Binnenland

Wat zit er achter het energieweerbericht met daarin ‘gunstige tijdstippen’ voor stroomgebruik?

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

RTL Weer is vrijdag gestart met een wekelijks energieweerbericht. De kijker wordt in dit nieuwe bulletin bijgepraat over het gebruik van groene stroom.

Het weeronderdeel geeft onder meer inzicht in hoe het weer de groene energieproductie beïnvloedt. Er wordt in kaart gebracht waar in Nederland op welk tijdstip de zonnepanelen de hoogste opbrengst hebben en op welke dagen windmolens het meest actief zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De ‘gunstige tijdstippen’ voor het gebruiken van stroom worden hier aangegeven. Hoelang duurt het nog voor de kudde inziet dat het de bedoeling is deze titel te veranderen in ‘Wanneer u morgen elektriciteit gebruiken mag’?” vraagt Remco van Velzen zich hardop af op X. Hij krijgt veel bijval en zijn bericht wordt massaal geliket.

Complottheorie?

Het is volgens hem dé reden dat alles elektrisch moet. “Auto’s, warmtepompen, inductieplaten, zonnepanelen die op ieder dak en in weides geplempt worden, moeten namelijk gecontroleerd kunnen worden, zodat niet jijzelf, maar het regime op kan leggen wanneer je mag rijden, koken, douchen en stoken.”

Een complottheorie? In Frankrijk is het al zover. Eind 2022 kwam de Franse televisie met een ‘weerbericht’ voor het stroomverbruik in dat land. Het moet mensen ertoe aanzetten minder elektriciteit te gebruiken op momenten dat de energieconsumptie piekt.

Totalitaristische massasurveillance-ideologie

Als een regio oranje kleurt, worden de Fransen opgeroepen maatregelen te nemen om apparaten uit te zetten. Bij de kleur rood zal de stroom uitvallen als de Fransen niets doen en géén energie besparen.

Steve Van Herreweghe, die 25 jaar werkzaam was als psycholoog, zei daarover: “Waanzinnig voorbeeld van de voorspelde totalitaristische massasurveillance-ideologie verpakt in het leugennarratief van de energiecrisis.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mikkie
Mikkie
2 maanden geleden

Dat betekent dat werkende mensen niets aan hun panelen hebben. Als ze om 6 uur thuiskomen is de zon bijna onder. Of, niet onder..maar wel achter de huizen verdwenen.

Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

Scotland’s power sector came under fire after it was revealed that massive diesel generators were used to ensure dozens of giant wind turbines could function.

“According to the Sunday Mail, they were tipped off by a whistleblower who cited a number of environmental health and safety concerns, one of which was half a dozen diesel generators running for up to six hours a day to de-ice the wind turbines.”

https://t.me/HATSTRUTH/4980

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Wordt schijt ziek van al de BULLSHIT van de psychopaten..!!

RayOfLight
RayOfLight
2 maanden geleden

for i in range(infinite):
RTL=ONZIN

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x