Buitenland

Venetië op de gezonde tour. Wil je er nog wel naartoe als je weet dat ze dit verbieden?

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Italiaanse stad Venetië mogen geen nieuwe kebabzaken of andere fastfoodrestaurants meer worden geopend.

Ook het aantal tenten waar pizza’s per punt worden verkocht, wordt aan banden gelegd. Dat is het gevolg van een nieuwe wet die het karakter en de tradities van de gondelstad moet vrijwaren.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Toerismechef van de stad Paola Mar verklaarde aan The Guardian dat de stad op zich niets tegen kebab of andere soorten fastfood heeft, maar ‘het risico bestaat dat een toeristische stad zoals de onze haar identiteit dreigt te verliezen’.

Niet de eerste

“Er zijn lokale producten die we moeten proberen te promoten, dat is beter voor de eigenheid van de stad en het is ook duurzamer,” zei ze.

Venetië is niet de eerste Italiaanse stad die een dergelijke maatregel neemt. Vorig jaar deed Verona al nieuwe kebabzaken in de ban en ook Firenze probeert de verkoop van buitenlands eten aan banden te leggen.

Daar is een richtlijn van kracht die bepaalt dat 70 procent van alle producten die in nieuwe restaurants en voedingszaken worden verkocht, van lokale oorsprong moet zijn.

Ga weg

De Venetiaanse autoriteiten breken zich al lang het hoofd over hoe de stad zich kan beschermen tegen de soms desastreuze gevolgen van massatoerisme.

Ook de bewoners zijn de overlast moe. Vorige zomer doken overal in de stad affiches op met de boodschap: “Toeristen ga weg!!! Jullie maken dit gebied kapot!”

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
De Waarheid
De Waarheid
6 jaren geleden

Prima maatregel zouden ze overal moeten doen, zou er niet aan moeten denken al die klote toeristen in je woonplaats. Laat een stad authentiek blijven en vrij blijven van geld/geluk zoekers.

antitoerist
antitoerist
6 jaren geleden

Eindelijk een wijze beslissing !!

math
math
6 jaren geleden

Cultuur-protectionisme is weer koren op de molen van de Eurofielen.

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Of je zorgt gewoon dat je alleen naar binnen mag onder bepaalde strenge regels… die dan ook echt afgedwongen worden! Verder zou een limiet aan de hoeveelheid toeristen die er zich tegelijkertijd mogen bevinden kunnen helpen, vergelijkbaar met een bezoekerslimiet op pretparken.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x