Homepagina » Gezondheid » ‘Haal energiedrankjes uit de supermarkt’

‘Haal energiedrankjes uit de supermarkt’

De GGD waarschuwt voor het gevaar van energiedrankjes bij kinderen. De drankjes zijn slecht voor de gezondheid, aldus GGD-directeur Laurent de Vries.

Een kind van acht mag maximaal 60 mg cafeïne per dag, maar in een blikje energiedrank zit al meer dan 80 mg.

Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat energiedrankjes stressverhogend werken en hartkloppingen veroorzaken. Bij langdurig gebruik kunnen kinderen er volgens De Vries zelfs blijvende schade aan overhouden.

Verbod

De GGD-directeur pleit er dan ook voor om energiedrankjes uit de supermarktschappen te halen. “Deze drankjes worden naast de frisdrank verkocht en ook als zodanig gedronken.”

De GGD wil een verbod op de verkoop van de drankjes in de supermarkt mits daar een maatschappelijk draagvlak voor is. In enkele Europese landen waaronder Denemarken is al een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan kinderen van kracht.

Waarschuwing

Momenteel wordt in het Europees Parlement gedebatteerd over een waarschuwing op het etiket van blikjes energiedrank.

De GGD wil de discussie ook in Nederland voeren zodat er meer informatie beschikbaar komt over de gevaren van energiedrankjes. De Vries: “Kinderen gebruiken de drankjes in de praktijk als ontbijt en zitten dan stuiterend in de klas.”

Bron: NOS.nl

Gerelateerd: Artsen: Energiedrankjes vergiftigen jeugd

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • P. Sprenkels schreef:

  Misschien is het geen gek idee om er gewoon een 16+ op te zetten ipv het maar gelijk te gaan verbieden, naast de cafeine zijn er ook variaties die lekker van smaak zijn. Het is buiten dat ook perfect voor de bob tijdens het stappen. Verbod vind ik gewoon te extreem…tipisch nederland.

  0 likes
 • John schreef:

  [quote name=”P. Sprenkels”]Misschien is het geen gek idee om er gewoon een 16+ op te zetten ipv het maar gelijk te gaan verbieden, naast de cafeine zijn er ook variaties die lekker van smaak zijn. Het is buiten dat ook perfect voor de bob tijdens het stappen. Verbod vind ik gewoon te extreem…tipisch nederland.[/quote]

  Zo’n drankje is super slecht voor ons, en er 16+ op zetten lijkt me dan ook niet verstandig. Misschien moeten we wel gewoon alles wat slecht voor ons is verbieden, zodat mensen weer eens binnen krijgen wat echt goed voor ze is. En wat mij betreft gaan we er ook voor zorgen dat deze producten gratis zijn!

  0 likes
 • Lucien schreef:

  Nog meer regulatie, nog meer verbieden, komt goed.

  0 likes
 • Tijntrix schreef:

  Je eigen regen water filteren. Je eigen groenten verbouwen. Dan kom je een heel eind. Supermarkt voedsel houd / maakt je ziek. Je weerstand gaat ervan achter uit. En weet ik wat nog meer.

  groetjes.

  0 likes
 • Huisvrouw schreef:

  Waar zijn de ouders die hun kinderen zulke troep geven ?

  0 likes
 • tomaat schreef:

  ja mee eens maar , er moeten veel artikelen verbeteren . dus zij zullen veel werk krijgen hier mee van de GGD . melk ,frisdrank,gewoon alles van suikers tot kleurstoffen toe alles …en dat kunnen ze heus wel wat ze veranderen continu .dus kan dit ook hoe vaak ik wel leest vernieuwt .

  0 likes
 • paul schreef:

  “Een kind van acht mag maximaal 60 mg cafeïne per dag, maar in een blikje energiedrank zit al meer dan 80 mg.”

  HUH… WTF.. wie verzint dat? Iemand zonder kinderen neem ik aan!!!

  0 likes
 • Adriaan schreef:

  Misschien is het geen onverstandig idee om gewoon te stoppen met het produceren van zulke drankjes en in het algemeen met onnatuurlijk eten en drinken.
  Dat lost in ieder geval het probleem voor kinderen al op en bovendien lijkt het me ook beter voor de gezondheid van volwassenen.

