Mens en Dier

Timmermans neemt Polen en Hongarije de maat, maar weigert in de spiegel te kijken

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De begroting van de Europese Unie is geblokkeerd door Hongarije en Polen, tot frustratie van EU-commissaris Frans Timmermans. Twan Huys vroeg hem in Buitenhof of de Europese Commissie gaat buigen voor het feit dat zij zeggen: ‘Ja, die rechtsstaat waar jullie allemaal eisen aan stellen, daar trekken wij ons niks van aan. We willen dat niet gekoppeld zien aan het geld, de meerjarenbegroting, dus bekijk het daar maar mee’.

“Dat kan niet, want zonder rechtsstaat is er geen Europese Unie,” antwoordde Timmermans. “Dat is wel iets waarvan ik hoop dat alle regeringsleiders dat ook inzien. Je kan net doen alsof het een technisch probleem is, maar dat is het niet. De Europese Unie kan alleen maar functioneren op basis van rechtsstatelijkheid, op basis van het respect voor de grondvesten van wat de democratische samenleving is.”

“De onafhankelijke rechtsspraak is daar een onderdeel van en die onafhankelijke rechtsspraak wordt aangevallen,” vervolgde hij. “Zeker in Polen, maar ook in Hongarije. Een vrije pers is absoluut essentieel voor het functioneren van onze samenleving en van de Europese Unie. Er zijn geen compromissen mogelijk.”

Miljoenen

Timmermans weigert in de spiegel te kijken. “Hij bleef zich maar druk maken over het democratische gehalte van Hongarije. Ik maak me vooral zorgen om het democratische gehalte van Brussel,” reageert Eelco van Hoecke.

Frederik voegt toe: “Frans Timmermans zet zich schrap tegen het democratisch gehalte van Hongarije en Polen omdat ze zich onvoldoende aanpassen aan de rechtsnormen van de EU. Ondertussen steunt diezelfde EU de corrupte en eigen volk onderdrukkende Palestijnse Autoriteit met miljoenen!”

4.9 18 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter van Leeuwen
Pieter van Leeuwen
1 jaar geleden

Hoor hem “geen vrije pers”.
De snoeshaan.

Reliable Liar
Reliable Liar
1 jaar geleden

Timmermans is het vlees geworden bewijs van narcisme.
Oh ja, en hij is een l#l …..

legalize
legalize
1 jaar geleden

Eng mannetje

Danny
Danny
1 jaar geleden

Helemaal van ’t padje af…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

50
0
We lezen graag je reactie!x