Buitenland

Studente (19) confronteert Jeb Bush: “Uw broer heeft terreurgroep IS gecreëerd”

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jeb Bush, de broer van oud-president George W. Bush, die binnenkort hoogstwaarschijnlijk zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap aankondigt, werd tijdens een gesprek met kiezers in Nevada geconfronteerd met een wel heel directe beschuldiging. “Uw broer creëerde IS,” zei een 19-jarige studente tegen hem, zo meldt de New York Times.

Bush, oud-gouverneur van Florida, sprak onder meer over het buitenlandbeleid van president Obama en hoe het terugtrekken van het Amerikaanse leger volgens hem heeft bijgedragen aan de opkomst van de terreurbeweging Islamitische Staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De 19-jarige Ivy Ziedrich zei na afloop dat Bush ernaast zat en dat het de schuld van zijn broer George W. is dat IS vandaag zo sterk staat. “Toen het Iraakse leger werd ontbonden, werden 30.000 mensen werkloos, maar hadden ze wel toegang tot alle wapens. Uw broer heeft IS gecreëerd,” zei de studente.

“Daar zijn we het dan over oneens,” antwoordde Bush. “Toen we ons terugtrokken uit Irak was de veiligheid geregeld. Het was een fragiel systeem, maar dat had het sektarische geweld kunnen stoppen.”

Jeb Bush is de afgelopen dagen onder vuur komen te liggen over zijn uitspraak dat hij net als zijn broer George W. Irak zou zijn binnengevallen. “Ik zou de inval hebben goedgekeurd, net als Hillary Clinton overigens. En net als alle anderen die de inlichtingen kregen die men toen had,” zei Bush in een interview op de conservatieve zender Fox.

[DeMorgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JPvandenBerg
JPvandenBerg
9 jaren geleden

In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act.

Bob de Jong
Bob de Jong
9 jaren geleden

Ik denk dat het niets meer uitmaakt wie of wat gecreëerd heeft. De stuiptrekkingen van ISIS en de geheime genootschappen zijn nu te merken. Nu nog wachten op einde geld.

Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Welke veiligheid was er dan geregeld?
Het enige dat werd bereikt is een land in puin, een totale chaos en anarchie.
Dan zwijg ik nog over de ontelbare doden waar de VS rechtstreeks de oorzaak van is, onder het regime van Saddam H. was het nooit zo erg gesteld, er was infrastructuur er waren daar geen terroristen zoals er nu duizenden zijn.
Het enige wat de VS daar hebben bereikt is hun wapen industrie op volle toeren laten werken en er nieuwe wapens en vuile technieken uittesten om later de opgedane ervaring opnieuw aan te wenden voor een volgend slachtoffer(land).

Mike
Mike
9 jaren geleden

Is Putin de enige die NWO nog tegenhoud ?

Vladimir Putin Illuminati? Truth about ISIS, Malaysia Air, WW3 … (Documentary #2)

http://www.youtube.com/watch?v=D0UZvK_fKTE#t=588

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x