  0 likes
 • Alysha schreef:

  Bijna alle producten wat je in suppermarkten vind is rotzooi ik weet niet meer wat gezond is …

  0 likes
 • paul schreef:

  [quote name=”Lucien”]Nog meer regulatie, nog meer verbieden, komt goed.[/quote]

  Er wordt belachelijk veel geld verdient aan dit soort producten.. en daarna aan de “medicijnen” die worden in gezet om de mensen die dit soort producten nuttigen weer beter te krijgen.. Vraag jij je niet af waarom er tegenwoordig zoveel kinderen rondlopen die adhd hebben?

  0 likes
 • rinske schreef:

  Met alle respect,maar energiedrink is nu al zo vaak onderzocht. Je moet er toch echt meer dan 10 per dag drinken wil het schadelijk zijn. Ikzelf drink het omdat het me helpt als pijnstiller.Iik heb al 6 jaar last van een whiplash en drink liever 3 blikjes per dag dan 5 paracetamol en 3 ibuprofen te slikken. En ja, er zit suiker in en caffeine. Dat zit ook in koffie en cola. Wordt dat dan ook verboden?

  0 likes
 • Dennis schreef:

  Raar is dat iets pas word afgeschaft als het al op de markt is, net als bij een gevaarlijk kruispunt, er moet eerst iemand doodgereden worden voordat erkent word dat er misschien toch stoplichten moeten worden geplaatst. jammer

  0 likes
 • j.c schreef:

  De G.G.D is veel te laat en dit bericht bereikt maar een bepaald deel van de bevolking.
  Verder komt het voor dat moeders hun kinderen deze drankjes geven omdat het kind zegt dat ze het nodig hebben de moeder wil rust en geeft.
  De falende overheid die buigt voor de producenten en vervolgens de consumenten die via hoge ziekenkosten de prijs betalen.
  Nu het kwaad geschied is en half laag opgeleid Nederland verslaafd is trekt de G.G.D aan de bel.
  misschien dat een spotje gemaakt moet worden in de trant: suiker maakt meer kost als je lief is.

  0 likes
 • marcel schreef:

  ja, of je haalt het gewoon niet in huis. Kleine kinderen hebben zowiezo niets te zoeken in de supermarkt zonder ouders…

  0 likes
 • Pommetje schreef:

  Foi wat een betuttelende reacties hier, er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid.
  Ik ben het er mee eens dat er best een waarschuwing op mag komen, maar om direct alles wat slecht is te gaan verbieden?? Beetje overdreven!
  Sowieso zie ik veel overdreven reacties hier, als het blijkbaar aan bepaalde mensen ligt gaan we weer terug naar de middeleeuwen, biologisch dynamisch, geitenwollenzokken enz enz.

  0 likes
 • antonm schreef:

  [quote name=”Adriaan”]Misschien is het geen onverstandig idee om gewoon te stoppen met het produceren van zulke drankjes en in het algemeen met onnatuurlijk eten en drinken.
  Dat lost in ieder geval het probleem voor kinderen al op en bovendien lijkt het me ook beter voor de gezondheid van volwassenen.[/quote]

  Helemaal mee eens; het produceren en kunnen consumeren van rotzooi zou aangepakt mogen worden bij de bron.
  Weg met alle toevoegingen en gif, GMO’s etc.

  Terug naar de bron; biologisch eerlijk en verantwoord eten en niet overvloedig consumeren.

  0 likes
 • rinske schreef:

  [quote name=”paul”]”Een kind van acht mag maximaal 60 mg cafeïne per dag, maar in een blikje energiedrank zit al meer dan 80 mg.”

  HUH… WTF.. wie verzint dat? Iemand zonder kinderen neem ik aan!!![/quote]
  Geen idee wie dat verzint, maar ik mag aannemen dat ieder verstandig mens weet dat je een kind van 8 geen caffeine geeft.
  Rinske (moeder van 4 dochters 🙂 )

  0 likes
 • FunkyG schreef:

  Wat een betuttelende gedachte weer. Leg de verantwoordelijkheid bij de opvoeders, die zijn uiteindelijk verantwoordelijk zij zijn uiteindelijk de mensen die het kopen. Iedere ouder kan bedenken dat die energie drankjes niet goed zijn voor kinderen. Net zoals alle koolzuurhoudende dranken, mogen die straks dan ook niet meer?

