Innovatie

Tokelau-eilanden stappen over op 100 procent zonne-energie

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Tokelau-eilanden vormen het eerste gebiedsdeel op aarde dat volledig is overgestapt op zonne-energie, zo laten functionarissen weten.

De eilandengroep in de Stille Oceaan – bestaande uit de atollen Atafu, Fakaofo en Nukunonu – was voorheen afhankelijk van diesel om elektriciteit op te wekken.

Nieuw-Zeeland investeerde in een project ter waarde van 5,5 miljoen euro in het overzeese gebiedsdeel. Op de drie atollen zijn velden met zonnepanelen geplaatst. Het laatste veld was begin deze week gereed voor gebruik.

Belasting

“Het Tokelau Renewable Energy Project is het eerste in zijn soort. De drie belangrijkste atollen beschikken nu over voldoende capaciteit aan zonne-energie om aan de vraag naar elektriciteit te voldoen,” zei de Nieuw-Zeelandse minister van Buitenlandse Zaken Murray McCully in een verklaring.

“Tot nu toe waren de Tokelau-eilanden voor het opwekken van elektriciteit altijd volledig afhankelijk van diesel, een zware belasting op zowel het milieu als de economie,” voegde hij toe.

Mijlpaal

Projectleider Mike Basset-Smith zei dat de stap een ‘zeer belangrijke mijlpaal’ was voor de Tokelau-eilanden omdat de eilandengroep nu meer kan investeren in sociale voorzieningen.

De Tokelau-eilanden bevinden zich tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Ze worden net als de omliggende eilanden tot Polynesië gerekend.

Het grootste deel van de 1500 eilandbewoners is actief in de zelfvoorzienende landbouw terwijl duizenden anderen ervoor hebben gekozen om zich in Nieuw-Zeeland of op de nabijgelegen Samoa-eilanden te vestigen.

Bron: BBC.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
9 jaren geleden

Nu nederland nog een stuk duurzamer met zonne energie, maar ja bij ons word de zon benevelt door chemtrails, oh nee, volgens onze piloten is dat allemaal condens.

patricia
patricia
9 jaren geleden

heel goed en mooi ,maar is het gratis of wordt hier ook weer veel geld voor gevraagd de zon is voor ieder van ons en tot nu toe gratis????Dit zou in ons land ook plaats moet en vinden.De zonne-energie en als aanvulling als het te koud is wat nu loopt.Dat scheelt in vervuiling en betaling op alle daken van de huizen??? wie heeft het lef en geld om te starten ??!!
fijne dag iedereen en schijn als een zonnetje.

Chris van Kalken
Chris van Kalken
9 jaren geleden

Tja, in Nederland kunnen we nog steeds geen keuze maken tussen lelijke windmolens of dure fossiele energiebronnen.

ReneH
ReneH
9 jaren geleden

Ik kies voor vrije energie ook goed !?!?

Vond ik goed klinken…hoe is eigenlijk de stand van zaken ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x