, de politiek, de media, de wetenschap en het rechtssysteem, schrijft de NCTV in een rapport.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De beweging kenmerkt zich door diepe vijandigheid, fanatisme en fantasieën van gewelddadige eigenrichting, valt te lezen in het rapport. In deze groep wordt het idee verspreid dat in Nederland een elite aan de macht is die het volk wil onderdrukken.

Slappe lach

Er is veel kritiek op het rapport. Journalist Joost Niemoller zegt: “Om te bewijzen dat dit niet waar is, moet deze groep worden opgejaagd en onderdrukt.”

“De NCTV waarschuwt: complotdenkers vormen een duister gevaar. Het is een duister staatsondermijnend gezelschap. Het zijn geen mensen. Ze zijn eigenlijk reptielen die betonrot veroorzaken,” twittert theatermaker George van Houts.

Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Ik krijg hier acuut de slappe lach van. De complotdenker van gisteren, is de realist van vandaag. Alleen de NCTV leeft nog een dag geleden.”

Wees dan op je hoede

“Als regering en aanverwante instanties zich druk gaan maken om complottheorieën in plaats van mensen gewoon eerlijk te informeren, als de media een spreekbuis worden, wees dan op je hoede: wij kijken alleen nog NOS om te vernemen hoe de overheid wil dat wij over iets denken,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat de NCTV de gehele corona-crisisstructuur aanstuurde, met de coronaspoedwet kwam en alle strenge maatregelen verordonneerde.


Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt verwijst naar een vrijgegeven Wob-document waaruit blijkt dat de overheid zelf beweert dat ‘de complotten’ deels waar zijn.


4.8 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daniel
Daniel
1 jaar geleden

Ik bepaal zelf wel hoe ik denk, dankjewel.

TAO Foundation
TAO Foundation
1 jaar geleden

Dat noemen ze demoniseren… worden ze bang voor de waarheid ?!

Daan
Daan
1 jaar geleden

Bepaal zelf wel wat en hoe ik denk!!!
Hebben ze niks mee nodig plasgeiten.

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Mijn naam is Jeroen. En ik ben een terrorist omdat ik de regering wantrouw en zelf in staat ben mijn mening te vormen. Dit is extreem gevaarlijk, daar mensen zoals ik de “orde” van dictatoriale régimes ondermijnen.

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x