  0 likes
 • Boomvader schreef:

  Zolang er mensen zijn die de troep kopen die wordt geproduceerd door de voedingsmiddelenindustrie zullen ze het blijven verkopen. De grote groep die niet goed wordt van al die kunstmatige shit, kan het beste worden geinformeerd over de nadelen en de alternatieven. Wanneer de consument eenmaal bewust inkopen doet dan hebben de supers geen andere keus als te voorzien in de vraag.

  0 likes
 • Dennis schreef:

  [quote name=”Pommetje”]Foi wat een betuttelende reacties hier, er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid.
  Ik ben het er mee eens dat er best een waarschuwing op mag komen, maar om direct alles wat slecht is te gaan verbieden?? Beetje overdreven!
  Sowieso zie ik veel overdreven reacties hier, als het blijkbaar aan bepaalde mensen ligt gaan we weer terug naar de middeleeuwen, biologisch dynamisch, geitenwollenzokken enz enz.[/quote]

  Mensen zijn nu eenmaal niet allemaal zo bewust van slechte dingen.vergelijkbaar met kleine kinderen, die geef je toch ook geen lego blokje met de instelling van als je er in stikt is het je eigen schuld?

  0 likes
 • M. Nieswaag schreef:

  [quote name=”Pommetje”]Foi wat een betuttelende reacties hier, er is ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid.
  Ik ben het er mee eens dat er best een waarschuwing op mag komen, maar om direct alles wat slecht is te gaan verbieden?? Beetje overdreven!
  Sowieso zie ik veel overdreven reacties hier, als het blijkbaar aan bepaalde mensen ligt gaan we weer terug naar de middeleeuwen, biologisch dynamisch, geitenwollenzokken enz enz.[/quote]

  Ik denk dat het vrij duidelijk is dat we de meeste mensen tegen zichzelf moeten beschermen… Plus dat een blikje van deze zooi gewoon puur gif is voor een kind. Mijn zoon drinkt gewoon water, daar word je pas alert van omdat water je hersenen hydrateerd, ipv uitdroogt zoals cafeïne dat doet. Vooral in die hoeveelheden.

  0 likes
 • M. Nieswaag schreef:

  [quote name=”rinske”]Met alle respect,maar energiedrink is nu al zo vaak onderzocht. Je moet er toch echt meer dan 10 per dag drinken wil het schadelijk zijn. Ikzelf drink het omdat het me helpt als pijnstiller.Iik heb al 6 jaar last van een whiplash en drink liever 3 blikjes per dag dan 5 paracetamol en 3 ibuprofen te slikken. En ja, er zit suiker in en caffeine. Dat zit ook in koffie en cola. Wordt dat dan ook verboden?[/quote]

  Wat een lulverhaal. Als pijnstiller ? Een energiedrankje ?

  0 likes
 • M. Nieswaag schreef:

  [quote name=”FunkyG”]Wat een betuttelende gedachte weer. Leg de verantwoordelijkheid bij de opvoeders, die zijn uiteindelijk verantwoordelijk zij zijn uiteindelijk de mensen die het kopen. Iedere ouder kan bedenken dat die energie drankjes niet goed zijn voor kinderen. Net zoals alle koolzuurhoudende dranken, mogen die straks dan ook niet meer?[/quote]

  Een goed plan. Want er zit absoluut helemaal NIETS wat goed voor je is in frisdrank…

  0 likes
 • michelle schreef:

  Nou wij mensen weten niet eens de helft van wat voor een rotzooi ze allemaal in ons eten en drinken gooien,en dan na een paar jaar komen ze na onderzoek pas erachter, hoe ongezond het allemaal wel niet is. Als je alles wist dan at je helemaal niks meer, dacht ik zo.

  0 likes
 • FunkyG schreef:

  [quote name=”M. Nieswaag”][quote name=”FunkyG”]Wat een betuttelende gedachte weer. Leg de verantwoordelijkheid bij de opvoeders, die zijn uiteindelijk verantwoordelijk zij zijn uiteindelijk de mensen die het kopen. Iedere ouder kan bedenken dat die energie drankjes niet goed zijn voor kinderen. Net zoals alle koolzuurhoudende dranken, mogen die straks dan ook niet meer?[/quote]

  Een goed plan. Want er zit absoluut helemaal NIETS wat goed voor je is in frisdrank…[/quote]

  Ik ben het er mee eens, maar we leven niet in een communistische samenleving waar de overheid bepaald wat mag en niet mag.

