Bewustzijn

God bestaat mogelijk toch! Deze wetenschapper denkt er dit bewijs voor te hebben gevonden

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is een god voor nodig om de wiskundige onderbouwing van het heelal begrijpelijk te maken. Dat stelt professor Robert H. Nelson van de Universiteit van Maryland.

In 2004 stelde de Britse natuurkundige Roger Penrose dat het heelal bestaat uit drie werelden: wiskunde, de materiële wereld en menselijk bewustzijn.

Net als de wiskunde is het bewustzijn niet fysiek aanwezig in de wereld: de beelden en gedachten in ons bewustzijn hebben geen meetbare dimensies.

Bovennatuurlijke aard

Toch zijn deze niet-fysieke gedachten bepalend voor de acties van ons fysieke lichaam. Professor Nelson stelt dat de wiskunde en het bewustzijn op een wonderlijke, goddelijke manier opereren.

Filosoof Thomas Nagel schreef in 2012 dat we wetenschappelijk materialisme moeten achterlaten aangezien menselijk bewustzijn wetenschappelijk onverklaarbaar is.

De bovennatuurlijke aard van het menselijk bewustzijn biedt ruimte voor de mogelijkheid dat er een bovennatuurlijke god is.

Niet in strijd

Een aantal wetenschappers, waaronder directeur van het Amerikaanse gezondheidsinstiuut NIH Francis Collins, zegt dat het geloof in een god niet in strijd is met de evolutietheorie.

Nelson merkt op dat in de axiale periode radicale culturele veranderingen plaatsvonden. In China ontstonden het confucianisme en taoïsme, in India het hindoeïsme en boeddhisme en in Griekenland het filosofisch rationalisme.

Revolutie

Hij spreekt van een revolutie op het gebied van menselijk denken, die niet kon worden verklaard aan de hand van het wetenschappelijk materialisme.

Deze revolutie vond plaats in het menselijk bewustzijn, buiten de fysieke realiteit, wat volgens de professor verder bewijs is voor de conclusie dat de mens ‘naar het evenbeeld van een god’ is gemaakt.

[The Conversation]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
5 jaren geleden

Natuurlijk bestaat god, alleen een onnozele en incapabele zal daar anders over denken.

Mikaël
Mikaël
5 jaren geleden

Wiskunde is gegeven door de kosmische krachten die werken doorheen de mens en zijn bewustzijnvormen ,het zijn vormende krachten in de mens werkzaam. De mens kreeg in de axiale periode van de Goden en van Christus zijn Ik-bewustzijn als een goddelijke impuls , het verstandelijke denken werd geboren rond 500 v C . Socrates, Plato , Aristoteles waren de fakkeldragers van het menselijke denken ….Christus betekent letterkijk ‘ Ik ben ‘ Het goddelijke Ik is de ware Godsvonk die de cultuur en evolutie draagt en bepaalt .Het verschil tussen mens en dier is dt dieren geen ik kunne zeggen ,de mensen wel, daarom zijn wij voorbestemd om Goden te worden , indien de mens zij Ik niet verliest en ten prooi laat aan de begerige Lucifer en de materialist Satan aka de tehnologie , want je Ik kan je verliezen ,en dan is het gedaan ,een ikloze is geen mens meer .

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

Allereerst moet men weten dat GOD meervoud is!!! Als je dat als basis neemt kan je verder anders kom je in zweverig gedoe!!

Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
5 jaren geleden

God is er alleen voor de door God uitverkorenen………..of voor diegenen die denken dat te zijn!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

49
0
We lezen graag je reactie!x