Natuur en Milieu

Brute kou treft 200 miljoen Amerikanen, en het ergste is nog niet voorbij. Honderden records op de tocht. Horrorwinter in aantocht?

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Verenigde Staten zijn duizenden vluchten geschrapt en hebben sommige gebieden te maken met meer dan 30 centimeter sneeuw.

Ruim 200 miljoen Amerikanen gaan gebukt onder bittere kou terwijl een historische arctische luchtmassa zich over een groot deel van het land verplaatst.

Van de grens met Canada tot het zuiden van Texas worden uitzonderlijk lage temperaturen gemeten.

Recordhoeveelheid sneeuw

In Chicago ging het koude weer gepaard met flinke sneeuwbuien. Maandagavond viel er een pak sneeuw waardoor het vliegverkeer bijna volledig gestremd raakte.

Het werd in Chicago tussen de -11 en -7 graden, waarmee het dagrecord werd verbroken.

Ook in de stad Detroit ging het record aan diggelen. Daarnaast viel er een recordhoeveelheid sneeuw, evenals in Milwaukee in Wisconsin.

Overal gebeurden ongelukken op de weg en de vertraging op de lokale luchthaven liep op tot bijna vier uur.

15 graden kouder dan normaal

Ook in Hebbronville in Texas, op enkele tientallen kilometers van de Mexicaanse grens, was het extreem koud en viel er sneeuw.

In Amarillo werd het -13 graden.

Op woensdagochtend werd het in Pensacola enkele graden onder nul. Het vorige record, dat stamt uit 1911, stond op -1.

In Dallas was het dinsdag maar 5 graden, 15 graden kouder dan normaal.

300 dagrecords

Overal kunnen records worden verbroken, aldus meteoroloog Tyler Roys van AccuWeather.

In ieder geval tot donderdag zullen meer dan 200 miljoen Amerikanen nog te maken hebben met extreme kou en sneeuw, zei hij.

Donderdag kunnen er meer dan 300 dagrecords sneuvelen, kondigde de weerdienst aan.

Niet vaak

Het koude weer heeft te maken met de poolwervel, een zeer koude luchtmassa hoog in de atmosfeer die in de winter normaal gesproken boven de Noordpool hangt.

Volgens het US Weather Prediction Center komen de temperaturen die woensdag gemeten worden niet vaak zo vroeg in de winterperiode voor.

[USA Today]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Moet niet kunnen.

De aarde warmt op.

Of komt de waarheid nu boven de tafel.?

exegese
exegese
2 jaren geleden

En daar sta je dan met je peperdure lawaaierige warmtepomp die het echt niet meer doet als het echt koud gaat worden. Bereid je maar voor op barre kou in plaats van opwarming,en geen gas meer als schone brandstof om je warm te houden. Hoe zot wil je het hebben ? .
Nederland weer op z’n smalst en volledig op het verkeerde been.

William
William
2 jaren geleden

Als idereen in NL van t gas af is, als er geen boer meer is die zichzelf kan bedruipen, als er niet meer gebouwd kan worden, als idereen aan de wamtepomp is overgestapt en afhankelijk word van een paar zonnepanelen en windmolens zal bij strenge vorst blijken dat de wamtepomp niet meer werkt en het een elektrakachel word, als de zonnepanelen onder een laag sneeuw liggen en de windmolens door extreme kouw vaslopen dan is het feest pas echt kompleet… en dat terwijl de northstream 2 met supergodkoop gas uit Rusland bijna af is… waar halen we dan alle elektriciteit vandaan om al die elektrakachels te voeden (die overigens allen een vloerverwarming kunnen verwarmen) de radiatoren blijven koud… max 40 graden…

Badmuts
Badmuts
2 jaren geleden

Vandaar dat Greta Thunberg de VS wil verlaten, zal wel te koud zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x