Homepagina » Gezondheid » Studie: Hoog cholesterol leidt niet tot hartziektes, medicatie heeft dus geen enkele zin
Studie: Hoog cholesterol leidt niet tot hartziektes, medicatie heeft dus geen enkele zin

Studie: Hoog cholesterol leidt niet tot hartziektes, medicatie heeft dus geen enkele zin

Hoog cholesterol veroorzaakt in tegenstelling tot wat we altijd geloofd hebben helemaal geen hartaandoeningen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Cholesterol verlagen met medicijnen om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen heeft dus geen enkele zin.

Na een groot onderzoek onder 70.000 mensen bleek dat er geen verband is tussen ‘slecht’ cholesterol en vroegtijdig overlijden door hartaandoeningen. Sterker nog: 92 procent van de mensen met een hoog cholesterol bleek langer te leven. De studie is gepubliceerd in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ Open.

Sterk overdreven

Hartaandoeningen en vernauwingen worden vandaag de dag vaak behandeld met cholesterolremmers, zogeheten statines. Volgens de wetenschappers wordt het nut daarvan sterk overdreven.

“We hebben ontdekt dat oudere mensen met een hoog of ‘slecht’ cholesterol langer leven en minder vaak last hebben van hartaandoeningen,” zei coauteur dr. Malcolm Kendrik. Hoofdonderzoeker dr. Uffe Ravnskoc zei dat er geen enkele reden is om een hoog cholesterol te verlagen.

Eén van de meest essentiële moleculen

Een andere coauteur, hartchirurg Sherif Sultan, noemde cholesterol één van de meest essentiële moleculen in het lichaam. “Cholesterol voorkomt ontstekingen, kanker, spierpijn en andere aandoeningen bij oudere mensen,” zei hij.

De British Heart Foundation zette vraagtekens bij het onderzoek. Volgens de organisatie is een verband tussen een hoog cholesterol en overlijdens bij oudere mensen moeilijk vast te stellen.

[HLN]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Allerlei soorten geprobeerd , maar ik kreeg na een aantal weken weer last van de bijwerkingen , kon op gegeven moment niet eens m’n shirt meer uittrekken of aandoen wegens heftige spierpijnen . Ben er totaal mee gestopt als ik van tevoren geweten had dat het spier afbraak veroorzaakt had ik er nooit en te nimmer aan begonnen . M’n huisarts accepteert dat ik stopte vanwege de hevige pijn , wat een enorme rommel zijn die statines , het is bocht bah .

  15 likes
  • Hans Verschoor

   Heftige spierpijnen duiden op een beschadiging van de lever door de medicijnen.
   Ik had ook dat probleem en kon na 5 dagen al bijna niet meer lopen.
   Dit staat niet in de bijsluiter maar na flink zoeken over bijwerking vond ik dit op een Amerikaanse cardiologen site.

   Dus beste mensen pas vreselijk op met statines., want je kunt er zelfs dood aan gaan of in een rolstoel terecht. (bleek uit onderzoek op 13.000 mensen)

   12 likes
  • Je moet de oorzaak aan pakken, en niet de gevolgen proberen te bestrijden met medicijnen!

   I thought this would be interesting to you: “Optimal Cholesterol Level”! This is the link: http://nutritionfacts.org/video/optimal-cholesterol-level/

   1 likes
 2. Ik geloof geen snars van wat de fharma industrie ons zegt. Hebben ook mijn ouders nooit gedaan ! Dus zo ben ik opgevoed. Al die testen baarmoeder hals kanker, borst onderzoek, meisjes die als ze 15 jr zijn een prik krijgen waar ze doodziek van worden ! Het gaat alleen maar om geld voor de onderzoeken en daarna de medicatie geld, geld en nog eens geld! Tijd dat we dat af gaan stoten en de kant van homeopathie opgaan want de natuur doet meer voor ons als de industrie !!!!!

  10 likes
 3. De British Heart Foundation zette vraagtekens bij het onderzoek. Dat mag, maar zou deze instantie misschien iets toegeschoven krijgen door Big Pharma??
  Ook ik heb last gehad bij het gebruik van statines. Heb drie soorten geprobeerd maar de spierpijn bleef. In overleg met de huisarts gestopt met de statines.

  8 likes
 4. Ach er is onnoemelijk veel geld aan verdiend, het loont dus om zo lang mogelijk vol te houden dat uit het enige “goed uitgevoerde onderzoek” blijkt dat het wel werkt en dat veel cholesterol echt heel gevaarlijk is voor de gezondheid. Ze zullen echt niet toegeven de boel te bedonderen totdat het echt niet meer te verkopen is, tot die tijd kost die ongein nog heel veel geld en heel veel mensenlevens. Het is de macht van de poen, veel poen.

  8 likes
 5. Ik denk dat we een manier moeten zoeken om onaantrekkelijk te worden voor Magere Hein.
  Het vervelende is dat Heintje valt op alle types. Jong, oud, lelijk, mooi, dik, afgetraind, gespierd, mollig, zwart, blank, moslim, jood, man, vrouw, hetero, homo, ombouw, klein, lang, illuminati, complottisten, geleerd, analfabeet, zieke, gezonde, zondaar, deugdzame, theist, atheist, aardling, alien, gek, gehandicapte, vrolijke, gestoorde, noem maar op.
  Ipv dat wij gezamenlijk de strijd aanbinden tegen Heintje, maken we onderling elkaar het leven zuur.
  Heintje is natuurlijk de lachende derde.
  Hij duikt echt overal op. In de lucht (vliegtuig), onder water (onderzeër), op land, ‘s nachts, overdag, in schemer, in winter, zomer, in de ruimte, in een gebouw, buiten een gebouw, gekleed, ongekleed, niks doend, actief zijnd, tijdens slaap, werk.
  Er is maar 1 manier om Heintje’s plezier te vergallen. Hoe? Zoals de grote Yogi’s doen. Wanneer zij voelen dat het tijd is om het lichaam het lichaam te laten, trekken zij zich terug en via meditatie en een geconcentreerde geest trekken zij zelf het Bewustzijn uit het lichaam en brengen het naar een geschikte buitenaardse sfeer.
  Magere Hein blijft dan met een bek vol tanden (en wellicht ook wrok) achter.

  3 likes
 6. jos van der kraan

  ik gebruik al jaren op advies van de cardioloog medicijnen tegen cholesterol . sinds die tijd spierpijn, afname van spierweefsel etc. . Heb veel gelezen hierover en mijn cardioloog gezegd dat ik deze rommel ga afbouwen.
  Nu ik ook dit artikel weer lees, worden mijn vermoedens versterkt dat het puur gaat om winstbejag. De farmaceutische industrie en de artsen zullen dus de medicijnen blijven adviseren/voorschrijven ten gunste van zich zelf. Maffia !!!!! praktijken.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid

De moderne mens leeft op vlak van ...

Onderzoeker waarschuwt in Scientific American tegen 5G. Waarom we geen reden hebben om aan te nemen dat deze technologie veilig is

Onderzoeker waarschuwt in Scientific American tegen 5G. Waarom we geen reden hebben om aan te nemen dat deze technologie veilig is

Onlangs publiceerde het invloedrijke Scientific American een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.