Mens en Dier

Fleur Agema zet nieuwe minister van Langdurige Zorg op haar plek: ‘Zou een toontje lager zingen’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

Het wordt een grote uitdaging voor Nederland om in de toekomst genoeg mensen te vinden om aan de toenemende vraag naar zorg te kunnen voldoen, zei Conny Helder na haar aantreden als minister van Langdurige Zorg.

Volgens haar ‘staat de toegankelijkheid van de zorg onder druk’ vanwege de groeiende tekorten. Het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg ziet ze als belangrijkste taak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Woedend

Eind vorig jaar werd bekend dat de nieuwe coalitie van plan is om structureel zo’n 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan zorg. Volgens het kabinet is dat nodig om de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen. Oppositiepartijen reageerden woedend op de plannen.

Premier Rutte zei dat het nieuwe kabinet zelf niet zal besparen op de zorg. “We remmen de stijgende kosten af. Dat is noodzakelijk,” zei hij tijdens een debat hierover.

U gaat 5000 zorgmedewerkers wegbezuinigen

VVD-minister Helder schreef donderdag op social media: “Een grote eer om afgelopen maandag beëdigd te zijn als minister voor Langdurige Zorg en Sport. Betrokken en bevlogen zal ik mij inzetten om het werkveld en de politiek met elkaar te verbinden. Ik kijk uit naar de taak die voor mij ligt.”

Ze werd vervolgens op haar plek gezet door PVV-Kamerlid Fleur Agema. “U gaat 5000 zorgmedewerkers wegbezuinigen in de verpleeghuizen, terwijl er al een flink tekort is,” zegt Agema. “Zou een toontje lager zingen.”

4.8 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
2 jaren geleden

In italie staat de zorg momenteel op instorten dus waar wachten we nog op…

Marco
Marco
2 jaren geleden

Alles op alles wordt gezet om totale chaos te creëeren, 6uild 6ack 6etter. Alleen een nieuwe samenleving gebouwd op leugens is niet houdbaar, maar daar komen ze over een paar jaar wel achter.

Lucas
Lucas
2 jaren geleden

Het doel van Rutte’s WEF is 80 % wereld bevolking in te krimpen. De meeste geinjecteerde landen Noord west Europa dunt dat aardig uit met als gevolg minder zorg nodig, minder huizen en levert een lager CO2 op, Fleur wordt lachend genegeerd de WEF bepaalt.

B.Huysman
B.Huysman
2 jaren geleden

Fleur Agema wil nog steeds dat iedereen de boester haald ,waar zit je verstand fleur.Die prik lariekoek is toch volledig door geprikt luister eens naar je FVD kamergenoten daar steek je wat van op

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x