Gezondheid

Verborgen ingrediënten in bier: vislijm, MSG en glucose-fructosestroop

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als bierbrouwers alle gebruikte ingrediënten op het etiket moesten vermelden, zou de verkoop van de gefermenteerde drank wel eens een stuk lager kunnen zijn dan nu het geval is.

Er bestaan verschillende manieren om bier te brouwen. Meestal laat men de mout van gerst in bronwater fermenteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Voor de gisting worden hopbellen, de vrouwelijke bloemen van hop, meegekookt als smaakmaker en conserveermiddel. Wat kan er allemaal nog meer in bier worden aangetroffen? Additieven die toegevoegd kunnen zijn aan bier:

  • Mononatriumglutamaat (E621)
  • Propyleenglycol (E1520)
  • Glucose-fructosestroop
  • Calciumdinatrium EDTA (E385)
  • Karamel kleurstof
  • Gele, rode en blauwe kleurstoffen
  • Kleurstoffen die worden gemaakt van insecten
  • Glyceryl monostearaat
  • Vislijm

Deze ingrediënten tref je waarschijnlijk niet aan op het etiket omdat bierbrouwers daar niet toe verplicht zijn. Als ingrediënten al worden vermeld, is de kans groot dat de lijst incompleet is.

Sommige biersoorten, zoals bijvoorbeeld Corona, bevatten glucose-fructosestroop dat in de meeste gevallen genetisch gemodificeerd is, en vislijm, een stof die wordt verkregen uit de gedroogde zwemblazen van vissen om de kleur van wijn en bier helderder te maken.

Volgens de website Food Babe zijn Heineken en Amstel Light goede keuzes omdat ze gebruikmaken van niet-gemodificeerde gewassen en geen kunstmatige ingrediënten, stabilisatoren of conserveermiddelen toevoegen.

Rode wijn

In Duitsland moeten bierbrouwers zich houden aan het Reinheitsgebot, wat inhoudt dat bier alleen gemout graan, water en hop mag bevatten.

Men kan ook kiezen voor gecertificeerde biologische biersoorten, waar geen transgene gewassen of schadelijke additieven aan zijn toegevoegd. De meeste microbrouwerijen tonen alle gebruikte ingrediënten, maar worden één voor één opgekocht door de grote bierbrouwers.

Van alle alcoholische dranken is rode wijn misschien wel de meest gezonde keuze. Rode wijn bevat resveratrol, een polyfenol dat een gunstige werking heeft bij het voorkomen van hartaandoeningen en kanker, veroudering tegengaat en een positief effect heeft op de stofwisseling van obese mannen. De stof werkt bovendien ontstekingsremmend en doodt virussen.

Bron: Anh-usa.org

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
john bussink
john bussink
10 jaren geleden

voor mij een reden om te stoppen met drinken, of een oproep om zelf te gaan brouwen. Ik drink regelmatig een biertje… Eigenlijk te regelmatig volgens sommigen… Sterke drank had ik al niets mee, maar dit verklaard wel waarom sommige biermerken zo goedkoop zijn. nu zit ik zelf in een door mijzelf opgezet programma om te minderen. wordt nu dus stoppen. ik kocht altijd het goedkoopste van het goedkooptse
bij deze dus… Tja anders wordt het emigrereren naar Duitsland geblazen en daar heb ik nu nog even geen zin in

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

ik drink alleen duits bier,borrels & vino, hollands bier is te waterig.

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Gewoon lekker je eigen biertje brouwen. Mijn paps doet het ook en heeft mijn vriend er een beetje mee aangestoken.

lauke
lauke
10 jaren geleden

Het beste is niets meer drinken, niet meer eten en ook niet meer ademen want de lucht is vervuild!! Gewoon stil op de bank zitten met zuurstof masker op en genieten van je laatste 3 weken op aarde! 😀

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x