Gezondheid

Geheim ingrediënt in hamburgers: houtpulp

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten voegen fastfoodrestaurants als Burger King en McDonald’s microkristallijn cellulose oftewel houtpulp toe aan hun menu’s. Deze stabilisator is te vinden onder verschillende namen waaronder cellulosepoeder, methylcellulose en cellulosegom.

De niet-absorbeerbare vezels worden stiekem op grote schaal toegevoegd aan fastfood. De stof kan worden gevonden in broodjes, kaas, sausjes, milkshakes, frietjes, uienringen, smoothies, vlees: kortom, vrijwel alles.

Omdat deze vulstof zo goedkoop is, zijn veel ketens minder kip in hun ‘kip’ en minder ijs in hun ‘ijs’ gaan gebruiken. McDonald’s voegt cellulose in de VS toe aan 14 voedselproducten. Burger King verkoopt 13 producten die cellulose bevatten.

Veel ingrediënten met cellulose, waaronder honingmosterd en barbecuesaus, worden in meerdere producten van een menu gevonden waardoor de vulstof lastig te vermijden is. Al deze ingrediënten bestaan uit niet-verteerbare houtpulp zonder enige voedingswaarde.

Er zijn studies waaruit blijkt dat microkristallijn cellulose een negatief effect kan hebben op cholesterol. Toch heeft de Amerikaanse voedselautoriteit FDA de stof goedgekeurd voor menselijke consumptie.

De onderzoeken naar de effecten van microkristallijn cellulose lopen nog. In de tussentijd worden er steeds meer vulstoffen geproduceerd op basis van houtpulp.

[Quartz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
garriet60
garriet60
8 jaren geleden

dan zal het ook hier wel in ons voedsel zitten !en ?? wat doen we hier aan !1 niets we blijven net als de rest van deze aardbol gewoon doorvreten wat deze FIRMA,S ons toedienen niets~dus wat schieten wij hiermee op met dit verhaal!! niets dus we zijn en blijven BLIND VOOR DIT SOORT DINGEN

sl roadkill
sl roadkill
8 jaren geleden

Waarom gaat het altijd over dingen uit de VS en nooit es over wat er in het europees voedsel zit?

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Als dit stiekem gebeurt dan zou dit strafbaar moeten worden gesteld.

ana
ana
8 jaren geleden

Ach…dit had Andre van Duin al eerder in de gaten met zijn Pizzalied.
”De onderkant is van karton, maar dat heeft toch niemand in de gaten!”
https://www.youtube.com/watch?v=kTEEcxwBOMg

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x