  De overheid kan beter een campagne starten om opvoeders bewust te maken van de risico’s van dit soort drankjes en eventueel ook koolzuurhoudende dranken.

  0 likes
 • FunkyG schreef:

  [quote name=”M. Nieswaag”]
  Ik denk dat het vrij duidelijk is dat we de meeste mensen tegen zichzelf moeten beschermen…[/quote]

  Wat is next: Geen patattenten meer? Haal dan ook meteen maar alles alcoholische dranken uit de schappen, sluit de kroegen!

  0 likes
 • Kellysheena schreef:

  Dan moet het de GGD er ook even bij vertellen (en onderzoeken) dat er in veel andere voedsel middelen ook gif in zit. Die wij dagelijks binnen krijgen.

  Alles met mate, al deze artikelen, zijn wel leuk en zogenaamd bewustmakend,maar het is weer een poging om mensen af te leiden. Als ik bewust geobsedeerd bezig ben met het kiezen van het juiste eten. blijf je in een soort slapende roes.

  Zolang je alles met mate eet en drinkt is er niks aan de hand. Als je werkelijk van deze artikelen wat moet aantrekken, kun je beter in een hutje gaan wonen op de hei. En je eigen groenten planten. Natuurlijk is het slecht voor kinderen. Maar snoep en suiker is net zo’n killer.

  Toch blijft het een vorm van manipulatie.
  Je kan beter veel artikelen met een korrelzout nemen. Veel eten tegen woordig is syntetisch! zoals mac donalds. erg lekker hoor.maar het is geen echt eten.

  0 likes
 • Kellysheena schreef:

  Zelfde als het gezeur over roken, ja roken kreeg de schuld van alles!Het is niet roken, of de vetten of calorien of Kolydhraten wat de boosdoener zijn.
  Maar suiker,die zitten overal 1 vind nog meer eens een product in de supermarkt wat suiker vrij is.Dan word weer wijsgemaakt dat Zoetstoffen gezonder zijn zoals (Aspartaan) in werkelijkheid is dat zeer giftig ipv suiker.
  in 95% van de voedsel producten zitten suiker, en dat krijgen wij elke dag binnen. Mensen doe je research.

  Je hebt bij de drogist,vet blokkers, kholydraten blokkers,Eetlust remmers van al die zooi.Heb nooit een suikerblokker gevonden of gezien. Zelfs in de dieet producten gooien ze suiker al wel niet zoetstoffen.De keiharde werkelijkheid is dat. Er is geen ontsnappen aan.Drink water ipv dieet frisdranken, en eet en drink wat het beste voor jou is. Voedsel medicatie ect..vergiftigen ons langzaam.
  Zels groenten en fruit zijn bespoten.
  Word echt moe wat voor onzin ze mensen allemaal voeden.

  0 likes
 • Laurens schreef:

  Dit soort dingen hadden nooit op de markt mogen komen. Als het er dan toch komt en het is niet goed, lijkt mij afschaffen de beste optie. Dan hoor je weer mensen dat het onzin is, maar door zulke drankjes worden er meer mensen ziek, en worden daardoor de ziektekosten weer hoger.

  Oftewel, zulke dingen zijn goed voor de economie. Maar alles wat goed is voor de economie is slecht voor de mensheid!

  0 likes
 • Joe schreef:

  goede zaak ! en idd de rest van de frisdranken ook uit de schappen.ik drink sinds 2 jaar alleen nog maar groene thee en water en ik heb daar totaal geen problemen mee. en ja tuurlijk drink ik wel eens een biertje of een mix drankje maar dat moet kunnen 😉 die energy drankjes werkten voor mij vrij verslavend en dronk soms ook wel 5 blikjes per dag :S.. wat een rommel bah.

