Homepagina » Gezondheid » Meer nepingrediënten in alledaags voedsel (video)
Meer nepingrediënten in alledaags voedsel

Meer nepingrediënten in alledaags voedsel (video)

Uit onderzoek van de Amerikaanse voedselwaakhond USP is gebleken dat in steeds meer voedselproducten nepingrediënten worden verwerkt.

De wetenschappelijke non-profitorganisatie publiceerde zijn Food Fraud Database voor het eerst in april 2012. USP analyseerde 1300 gepubliceerde studies en nieuwsberichten uit de periode tussen 1980 en 2010.

In 60 procent van de gevallen constateerde de waakhond dat er sprake was van voedselfraude. Producenten frauderen het meest met granaatappelsap. Granaatappelsap is relatief prijzig en wordt vaak vervangen door andere sappen of extra suiker. Er werd ook geheel ‘synthetische granaatappelsap’ aangetroffen, zonder enig spoor van echt sap.

Olijfolie wordt vaak aangelengd met goedkopere oliën. Citroensap wordt goedkoper gemaakt door vooral water en suiker toe te voegen. In veel gevallen bevat citroensap slechts 15 tot 35 procent citroensap als op de verpakking 100 procent staat vermeld. Theezakjes worden gevuld met gazongras of duizendblad. Specerijen zoals paprikapoeder en saffraan worden op kleur gebracht met gevaarlijke kleurstoffen.

Verder zijn melk, honing, koffie en siroop volgens de USP zwaar onderhevig aan voedselfraude. Zeevoedsel staat ook hoog op de lijst.

“Er is zeker sprake van een gezondheidsrisico,” zei John Spink van de Michigan State University. “De samenstelling van de voedselproducten wordt beïnvloed door mensen die daar niet bevoegd voor zijn en dus kan er besmetting optreden.”

Spink raadt aan om van leveranciers en merken te kopen die er belang bij hebben dat de klant blijft terugkomen. Zowel de Food and Drugs Administration (FDA) als de Amerikaanse vereniging van levensmiddelenfabrikanten zeggen voedselvervalsing ‘zeer serieus’ te nemen.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ab
Ab
7 jaren geleden

En als wij, alle bezoekers van deze site, nu eens massaal gaan mailen naar alle grote voedselleveranciers dat we hun troep, e nummers, giftige toevoegingen, plofkippen, apsartaam, kleurstoffen, niet meer willen, dat we het ook niet meer gaan kopen, een paar x per week, kleine moeite. Sterker nog ik heb er plezier in. Misschien gewoon claims in gaan dienen? Samen staan we sterk hé?

Eden
Eden
7 jaren geleden

Eerste filmpje: “…supervised by Rockefeller University found alarming results.” Is dit net als Wageningen Universiteit die onderzoeken publiseert gefinancierd door multinationals?

Het is goed dat het plebs bewust wordt gemaakt van de oplichterij, niet alleen bij wielrennen, de BBC en de Katolieke Kerk, maar ook in de voedsel industrie. Maar wanneer de naam Rockefeller valt vraag ik me af hoe serieus dit gaat worden.

Aardebewoner
Aardebewoner
7 jaren geleden

Koop granaatappelsap bij de Halalwinkel. Kost iets duurder (zo’n 2.50 euro) maar dan heb je ook echte granaatappelsap.

Frits
Frits
7 jaren geleden

[quote name=”Aardebewoner”]Koop granaatappelsap bij de Halalwinkel. Kost iets duurder (zo’n 2.50 euro) maar dan heb je ook echte granaatappelsap.[/quote]
Klassieke taalfout:
het is duurder of kost meer, kost duurder is onzin.

LFME
LFME
7 jaren geleden

[quote name=”Ab”]En als wij, alle bezoekers van deze site, nu eens massaal gaan mailen naar alle grote voedselleveranciers dat we hun troep, e nummers, giftige toevoegingen, plofkippen, apsartaam, kleurstoffen, niet meer willen, dat we het ook niet meer gaan kopen, een paar x per week, kleine moeite. Sterker nog ik heb er plezier in. Misschien gewoon claims in gaan dienen? Samen staan we sterk hé?[/quote]

Goedemiddag AB, dat is zeker heel erg mooi maar ik ben bang dat er bij de regering iets niet goed zit. Zij laten bedrijven alles doen, zij geven de bedrijven het recht om deze E nummers in het voedsel te stoppen, zij subsidieren de plofkip, de megastal e.d., van de zomer ben ik bij een demonstratie tegen de megastallen geweest maar helaas een afschuwelijk lage opkomst… Heb zelfs nog een keer een brief aan Dhr. Bleker geschreven maar wederom helaas. Vind het leuk om nog iemand te zien die het er niet mee eens is. Zet ‘m op en ga aub door 🙂 prettige dag.

