CoronaMens en Dier

Zorgminister Kuipers plaatst vaccinatiedata achter schimmige betaalmuur: ‘Dit kan zo toch niet?’

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!

Onafhankelijke wetenschappers kunnen nog steeds niet goed onderzoek doen naar de oversterfte. Ze moeten de data – als ze die al krijgen – voor zoveel geld kopen dat er nauwelijks iets overblijft voor onderzoek. “Dit kan zo toch niet?” vraagt presentatrice van de podcast ‘Op z’n Kop!’ Marianne Zwagerman aan zorgminister Ernst Kuipers.

Het blijkt dat Kuipers de vaccinatiedata achter een schimmige betaalmuur heeft geplaatst. Data-analist Wouter Aukema zocht het één en ander uit en concludeert: onderzoek naar eventuele vaccinatieschade mag niet, kan niet en willen we niet.

Kuipers en het CBS hebben twee drempels opgeworpen: geen toegang voor onafhankelijke wetenschappers en absurd veel geld betalen. Dit is in strijd met de Wet open overheid (Woo) en bovendien schendt de minister hiermee zijn wettelijke zorgplicht, stelt Aukema.

Niets doen

Wetenschapper Eline van den Broek-Altenburg kreeg 50.000 euro subsidie voor haar oversterfte-onderzoek. Ze zei in ‘Op z’n Kop!’ dat ze alleen al zo’n 30.000 euro kwijt is aan het kopen van de data. En zelfs als ze na veel betalen en geduld erbij mag, mag ze nog niets doen met de data. Want: ‘privacy’.

Het CBS rekent vele duizenden euro’s om überhaupt toegang te krijgen tot de vaccinatiedata. Aukema stelt voor om een simpele, anonieme dataset met betrekking tot vaccinatie en sterfte te publiceren die niet herleidbaar is tot personen.

Bizar

Hij merkt op dat minister Kuipers en het CBS eenvoudig de vaccinatie- en sterftedata verantwoord en gratis ter beschikking kunnen stellen voor alle wetenschappers. Het is een kwestie van willen en het volgen van de wettelijke zorgplicht en Wet open overheid, aldus Aukema.

Zwagerman wordt ondertussen benaderd door mensen en ondernemers die willen crowdfunden of sponsoren. “Het is toch bizar dat het nodig is?”

4.9 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Totaljoy
Totaljoy
10 dagen geleden

NIKS IS TRANSPARANT EN DUIDELIJK BIJ DIT KABINET
STEM ZE WEG
Het zijn criminelen die openlijk hebben toegegeven dat zij de wet opzij schijven waneer ZIJ dat nodig vonden.
STEM ZE WEG
Het zijn ordinaire criminelen!

Wakkere
Wakkere
10 dagen geleden

Binnen nu en enkele weken ploft de beerput echt open.
Kan niet anders.
Begin alvast maar te rennen kale kloot

hans
hans
10 dagen geleden

ze beschermen de leugen met meer leugens, met omkoping van de media en bekende nederlanders, met het demoniseren van feitenkenners, hier met een betaalmuur (leuk gevonden).
maar vergis u niet, ze gaan over lijken om hun agenda door te drukken en de genocide verborgen te houden voor de volgelingen

Ron
Ron
10 dagen geleden

Kuipers is een vieze rat,maar de oversterfte komt gewoon door die gifspuiten.
Ik weet het wel Kuipers hoe minder het aan het licht komt des te beter voor jou.
Maar je ontloopt je straf niet.
En je hoeft Hugo geen rugdekking te geven zijn straf krijgt hij ook,net als de rest van de coalitie.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x