  0 likes
 • Jaco schreef:

  ik zelf heb een te laag bloedsuikerspiegel, ik drink elke dag 2 blikjes energy.
  zonder die blikjes zou ik zo moe zijn dat ik alleen maar in bed lig, dus als ik die blikjes drink kan ik gewoon sporten en werken.
  ik lus geen koffie dus voor mij zijn die blikjes ideaal en ik vind ze dus niet slecht, welke ouder geeft die blikjes nou aan hun kinderen dan spoor je gewoon niet. ik vind niet dat ze die blikjes moeten gaan verbieden.
  misschien moeten ze die blikjes gewoon naar 18 jaar doen dan kunnen kinderen ze iedergeval niet mee krijgen.
  en misschien ouders straffen als ze die blikjes aan hun kinderen geven.
  ik denk dat als ouders boetes moeten gaan betalen dat ze die blikjes niet meer zullen geven.

  0 likes
 • S0m30n3 schreef:

  [quote name=”Jaco”]ik zelf heb een te laag bloedsuikerspiegel, ik drink elke dag 2 blikjes energy.
  zonder die blikjes zou ik zo moe zijn dat ik alleen maar in bed lig, dus als ik die blikjes drink kan ik gewoon sporten en werken.
  ik lus geen koffie dus voor mij zijn die blikjes ideaal en ik vind ze dus niet slecht, welke ouder geeft die blikjes nou aan hun kinderen dan spoor je gewoon niet. ik vind niet dat ze die blikjes moeten gaan verbieden.
  misschien moeten ze die blikjes gewoon naa…..[/quote]

  Srry ouders, maar je hebt er hele domme tussen zitten die het niets kan schelen wat degene z’n kinderen doet of uitspookt en bovendien niks om andere kan schele (parkeergedrag school etc).. maja doe mij ook maar groene thee, koffie liever niet! haah

  0 likes
 • Tonny schreef:

  Je drinkt pure chemische rotzooi,maar het schijnt dat de mensen dat niks uitmaakt,gewoon water dat is wat we nodig hebben ,en ja je mag je wel eens verwennen met wat alcoholische dranken

  0 likes
 • Tonny schreef:

  [quote name=”M. Nieswaag”][quote name=”rinske”]Met alle respect,maar energiedrink is nu al zo vaak onderzocht. Je moet er toch echt meer dan 10 per dag drinken wil het schadelijk zijn. Ikzelf drink het omdat het me helpt als pijnstiller.Iik heb al 6 jaar last van een whiplash en drink liever 3 blikjes per dag dan 5 paracetamol en 3 ibuprofen te slikken. En ja, er zit suiker in en caffeine. Dat zit ook in koffie en cola. Wordt dat dan ook verboden?[/quote]

  Wat een lulverhaal. Als pijnstiller ? Een energiedrankje ?[/quote]

  ja begrijp ik ook niet,en zit er in koffie suiker dan?

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Ja nog meer verbieden van bovenaf, weg met de eigen wil, het zelfbeschikkingsrecht en de eigen verantwoordelijkheid. Leve de alles bepalende staat en de ambtenaren die alles beter weten dan het gewone volk.

  40 jaar socialistische gedachte levert uiteindelijk zoals steeds duidelijker wordt steeds meer verboden op. Dit mag niet, dat mag niet, en wie bepaald? eigenlijk iedereen behalve het individu. Wat zou ik, gelukkig zijn in een wereld waar men zich eens met het eigen leven ging bemoeien in plaats dat van anderen proberen te bepalen.

  Wie 100 blikjes energiedrank wil drinken moet dat vooral lekker doen. Immers het is de eigen VRIJE keuze. De eerst volgend instantie of ambtenaar die komt met het woord verbod zou per direct moeten worden ontslagen.

  Bemoei u met uw eigen zaken. Men kan goedkope voorlichting geven over de slechte kanten van het product, waarna het de burger zelf is die bepaald!

  0 likes
 • Daniel schreef:

  Ik heb heeeeeel veel van deze energie drankjes op. Uit ervaring kan ik zeggen dat je gebit er aan gaat, dat je hartkloppingen kan krijgen en dat het een vergelijkbaar effect heeft als speed, maar dat het wat minder lang duurt en minder heftig is. Je gebruikt je eigen reserve energie om zo opgefokt te raken en als die energie op is kan je wel raden wat er gebeurd.

  Ik kan niemand aanraden energie drankjes te nuttigen, en als je dat graag wel doet, doe het dan met mate, 2 per dag is meer dan genoeg. En dan niet vlak voordat je wilt gaan slapen, want dat kun je dan wel vergeten.

  Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid, en die van zijn kinderen. De overheid zou hier een adviserende rol in kunnen hebben, maar dan wel vooraf en niet als het voor een groot deel van de bevolking al een gewoonte is.

  0 likes
 • Lammy schreef:

  Ik vindt de argumenten een beetje vreemd.
  De 1 gebruikt het als pijnstiller, de ander om de vermoeidheid tegen te gaan. Ik ga ervan uit dat het volwassen mensen zijn die deze reacties schrijven. Ik mag er toch van uit gaan dat volwassen mensen wel iets verder kunnen denken en kijken, om een gezonder alternatief te kunnen zoeken, dan de chemische rommel waarmee ze zich volproppen.

  Dan ten tweede dit artikel gaat over kinderen, en teveel van deze energie drankjes is gewoon niet goed voor het kind. Mijn jongste dochter heeft ooit eens een brief van school mee gekregen, of wij als ouders onze kinderen geen energie drankjes willen geven, want de klas was erg onrustig, de kinderen werden er erg hyper van. En waren haast niet te houden. Als volwassene kun je nog een maat nemen, kinderen drinken het omdat het stoer is.En lekker.

  Wat mij betreft mag het per direct verboden worden. Wat is er mis met een glas water, of gewoon een beker roosvicee.

  Lammy

  0 likes
 • Kellysheena schreef:

  alles word voor ons mensen maar bepaalt idd! dit mag wel dit mag niet! Ik ben het zo zat! ik volg helemaal niks, en laat me niks aanpraten, en doe niet mee aan die regeltjes.kijk ook geen televisie meer. Al die domme hersenloze programma’s als het maar over niks gaat. Ruzie met je buren?Zelfs national geopgraphic en discovery waren vroeger leuk!Nu worden er gewoon pure leugens verteld. En tv werkt lekker op de angsten en onzekerheden van mensen in. en dan maar niet te spreken over internet. 80% is 4D, en verdraait.Commerciele rotzooi.Gewoon afsluiten voor die onzin. Is het jou pad. dan is het een anderverhaal!Verbaast me niks dat er een periode aankomt als mensen niet veranderen, waar alles zo commercieel is en zo verdraait. dat geen enkel stuk info meer ECHT is.gaat de goede kant op!Het word gewoon in mensen geprogrameerd. Net als de sims.Nou ikke niet daag hahaha

  0 likes
 • paul schreef:

  [quote name=”rinske”][quote name=”paul”]”Een kind van acht mag maximaal 60 mg cafeïne per dag, maar in een blikje energiedrank zit al meer dan 80 mg.”

  HUH… WTF.. wie verzint dat? Iemand zonder kinderen neem ik aan!!![/quote]
  Geen idee wie dat verzint, maar ik mag aannemen dat ieder verstandig mens weet dat je een kind van 8 geen caffeine geeft.
  Rinske (moeder van 4 dochters 🙂 )[/quote]

  Ja Rinske dat zou je verwachten.. Maar als ik de reacties hier al lees!

  Energiedrank als pijnstiller. Een ander valt in slaap als de drankjes niet genuttigd kunnen worden.(dat heet verslaving geloof ik)

  En als je je bedenkt dat onze economie op dit soort producten en leugens draait. En er dus heel veel geld mee verdient wordt.. is er nog veel werk aan de winkel.

  Vader van 2 knullen.

  0 likes
 • Jeremy schreef:

  zelf vind ik niet dat ze de energiedrank moeten verbieden. het is tenslotte uit vrije wil. ik snap best dat het niet goed voor je is, maar ik drink het zelf ook regelmatig en ik zit nooi te stuiteren en heb er nooi problemen mee gehad. maar dit verbieden vind ik wel overbodig. ze zouden er mischien een extra belasting op energiedrank kunnen zetten zodat kinderen (en ouders) het minder snel kopen.

