Gezondheid

‘Haal energiedrankjes uit de supermarkt’

Help door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De GGD waarschuwt voor het gevaar van energiedrankjes bij kinderen. De drankjes zijn slecht voor de gezondheid, aldus GGD-directeur Laurent de Vries.

Een kind van acht mag maximaal 60 mg cafeïne per dag, maar in een blikje energiedrank zit al meer dan 80 mg.

Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat energiedrankjes stressverhogend werken en hartkloppingen veroorzaken. Bij langdurig gebruik kunnen kinderen er volgens De Vries zelfs blijvende schade aan overhouden.

Verbod

De GGD-directeur pleit er dan ook voor om energiedrankjes uit de supermarktschappen te halen. “Deze drankjes worden naast de frisdrank verkocht en ook als zodanig gedronken.”

De GGD wil een verbod op de verkoop van de drankjes in de supermarkt mits daar een maatschappelijk draagvlak voor is. In enkele Europese landen waaronder Denemarken is al een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan kinderen van kracht.

Waarschuwing

Momenteel wordt in het Europees Parlement gedebatteerd over een waarschuwing op het etiket van blikjes energiedrank.

De GGD wil de discussie ook in Nederland voeren zodat er meer informatie beschikbaar komt over de gevaren van energiedrankjes. De Vries: “Kinderen gebruiken de drankjes in de praktijk als ontbijt en zitten dan stuiterend in de klas.”

Bron: NOS.nl

Gerelateerd: Artsen: Energiedrankjes vergiftigen jeugd

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
P. Sprenkels
P. Sprenkels
10 jaren geleden

Misschien is het geen gek idee om er gewoon een 16+ op te zetten ipv het maar gelijk te gaan verbieden, naast de cafeine zijn er ook variaties die lekker van smaak zijn. Het is buiten dat ook perfect voor de bob tijdens het stappen. Verbod vind ik gewoon te extreem…tipisch nederland.

John
John
10 jaren geleden

[quote name=”P. Sprenkels”]Misschien is het geen gek idee om er gewoon een 16+ op te zetten ipv het maar gelijk te gaan verbieden, naast de cafeine zijn er ook variaties die lekker van smaak zijn. Het is buiten dat ook perfect voor de bob tijdens het stappen. Verbod vind ik gewoon te extreem…tipisch nederland.[/quote]

Zo’n drankje is super slecht voor ons, en er 16+ op zetten lijkt me dan ook niet verstandig. Misschien moeten we wel gewoon alles wat slecht voor ons is verbieden, zodat mensen weer eens binnen krijgen wat echt goed voor ze is. En wat mij betreft gaan we er ook voor zorgen dat deze producten gratis zijn!

Lucien
Lucien
10 jaren geleden

Nog meer regulatie, nog meer verbieden, komt goed.

Tijntrix
Tijntrix
10 jaren geleden

Je eigen regen water filteren. Je eigen groenten verbouwen. Dan kom je een heel eind. Supermarkt voedsel houd / maakt je ziek. Je weerstand gaat ervan achter uit. En weet ik wat nog meer.

groetjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

57
0
We lezen graag je reactie!x