Homepagina » Mens en Dier » Weldoener geeft Hopi indianenmasker terug
Weldoener geeft Hopi indianenmasker terug

Weldoener geeft Hopi indianenmasker terug

Eén van de Amerikaanse indianenmaskers keer terug naar de oorspronkelijke eigenaren van de Hopi, een inheemse indianenstam uit de staat Arizona.

Ondanks felle protesten van stamleden en steunbetuigers, waaronder acteur Robert Redford en twee musea in Arizona, weigerde een Franse rechter de veiling van de maskers te verbieden.

Vertegenwoordigers van de Hopi voerden tevergeefs aan dat de veiling van ongeveer 70 maskers en hoofdtooien heiligschennis is. De Hopi zeggen dat de maskers zijn gezegend met heilige geesten en dat ze van hen zijn gestolen.

Crimineel gebaar

Ook zouden de voorwerpen voor de Hopi een medium zijn om contact te leggen met hun voorouders. De Amerikaanse ambassadeur in Parijs, Charles Rivkin, had donderdag nog aangedrongen op uitstel van de veiling door het Franse Néret-Minet Tessier & Sarrou.

Hollywoodster Redford schreef in een brief aan de rechtbank dat de maskers toebehoren aan de Hopi en de Hopi alleen. De veiling komt neer op heiligschennis en zou een crimineel gebaar zijn, aldus de acteur die naar eigen zeggen een goede vriend van de Hopi is.

Supporters van de Hopi riepen tijdens de veiling ‘schande’ en ‘gênant’. Eén van hen werd uit de zaal verwijderd. De Hopi boden zelf niet mee op de maskers. Eén van de maskers werd aangekocht door een weldoener die het aan de Hopi wil teruggeven.

Paardenhaar

De maskers hebben surrealistische felgekleurde gezichten en zijn gemaakt van hout, leer, veren en paardenhaar. Ze zijn waarschijnlijk in de jaren dertig en veertig ontvreemd uit een reservaat in het noorden van Arizona.

Volgens het veilinghuis zijn de maskers en hoofdtooien in het verleden al verkocht en gekocht en zijn ze op legale wijze verkregen door een Franse verzamelaar.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ned Kelly
Ned Kelly
8 jaren geleden

Wat gestolen is blijft gestolen en zijn de kopers wetend of onwetend helers

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

[quote name=”Ned Kelly”]Wat gestolen is blijft gestolen en zijn de kopers wetend of onwetend helers[/quote]
Wat is gestolen en bekend is dat het gestolen is, maakt je tot heler. Als je de prijs verdacht vindt, en het toch koopt dan ben je al een heler.Omdat je vervoegelijk kon aannemen dat zo,n prijsje veel te laag is.Onwetende helers worden daarom ook geen heler genoemd, maar een slachtoffer.Opgelicht!Maar ik begrijp heus wat u bedoelde maar als ex hoofdagent politie, wou ik u het correcte ff vertellen.

days of our lives
days of our lives
8 jaren geleden

Liefst één van de zeventig wordt teruggegeven? Tis niet om over naar huis te schrijven.

Ned Kelly
Ned Kelly
8 jaren geleden

Bedankt voor de uitleg Oom Agent maar als een blanke aankomt met een heilig indiaans masker dan hoor je toch te weten dat een blanke daar nooit eerlijk aan is gekomen,want indianen geven dat soort maskers nooit zomaar weg en verkopen ze zeker niet want het woord zegt het al het gaat om heilige maskers

x

Check Also

gevaccineerde

Het is officieel: meer gevaccineerde dan ongevaccineerde coronapatiënten in Australische ziekenhuizen

Voor het eerst liggen er in de ...

data

Overheidsdata: aantal ziekenhuisopnames & sterfgevallen schiet omhoog na vaccinatie

Verbijsterende data afkomstig uit de Canadese provincie ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

9
0
We lezen graag je reactie!x