CoronaBuitenland

Topcardioloog zegt hardop wat iedereen denkt over al die mensen met hartproblemen

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Sep Vanmarcke moest door een hartprobleem stoppen met wielrennen. Hij vroeg zich af: “Is het toeval dat dit allemaal na corona gebeurt?” Ook diverse andere profrenners kampen met hartproblemen.

“We zijn nog aan het leren, maar corona heeft er volgens mij veel meer mee te maken dan we denken,” zegt de Spaans-Belgische topcardioloog Pedro Brugada in een interview met ’t Pallieterke. “Het probleem is dat het enorm moeilijk is om dat wetenschappelijk te bewijzen. Er zijn toch veel patiënten die door corona, of door het vaccin, meer hartproblemen krijgen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Echt serieuze hartproblemen

Het is volgens Brugada, de cardioloog van Soudal Quick-Step, een feit dat die patiënten bestaan. “Is het een effect van het vaccin, van corona of is het gewoon toeval? Dat moet nog verder onderzocht worden. We weten wel dat bepaalde mensen echt serieuze hartproblemen hebben gekregen.”

Viroloog Marc Van Ranst vond het nodig om op het interview met Brugada, die sinds september is gestopt als professor aan de VUB, te reageren. “Er zijn heel veel mensen die na een corona-episode hartproblemen krijgen. Het vaccin beschermt voor een heel groot deel tegen deze hartproblemen. De cardiale bijwerkingen van het vaccin zijn uiterst zeldzaam en genezen in de overgrote meerderheid van de gevallen spontaan,” beweert hij.

Die amper weet hoe een hart eruitziet

Neuroloog Jan Bonte dient hem van repliek. “Als u last van uw hart heeft, luistert u niet naar een vermaard cardioloog. Welnee, u raadpleegt een viroloog. Die amper weet hoe een hart eruitziet, en werkelijk niets weet over het hoe en wat van een hartspierontsteking. Maar die desondanks stelt dat vaccinatie tegen COVID-19 beschermt tegen een hartspierontsteking veroorzaakt door het virus. Een bewering die hij helemaal niet kan staven, want er is geen enkele studie die dit onderzocht heeft,” merkt Bonte op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 217 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacqueline Ubert
Jacqueline Ubert
6 maanden geleden

de wappies hebben dit al in een dermate vroeg stadium onderzocht, dat deze ze niet genomen hebben. Wie zijn/blijven nu gezond en hebben GEEN last van myo/pericarditus etc etc. Wie werd weggezet als idioot? Wie had gelijk? Vind het heel erg wat er gebeurt, maar iedereen had dit kunnen voorspellen.

Mikkie
Mikkie
6 maanden geleden

Fout,fout, fout..dit is állemaal complottheorie!
Vananvond HartvanNederland;
Er is het ” friese gen..een gen veel voorkomend in Friesland..maar nu ook in de rest van Nederland, dat hartproblemen veroorzaakt…
Hoe verzinnen ze het😄

P.M.
P.M.
6 maanden geleden

Marc Van Ranzig wordt stevig gesponsord door big pharma alsook minstertje frank Vandenbroucke e.a..

Overlever van toen..
Overlever van toen..
6 maanden geleden

Och Bonte, van “ransig” heeft zelfs geen verstand van vi-russen louter en alleen omdat hij niet eens weet hoe zoiets er uit zie !
Iets wat niet bestaat is namelijk niet zicht en zeker niet toonbaar!
Van ransig heeft enkel verstand van hoe men een, vrijwel, geheel volk kan en moet manipuleren!

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x