Ab
Ab
7 jaren geleden

[quote name=”LFME”][quote name=”Ab”]En als wij, alle bezoekers van deze site, nu eens massaal gaan mailen naar alle grote voedselleveranciers dat we hun troep, e nummers, giftige toevoegingen, plofkippen, apsartaam, kleurstoffen, niet meer willen, dat we het ook niet meer gaan kopen, een paar x per week, kleine moeite. Sterker nog ik heb er plezier in. Misschien gewoon claims in gaan dienen? Samen staan we sterk hé?[/quote]

Goedemiddag AB, dat is zeker heel erg mooi maar ik ben bang dat er bij de regering iets niet goed zit. Zij laten bedrijven alles doen, zij geven de bedrijven het recht om deze E nummers in het voedsel te stoppen, zij subsidieren de plofkip, de megastal e.d., van de zomer ben ik bij een demonstratie tegen de megastallen geweest maar helaas een afschuwelijk lage opkomst… Heb zelfs nog een keer een brief aan Dhr. Bleker geschreven maar wederom helaas. Vind het leuk om nog iemand te zien die het er niet mee eens is. Zet ‘m op en ga aub door 🙂 prettige dag.[/quote]
Juist daarom! Wist niet dat er nog mensen waren die nog vertrouwen hebben dat de overheid ook maar iets voor ons heeft te betekenen. Je moet je macht niet uit handen geven en zelf ondernemen, zelf zoeken, zelf informeren(b.v. ook pateo.nl). De overheid zal het alleen maar nog slechter maken. Zie de Codex wetgeving vanuit de europese en farma lobby. Blijft niets anders over dan de boel te boycotten en geluiden te laten horen. Dan raak je de bedrijven in hun portemonnee. Alles draait om geld en dan ineens kan er wel van alles anders.

Tijger
Tijger
7 jaren geleden

Laten we nu toch eens wat meer gaan betalen voor het echte gezonde voedsel vanuit de Natuurvoedingswinkel. Als we mensen kunnen overtuigen dat ze betalen voor het luxe leven van de producenten en hun sponsoren en dat ze in het voedsel dat ze gewend zijn te kopen geen of weinig voedingswaarde zit maar wel veel ziekmakende stoffen dan gaan ze vanzelf ten onder deze fraudeurs. Is wel allemaal toegestaan door de Staat der Nederlander, die ons zo graag op de vingers tikt als het hun niet zint. Aktie, heel veel

Mojomirosa
Mojomirosa
7 jaren geleden

[quote name=”Ab”]En als wij, alle bezoekers van deze site, nu eens massaal gaan mailen naar alle grote voedselleveranciers dat we hun troep, e nummers, giftige toevoegingen, plofkippen, apsartaam, kleurstoffen, niet meer willen, dat we het ook niet meer gaan kopen, een paar x per week, kleine moeite. Sterker nog ik heb er plezier in. Misschien gewoon claims in gaan dienen? Samen staan we sterk hé?[/quote]

Vergeet niet dat als wij die foute producten gewoon nooit meer kopen, de fabrikanten vanzelf achter hun oor gaan krabben wat ze fout doen. Volgens mij lappen ze al die goed bedoelde mail aan hun virtuele laars. Als je wat meer voor eerlijke producten betaalt dan geniet je bewuster van iedere hap en moet je eens opletten wat het met je lichaam doet.

kengai
kengai
7 jaren geleden

De PvdD doet erg haar best, maar ja met maar 2 personen loop je tegen een muur.
Onze vriendjes Rutte en Samson hadden een paar jaar geleden nog een grote mond, dat als het aan hun lag dan zou de bio-industrie snel verdwijnen en gingen we over op biologisch.
Nu ze aan de macht zijn en de PvdD hun aan hun woord wil laten houden, nu weten ze ineens niet meer dat ze dat hebben gezegd, de lafbekken.

Patrick
Patrick
7 jaren geleden

Maak eerlijke voeding bereikbaar voor iedereen. Maar veel van die mooie bedrijven zijn niet echt vindbaar, je moet vaak een naam weten om zo’n kweker, teler of andere ondernemer in de (eerlijke)agro-foodsector te kunnen vinden via internet.

Daarom is HeerlijkTafelen.nl begonnen met het opbouwen van een database waar men een voudig bedrijven van keus kan vinden maar ook eenvoudig zelf kan toevoegen.

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

kabinet

‘Vrijdag valt het kabinet-Rutte, de beslissing is genomen’

Twee Kamerleden hebben aan vastgoedondernemer Erik de ...

kroatische

Kroatische vrouw overlijdt dag na coronavaccin

Een oudere vrouw uit de Kroatische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x