  0 likes
 • Ronald t Hart schreef:

  Wat dachten jullie ervan om degenen die willens en wetens, welbewust van het feit dat de mens onderbewust manipuleerbaar is, allerlei ziekmakende stoffen in onze voedselketen droppen onder het mom van een of andere reclame-slogan die toont dat het hip hype en lekker is, eens voor een rechter laten verklaren wat de overwegingen waren om toestemming te geven deze troep in de markt te zetten?
  Ik zou wel eens willen weten hoeveel procent van alle ziektebeelden het gevolg hiervan is…..Fijn he zo’n zorgzwendel in de bestuurlijke kringen van de landen. Het veelgebruikte argument eigen verantwoordelijkheid van de burger moet blijkbaar deze grootschalige misdaad verhullen. Roep ze ter verantwoording!

  0 likes
 • daan schreef:

  Waar gaat dit heen met dit kut land overal regels voor word er echt DOOD EN DOOD ziek
  van elke dag hoor je wel weer een ander onderwerp op journaal wat niet mag we moeten gewoon met zijn allen in opstand komen klaar ! weg met bilderberd en de illuminati stem allemaal SOPN

  0 likes
 • Kellysheena schreef:

  als iemand dit als pijnstiller gebruikt, prima toch! En vind persoonlijk dat ze dit niet hoeven te verbieden (wel voor kinderen)Als je een beetje research doet, dan weet je best wat wel gezond is en niet. En iemand die bewust een blikje koopt moet dat lekker zelf weten! En al drink je er tien per dag prima, maar hou wel in je achterhoofd dat het ongezond is punt uit.En als je dan ziek word niet de schuld geven aan wie of wat dan ook.Want je bent persoonlijk zelf bewust genoeg om iets te kiezen. vind ik dan.
  Zelfde als dikke mensen die zich volvreten met lekkere dingen, en dan huilen en klagen dat ze dik zijn, ene kant word het ons moeilijk gemaakt om normaal te eten tegenwoordig.maar aan de andere kant zijn er ook oplossingen.
  Mensen moeten voor zich zelf instaan, punt uit! niemand bind je vast en dwingt je te eten of drinken wat je niet wilt toch? al die reclames met zogenaamd gezonde producten, zijn 1 groot leugen. maar ik denk dat genoeg mensen daar hier van bewust zijn

  0 likes
 • Maya schreef:

  haal dan alcohol uit de schappen, voedsel met chemische toevoegingen die ook slecht voor de gezondheid zijn,produkten die in plastic zijn verpakt, er drijft al genoeg plastic in de oceaan rond en ga zo maar door. alcohol onder een bepaalde leeftijd mag ook niet maar ik zie dagelijks dat dat verkocht wordt in de supermarkt aan te jonge kids. en geen vraag om ID kaart

  0 likes
 • Tasj schreef:

  [quote name=”marcel”]ja, of je haalt het gewoon niet in huis. Kleine kinderen hebben zowiezo niets te zoeken in de supermarkt zonder ouders…[/quote]
  Ja, maar het gaat dus vooral om kinderen van 10-12 jaar die tijdens pauze of na school zelf met een paar centen zo’n blikje in de supermarkt kunnen kopen…. Heel erg makkelijk. Het gaat voornamelijk niet over Kleine kinderen die het thuis van pap & mam krijgen. Ik ben mam van 2 jongens van van 10 en 12 en zij weten dat het slecht is… Maar “vrienden ” kunnen ook druk uit oefenen, daarom vind ik het geen slecht idee om er een leeftijdsgrens op te zetten en dat het idd ergens anders gekocht moet gaan worden. Niet verbie- den, beter regelen. En zeker, kan het geen kwaad als dit het zelfde handeld gaat worden als sigaretten, alcohol en pepmiddelen

  0 likes
 • pacito schreef:

  Waarom geven mensen die kinderen geld mee naar school?

  0 likes
 • tammy78 schreef:

  ze kunen dan bijna alles uit de schapen hallen bij alle winkels er is nog veel meer waar schadelijk stofen in zitten wat allemaal goed gekeurt is dan blijft er niet veel over maar die een drankjes ja ik zelf werk in een supermarkt en somige kids komen elke dag die blikjes hallen en ook heel vaak hallen pa en ma het voor hun kids in huis ze weten niet eens wat ze hun kids geven voor rotzooie gezond eten en drinken is er bijna niet meer overal zit wel wat in wat slecht voor je is kijk maar naar alle light produkte ik zal dat nerver nooit kopen vooral die zoetstof als je het google krijg je al en helelijst wat het is je wordt er gewoon eng van wat voor vergif in ons dagelijk eten zit

  0 likes
 • alysha schreef:

  ik snap niet dat deze producten zo gesteund worden door de media in reclames maar ook gewoon in soaps het valt misschien helemaal niet op maar daar zit ook dikke reclame in wat is het doel van de reclames dat wij het kopen ik neem aan dat mensen nou wel weten dat de producten slecht zijn. waarom laten ze ons ervan gebruik maken?

