Homepagina » Archeologie » “Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo”
"Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo"

“Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo”

Een team archeologen van de Mississippi State University heeft oude voorwerpen ontdekt die zouden bewijzen dat de Bijbelse koningen David en Salomo echt hebben bestaan.

Professor Jimmy Hardin vond in augustus zes artefacten in het zuiden van Israël. Het gaat om zogeheten bulla’s, die in de oudheid werden gebruikt om documenten te verzegelen. De vondst bewijst volgens hem dat in de 10e eeuw voor Christus, toen David en Salomo aan de macht waren, een staat of koninkrijk heeft bestaan in het gebied.

Veel moderne wetenschappers doen David en Salomo af als mythologische figuren en geloven niet dat ze echt hebben bestaan. Veel van hen zijn van mening dat verhalen over David en Salomo niet kloppen omdat er geen archeologisch bewijs is gevonden. “Deze bulla’s bewijzen dat er wel degelijk iets gebeurde in dit gebied, waar David erg geïnteresseerd in was,” zei Hardin. “Op de plek waar we deze bulla’s hebben gevonden leefde de elite.”

"Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo"

Jimmy Hardin (Nathaniel Greene)

De zes bulla’s, die dateren uit de 10e eeuw voor Christus, zijn gemaakt van klei en werden gebruikt om documenten te verzegelen. Dit bewijst volgens Hardin dat er in die periode in het gebied administratieve of politieke handelingen werden verricht.

De voorwerpen zijn gevonden tussen Gaza en de Westoever, het grensgebied tussen Juda en Filistia. Volgens onderzoekers was de plaats waar de voorwerpen zijn gevonden vroeger een klein boerendorp, maar de ontdekking van de bulla’s wijst op ‘activiteiten van de elite’.

De bulla’s worden op dit moment bewaard in een kluis van de Universiteit van Wisconsin-Madison, waar onderzoekers ze nader bestuderen. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Near Eastern Archaeology.

[Mississippi State University]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Het lijkt me stug dat Koning David niet bestaan heeft. Waar zouden de verhalen anders vandaan moeten komen? Er waren toen nog geen soap schrijvers die verhalen verzonnen en if so: wie verzint er dan een psalm als ” De Here is het licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De Here is mijn levens veste, voor wie zou ik bang moeten zijn? Toen boosdoeners op mij afkwamen om mijn vlees te eten – mijn tegenstanders en mijn vijanden – zij zijn zelf gestruikeld en gevallen. Al legert zich een leger tegen mij, mijn hart vreest niet.” Dit is een van de meest indrukwekkende en mooiste teksten die een enorm vertrouwen geven. Koning Dvid leerde mij dat je nooit ergens bang voor hoefde te zijn. En dat zou ik dan volgens Padja overboord moeten gooien.

  6 likes
  • Sorry dat ik het zeg Fait, maar wat ben jij simpel. Dis omdat het beschreven staat is het ook gebeurd? Dus Roodkapje bestaat ook?

   Religies zijn ingezet Door de Archonten, de engineers van de mensheid, enkel om ons in toom te houden, te controleren, ons niet vrij te kunnen laten denken, dom te houden en in een staat van angst te houden. Meer niet. Er zal vast een Alles omvattende entiteit zijn die aan het begin van alles staat, maar de goden die verbonden zijn aan de religies zijn stuk voor stuk onzin.

   4 likes
   • @ Archont: sorry maar als hier iemand niet vrij denkt en in toom gehouden wordt, simpel dus, ben jij het wel. Want waarom wel geloven dat er een alles omvattende entiteit bestaat die aan het begin van alles staat, dat geloof je wel maar alles wat daar een link mee zou kunnen hebben op deze planeet is dan weer onzin. Kort van zicht toch?

    3 likes
    • Beste Fait, ik zeg met nadruk ‘er zal vast’ een alles omvattende…..Ik weet het niet zeker, en zolang het niet zeker is, is het een geloof. Dus zolang er geen bewijzen zijn en het alleen middels verhaaltjes tot ons komt, is het naar mijn idee onzin. Verdiep je eens wat meer achter de façade van het geloofssysteem, Dan kan je altijd voor je zelf uitmaken wat je ‘gelooft’!

     1 likes
     • Hiermee hou je, totdat bewezen is dat er meer is, (het is al lang bewezen maar de media wil het niet weten,) hou jij het menselijk ras tot het hoogst intelligente van het heelal.
      Hahaha! you made my day! Zo simpel zijn en dan ook nog zo arrogant. Ik geloof dat wij simpele boertjes zijn en in veel hoger ontwikkelden.

      2 likes
    • Beste Fait, jij hebt geen idee wat ik denk, hoe kom je aan zulke aantijgingen? De mens het hoogst ontwikkelde van het heelal? Ik geloof juist dat wij gecreëerd zijn, en niet door de God van de bijbel. Juist Door zeer intelligente wezens van buiten de aarde. Maar zoals ik al zei, het is een geloof, ik weet het niet zeker, maar ik geloof dat wel sterk in. Simpel ben je als je leeft vanuit een Door mensen handen geschreven sprookjesboek. Dat wil niet zeggen dat jij zo leeft. Maar goed. Ik ken je niet. … Dus 😉

