BinnenlandCorona

Tot 150.000 euro boete voor artsen die ‘effectief geneesmiddel’ tegen corona voorschrijven

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Artsen die coronapatiënten hydroxychloroquine of ivermectine voorschrijven, kunnen een boete verwachten, waarschuwt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De boete kan oplopen tot 150.000 euro. De inspectie blijft naar eigen zeggen meldingen binnenkrijgen over artsen die de medicijnen voorschrijven tegen corona.

Volgens de inspectie is het voorschrijven en afleveren van deze geneesmiddelen ‘een risico voor de kwaliteit van zorg’. De IGJ stelt dat ‘bewezen is dat hydroxychloroquine niet effectief is, en tegelijkertijd ernstige bijwerkingen kan veroorzaken als hartritmestoornissen’.

Voor ivermectine is er geen wetenschappelijke onderbouwing voor het gebruik ter voorkoming of de behandeling van corona, zegt de inspectie, die apothekers oproept ‘een melding te doen’ als ze recepten voor de medicijnen krijgen aangeboden en ‘er een vermoeden bestaat dat dit voor de behandeling van corona is’.

Drie onwaarheden

“Zo dan. De inspectie deelt boetes uit aan huisartsen die een effectief geneesmiddel tegen corona voorschrijven,” schrijft gezondheidswetenschapper Yvonne Simons in een reactie op Twitter. Enkele dagen geleden schreef huisarts Rob Elens, die zijn patiënten ermee behandelde: “De enige bijwerking van die middelen zou kunnen zijn dat mensen sneller opknappen van hun infecties. Is dat iets gevaarlijks of kwalijk? Ik ga er graag over in gesprek met OMT, NHG, Swab en de kwakclub.”

Volgens Elens verspreidt de inspectie drie onwaarheden. Het is bewezen dat hydroxychloroquine effectief is, het middel is veilig en er is wel degelijk bewijs dat ivermectine effectief is, aldus de huisarts.

Nederlands onderzoek

Recentelijk bleek uit onderzoek in 14 Nederlandse ziekenhuizen dat bij patiënten die hydroxychloroquine kregen het risico om op de IC te belanden ruim de helft lager lag. De studie stond onder leiding van internist-infectiologen Jolanda Lammers en Paul Groeneveld van Isala in Zwolle. Zij zijn ervan overtuigd dat het gunstige effect een gevolg is van het vroeg toedienen van het middel.

4.8 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Het lukt ze aardig om mensen echt bang te maken ,ze zeggen eigenlijk jullie MOETEN ziek worden! Hoe eng. Hoop dat het zooitje van de regering die corona hebben allemaal op de i.c belanden. Waarschijnlijk worden zij wel met de zogenaamde verboden middelen behandeld!

Peter
Peter
1 jaar geleden

Iedereen en alles wordt omgekocht om ervoor te zorgen dat elke Nederlander volgespoten gaat worden met het vergif van de vrienden ven Rutte en de Jonge!!
Nu zelf de inspectie!!
Het moet nu toch wel duidelijk zijn, dat wij “leiders” hebben die krankzinnig en vreselijk misdadig zijn!

Den tuut
Den tuut
1 jaar geleden

En de vaccins zijn dan wel veilig? Men wil de mensheid gewoon vergiftigen met hun vaccins. Langs de andere kant als men deze medicatie gebruikt in een ziekenhuis is er geen probleem.

William
William
1 jaar geleden

Het gaat er alleen om om zoveel mensen (binnenkort ook kinderen) naar de “suicide” prik te manouvreren… als er nl bewezen word (is) dat er middelen zijn die de corona effectief behandelen is het draagvlak en toestemming om de “prik” te gebruiken weg… dat houd in dat het “onrechtmatig is” en dat is niet de bedoeling in het plan van de NWO

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

128
0
We lezen graag je reactie!x