  0 likes
 • rinske schreef:

  [quote name=”pacito”]Waarom geven mensen die kinderen geld mee naar school?[/quote]
  Waarom geef je je kinderen zakgeld?

  0 likes
 • rinske schreef:

  [quote name=”paul”]
  Energiedrank als pijnstiller. Een ander valt in slaap als de drankjes niet genuttigd kunnen worden.(dat heet verslaving geloof ik)
  [/quote]
  Oké, even ter verduidelijking. Pijn vreet energie, weinig energie= meer pijn, meer pijn= minder energie en zo zit je vast in een cirkel. Om die te doorbreken kan je een reguliere pijnstiller als paracetamol en/of ibuprofen nemen. Pijn omlaag= energie omhoog. Echter op de lange termijn tast ibuprofen je maag aan en paracetamol je lever. Met energiedrank werkt het principe andersom. Energie omhoog= pijn omlaag. Ik kies er dus bewust voor om energiedrink te drinken omdat ik heb ervaren dat het me helpt. Ik ondervind hier geen nare bijwerkingen van, ben niet meer aangekomen en heb ook geen hartkloppingen of hogere bloeddruk. En ik drink nu ongeveer 2 jaar iedere dag 2 a 3 blikjes. Die hartkloppingen krijg ik overigens wel van een kop koffie, dus dat drink ik niet. 🙂

  0 likes
 • rinske schreef:

  en dan alleen nog even deze 2:voor- en nadelen van koffie http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/artikelen/1997/vooren-nadelen-van-koffie
  en de voordelen van cafeine waarin staat dat cafeine spierpijn vermindert: http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/27389-de-voordelen-van-cafeine.html

  0 likes
 • riro schreef:

  Ik heb het gezien…een jongentje van ongeveer 4 jaar jong!!! kreeg van zijn moeder een blikje red bull…Daar schrok ik toen wel van!

  0 likes
 • rinske schreef:

  [quote name=”riro”]Ik heb het gezien…een jongentje van ongeveer 4 jaar jong!!! kreeg van zijn moeder een blikje red bull…Daar schrok ik toen wel van![/quote]
  Oké, dat is echt erg. Wat heb je toen gedaan? Ikzelf zou de moeder aanspreken. Iets als: Mevrouw, waarom laat u uw kind zo jong al koffie drinken? Waarop ze waarschijnlijk verbaasd zal reageren wat mij de mogelijkheid geeft rustig uit te leggen wat ze haar kind te drinken geeft. Of ze wordt kwaad, zo van: waar bemoei je je mee. In dat geval zal ik mij verontschuldigen en weglopen.

  0 likes
 • arnold leeflang schreef:

  sinds ik weet wat er in frisdrank zit en die retbulshit
  drink ik helemaal niet van frisdranken meer en het werkt prima

  0 likes
 • Maak ik op school schreef:

  Nou ik vind dat energy drank misschien dan naar 12 jaar moet gaan 😀

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  Ben ik even trots en blij op mijZelf (oh zo trots, dat was een geintje) dat ik bijna mijn hele leven al op water teer. Ik vind al het andere ook niet eens echt lekker en het is zo onnatuurlijk allemaal als maar kan.

  Water lest overigens ook nog als enige mijn dorst naar meer. Ik heb nog nooit iets gezien en begrepen van de troep die tegenwoordig verkocht mag worden. Weg ermee! Het tast mensen hun waardigheid en brein ook nog eens aan, onze maatschappij wordt met de dag degraderender!

  0 likes
 • Hulya schreef:

  Kinderartsen willen dat de verkoop van energiedrankjes aan kinderen onder de 13 jaar worden verboden. http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-183779

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  kamerlid

  Kamerlid Wybren van Haga: ‘De coronacrisis is voorbij’

  Statistisch gezien is de coronacrisis voorbij, zei ...

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  >