     0 likes
     • Hoi Archont, ik heb basis kennis bijbel en basis islam, basis boeddhisme en basis orthodox Joods. Ik heb ook reiki 1 en 2 gedaan, heb Bruno Gröning onderzocht en Edgar Cayce gelezen, ook nog wat Helene Blavatski en Alice Bailey. Daar waar de bijbel en andere geschriften stopten gingen zij verder. Ik vaar op mijn eigen intuitie met die kennis. Het is een soort lijntje met Boven hebben, want na 40 jaar is mijn dove oor ineens gaan horen. Zomaar spontaan. Het gaat om hogere energieen. Hoe zuiverder en eerlijker je tegen jezelf bent, ongeacht de heersende moraal, hoe hoger je frequentie. Die kennis is voor iedereen beschikbaar maar mensen onderzoeken niets. Ze zitten voor de tv en in de rat-race en worden daar doelbewust dom, afgestompt en in de angst-greep gehouden. Hele groepen en kuddes bij elkaar en niemand durft af te wijken want dan hoor je er niet meer bij….Voor mij is er bewijs dat de bijbel en die intelligente wezens met elkaar te maken hebben, maar dat is voor jou dan weer een met de hand geschreven sprookjesboek en dat is okay. Voor mij is het geen geloof meer maar een weten dat zich kennelijk niet laat delen. Onoverdraagbare kennis. Iedereen moet dus zichzelf overtuigen. Maar nogmaals, ze hebben het te druk en ze hebben angst, angst voor hun baan, angst voor ziekte, chronisch geld tekort en dus armoe, angst voor oorlog, ach ja… de media houd ze wel zoet. En de bijbel, reiki, Bruno Gröning, Edgar Cayce etc. etc. duwen ze in de onzinhoek. Ik zal blij zijn als dat basis inkomen eindelijk zijn intrede doet. Dan kan iedereen eindelijk gaan doen wat men zelf leuk en boeiend vind. En geen stress meer, dat is wel het meest belangrijke om gelukkig te zijn.
      Ik neem meteen de gelegenheid te baat om iedereen een prachtig en gezellig mid-winter feest te wensen. En ja Jezus is met kerst geboren, maar het kan ook twee weken eerder of in het voorjaar zijn geweest. Of lag hij ineens in en mandje op de stoep bij Maria en dat ze er daarom maar een ‘onbevlekte ontvangenis’ van gemaakt hebben. Een hele logische verklaring. Je hebt met hogere ontwikkelkde wezens te maken dus alles kan. Ook zaken die wij niet meteen snappen. Een gezond en goed 2015 voor iedereen.

      1 likes
   • Het is me als kind verteld en dus ja, simpel zal het wel overkomen. Toch maakt het net als toen, nog steeds enorme indruk op me en merk, of het nu wel of niet echt is gebeurd, dat het ook zo simpel werkt. Geestig toch!

    0 likes
  • Een ander sprookjesboek ziet u echter als ongelovige welke het leven zelf niet waard zou zijn …

   1 likes
  • God houdt zeker ook van u? Want zo staat het geschreven…….pfffffff

   0 likes
 2. Alles gelezende hebbende is er dus geen “Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo”
  Er is alleen bewijs voor een staat of koninkrijk…

  10 likes
 3. Bewijs gevonden voor gebeurtenissen uit sprookjesboeken …yeah…. right….

  4 likes
 4. Kingdom of the Royal David

  Het bewijs is er zeker wel.

  Ook wat Salomo aangaat, Wel eens gehoord van de koningin van sheba? Waar kwam ze vandaan?
  Wel eens gehoord van de Faraos?
  Wel eens gehoord dat de Libanon vol met ceders stond?
  Gehoord van het fijnste goud van Ophir.
  Ga een chronolochische tijdplaat bekijken, En zie hoe alles samenloopt in het middelandzeegebied

  4 likes
 5. Tom Segev (van Ha’aretz) heeft op 29 februari 2008 een artikel geschreven, met als titel: “Een uitvinding, genaamd het Joodse volk.”

  Hij schrijft daarin o.a. het volgende:

  “Er is nooit een Joods volk geweest, alleen een Joodse religie, en de uittocht heeft dus ook nooit plaatsgevonden, zodoende was er ook nooit een terugkeer nodig. Historicus Shlomo Zand verwerpt de meeste verhalen omtrent de vorming van een nationale identiteit, die is gebaseerd op verhalen uit de Bijbel. Dat geldt ook voor de exodus uit Egypte, alsmede het vermeende historische bestaan van koning David en de verschrikkingen van de veroveringen ten tijde van Joshua. Het is allemaal fictie en mythe en wordt gebruikt als excuus voor de oprichting van de illegale staat Israël”, aldus Zand.

  0 likes
  • ben jij nou echt zo dom of wat gebruik je hersenen of denk jij ook dat we zogenaamd van de apen komen zo ja? dan vraag k me af of je wel dergelijk hersens hebt. Israel is juist opgebouwd vanuit zand door het joodse volk doe meer onderzoek man en praat geen onzin. een artikel uit 2008? kom op man dat geloof jij meteen..?? voordat Jezus werd geboren was het joodse volk er al..

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

pijn

Planten ‘schreeuwen’ het uit van de pijn als u ze snoeit. Wetenschappers doen opzienbarende ontdekking

Wetenschappers hebben ontdekt dat planten ultrasone ‘gilletjes’ ...

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Soros, de financier van chaos en vernietiging. Must see: deze onthullende documentaire werd uitgezonden op de Russische tv

Pas geleden was in het Russische tv-programma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.