CoronaBuitenland

Tot wel 10.000 trucks verwacht bij parlement Canada: ‘Ik heb nog nooit zo’n enorm konvooi gezien’

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Vanuit heel Canada zijn truckers onderweg naar het parlement in Ottawa om te protesteren tegen de vaccinatieplicht die president Trudeau heeft ingesteld voor vrachtwagenchauffeurs. In verschillende delen van het land zijn konvooien vertrokken die over een aantal dagen aankomen in de hoofdstad.

Truckers staan voor de keuze: vaccineren of niet werken. Er is in korte tijd een enorme beweging ontstaan, inmiddels ook wel Freedom Convoy of vrijheidskonvooi genoemd, die zich met hand en tand verzet tegen de maatregel.

Onderweg worden truckers opgewacht door duizenden, zo niet tienduizenden mensen. Ook hebben ze een crowdfundingactie opgezet, waarmee in korte tijd een slordige 4,5 miljoen dollar is ingezameld. Dat laat zien hoeveel steun de betogers genieten. Het geld wordt uitgegeven aan brandstof, voedsel en onderdak voor de truckers.

Overweldigend

Zondag verliet een enorme groep truckers Vancouver. Er zijn al groepen onderweg vanuit Ontario en het oosten van Canada. Eenmaal aangekomen vormen ze samen een groep genaamd Canada Unity om te demonstreren tegen de prikplicht.

Ze zijn van plan te blijven tot de maatregel is afgeschaft. “We gaan duizenden vrachtwagens parkeren op Parliament Hill tot de vaccinatieplicht is afgeschaft,” zei hoofdorganisator Tamara Lich tegen The Epoch Times. “Het is overweldigend. Canadezen komen samen als nooit tevoren.”

Wegen blokkeren

Lich zei dat de protestgroep van plan is om in Ottawa en bij de Amerikaanse grens wegen te blokkeren. Daarbij krijgen ze hulp van Amerikaanse collega’s.

Een vrachtwagenchauffeur zei tegen de Vancouver Sun dat hij zo’n 5000 tot 10.000 trucks verwacht in Ottawa. Naar schatting 10 tot 15 procent – 12.000 tot 16.000 – van de Canadese truckers is niet gevaccineerd.

Videograaf Mocha Bezirgan van Rebel News zei dat hij ‘nog nooit zo’n enorm konvooi heeft gezien’.

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
philippe vdf de coensel
philippe vdf de coensel
1 jaar geleden

✌??routiers international??✌
???????????

Riek.
Riek.
1 jaar geleden

Geweldig top actie

Janosch
Janosch
1 jaar geleden

Hartverwarmende actie. Zou ook hier in de EU moeten gebeuren.

Jan
Jan
1 jaar geleden

Geweldig zouden we hier in Nederland ook moeten doen maar dan niet net zo lang tot dat de maatregelen weg zijn maar net zo lang tot dat de hele nep regering opgedondert is plus de hele staatsmedia dan pas hebben we gewonnen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x