
In de Verenigde Staten voegen fastfoodrestaurants als Burger King en McDonald’s microkristallijn cellulose oftewel houtpulp toe aan hun menu’s. Deze stabilisator is te vinden onder verschillende namen waaronder cellulosepoeder, methylcellulose en cellulosegom.
De niet-absorbeerbare vezels worden stiekem op grote schaal toegevoegd aan fastfood. De stof kan worden gevonden in broodjes, kaas, sausjes, milkshakes, frietjes, uienringen, smoothies, vlees: kortom, vrijwel alles.
Omdat deze vulstof zo goedkoop is, zijn veel ketens minder kip in hun ‘kip’ en minder ijs in hun ‘ijs’ gaan gebruiken. McDonald’s voegt cellulose in de VS toe aan 14 voedselproducten. Burger King verkoopt 13 producten die cellulose bevatten.
Veel ingrediënten met cellulose, waaronder honingmosterd en barbecuesaus, worden in meerdere producten van een menu gevonden waardoor de vulstof lastig te vermijden is. Al deze ingrediënten bestaan uit niet-verteerbare houtpulp zonder enige voedingswaarde.
Er zijn studies waaruit blijkt dat microkristallijn cellulose een negatief effect kan hebben op cholesterol. Toch heeft de Amerikaanse voedselautoriteit FDA de stof goedgekeurd voor menselijke consumptie.
De onderzoeken naar de effecten van microkristallijn cellulose lopen nog. In de tussentijd worden er steeds meer vulstoffen geproduceerd op basis van houtpulp.
[Quartz]
dan zal het ook hier wel in ons voedsel zitten !en ?? wat doen we hier aan !1 niets we blijven net als de rest van deze aardbol gewoon doorvreten wat deze FIRMA,S ons toedienen niets~dus wat schieten wij hiermee op met dit verhaal!! niets dus we zijn en blijven BLIND VOOR DIT SOORT DINGEN
Waarom gaat het altijd over dingen uit de VS en nooit es over wat er in het europees voedsel zit?
Als dit stiekem gebeurt dan zou dit strafbaar moeten worden gesteld.
Ach…dit had Andre van Duin al eerder in de gaten met zijn Pizzalied.
”De onderkant is van karton, maar dat heeft toch niemand in de gaten!”
https://www.youtube.com/watch?v=kTEEcxwBOMg