Gezondheid

Studie: Hoog cholesterol leidt niet tot hartziektes, medicatie heeft dus geen enkele zin

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoog cholesterol veroorzaakt in tegenstelling tot wat we altijd geloofd hebben helemaal geen hartaandoeningen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Cholesterol verlagen met medicijnen om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen heeft dus geen enkele zin.

Na een groot onderzoek onder 70.000 mensen bleek dat er geen verband is tussen ‘slecht’ cholesterol en vroegtijdig overlijden door hartaandoeningen. Sterker nog: 92 procent van de mensen met een hoog cholesterol bleek langer te leven. De studie is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ Open.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Sterk overdreven

Hartaandoeningen en vernauwingen worden vandaag de dag vaak behandeld met cholesterolremmers, zogeheten statines. Volgens de wetenschappers wordt het nut daarvan sterk overdreven.

“We hebben ontdekt dat oudere mensen met een hoog of ‘slecht’ cholesterol langer leven en minder vaak last hebben van hartaandoeningen,” zei coauteur dr. Malcolm Kendrik. Hoofdonderzoeker dr. Uffe Ravnskoc zei dat er geen enkele reden is om een hoog cholesterol te verlagen.

Eén van de meest essentiële moleculen

Een andere coauteur, hartchirurg Sherif Sultan, noemde cholesterol één van de meest essentiële moleculen in het lichaam. “Cholesterol voorkomt ontstekingen, kanker, spierpijn en andere aandoeningen bij oudere mensen,” zei hij.

De British Heart Foundation zette vraagtekens bij het onderzoek. Volgens de organisatie is een verband tussen een hoog cholesterol en overlijdens bij oudere mensen moeilijk vast te stellen.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans Verschoor
Hans Verschoor
7 jaren geleden

Allerlei soorten geprobeerd , maar ik kreeg na een aantal weken weer last van de bijwerkingen , kon op gegeven moment niet eens m’n shirt meer uittrekken of aandoen wegens heftige spierpijnen . Ben er totaal mee gestopt als ik van tevoren geweten had dat het spier afbraak veroorzaakt had ik er nooit en te nimmer aan begonnen . M’n huisarts accepteert dat ik stopte vanwege de hevige pijn , wat een enorme rommel zijn die statines , het is bocht bah .

Arnold
Arnold
7 jaren geleden

De British Heart Foundation zette vraagtekens bij het onderzoek. Dat mag, maar zou deze instantie misschien iets toegeschoven krijgen door Big Pharma??
Ook ik heb last gehad bij het gebruik van statines. Heb drie soorten geprobeerd maar de spierpijn bleef. In overleg met de huisarts gestopt met de statines.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Ik geloof geen snars van wat de fharma industrie ons zegt. Hebben ook mijn ouders nooit gedaan ! Dus zo ben ik opgevoed. Al die testen baarmoeder hals kanker, borst onderzoek, meisjes die als ze 15 jr zijn een prik krijgen waar ze doodziek van worden ! Het gaat alleen maar om geld voor de onderzoeken en daarna de medicatie geld, geld en nog eens geld! Tijd dat we dat af gaan stoten en de kant van homeopathie opgaan want de natuur doet meer voor ons als de industrie !!!!!

exegese
exegese
7 jaren geleden

Ach er is onnoemelijk veel geld aan verdiend, het loont dus om zo lang mogelijk vol te houden dat uit het enige “goed uitgevoerde onderzoek” blijkt dat het wel werkt en dat veel cholesterol echt heel gevaarlijk is voor de gezondheid. Ze zullen echt niet toegeven de boel te bedonderen totdat het echt niet meer te verkopen is, tot die tijd kost die ongein nog heel veel geld en heel veel mensenlevens. Het is de macht van de poen, veel poen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x