Innovatie

VIDEO: Rijden op lucht met de AIRPod-auto

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hollywood-scenarioschrijver Ethan Tucker presenteerde in september 2014 zijn ideeën over een fabriek die AIRPods bouwt, voertuigen die op lucht rijden. Tucker was onlangs te gast in Shark Tank, een tv-programma dat te vergelijken is met ‘Het Beste Idee van Nederland’.

Toen Tucker enige tijd geleden op bezoek was bij zijn zus Ellen vertelde zijn zwager Pierre Capy op een gegeven moment over een auto die op lucht rijdt. Tucker wilde er meer van weten en verdiepte zich in het onderwerp. Hij schakelde daarnaast de hulp in van acteur Pat Boone.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De AIRPod, gemaakt door Motor Development International (MDI), wordt aangedreven door middel van perslucht. MDI werkt nu samen met Zero Pollution Motors om de voertuigen in de Verenigde Staten op de markt te kunnen brengen.

De AIRPod is ontworpen door de Franse ingenieur Guy Nègre, die jarenlang heeft gewerkt met Formule 1-wagens. De AIRPod is een alternatief voor hybride en elektrische auto’s die al beschikbaar zijn op de markt.

Het stadsvervoermiddel is goedgekeurd in Europa, maar nog niet in de VS. De auto heeft een topsnelheid van 80 kilometer per uur, een actieradius van 160 kilometer, stoot geen CO2 uit en gaat naar schatting 9000 euro kosten.

De auto heeft een chassis van aluminium buizen, die aan elkaar gekleefd zijn, niet gelast. Het koetswerk bestaat uit polyester gevuld met isolatieschuim, wat de auto heel licht en toch stevig maakt.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
8 jaren geleden

Dit is geen nieuw concept, omdat ik mij herinnerde dat hier ooit al eens een artikel op deze site aan gewijd is. Vond een artikel uit 2009 op olino.org met specificaties en al. Toen was het een stuk goedkoper ingeschaald.
http://www.olino.org/articles/2009/10/01/rijden-op-lucht-de-mdi-airpod

Jack
Jack
8 jaren geleden

Het ding stoot wel Co2 uit. Het ding moet toch gemaakt worden of niet? Dat geld gewoon als uitstoot. Zolang er o.a metalen worden gebruikt heb je uitstoot. Gemiddeld word voor iedere ton metaal een ton Co2 uitgestoten. En dan hebben we het nog niet over het plastic. Schrijven dat het heen uitstoot heeft is gewoon een leugen…

Bob de Jong
Bob de Jong
8 jaren geleden

Ik vind het een heel mooi product maar ik rij zelf op een ATV quad en heb destijds ook op een trike 3 wieler gereden. Op de Trike heb je de nodige rijvaardigheden nodig om een bocht goed te kunnen nemen en als je voertuig te hoog is is de kans groot dat hij omslaat en kantelt.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Al vanaf 2007 is men bezig dit op de markt te krijgen zi onderstaande quote :

Productie en fabricage
In België, meer bepaald in Wommelgem bij Antwerpen is men bezig met het oprichten van een of meerdere fabrieken om het wagentje hier te produceren en de kosten van transport zoveel mogelijk te beperken. Dit gerucht dateert reeds van 2007 maar tot op heden is er weinig beweging te merken. Waarschijnlijk wordt dit project aan alle kanten tegengewerkt omdat men geen systeem kan bedenken om het verbruik van lucht overal in de atmosfeer aanwezig te belasten. De perslucht motor en al wat daarmee te maken heeft wordt voorlopig doodgezwegen. Er is dan ook in de media en trend waarneembaar waarbij alternatieve systemen worden voorgesteld en gepromoot.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x