Archeologie

“Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo”

Help ons door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team archeologen van de Mississippi State University heeft oude voorwerpen ontdekt die zouden bewijzen dat de Bijbelse koningen David en Salomo echt hebben bestaan.

Professor Jimmy Hardin vond in augustus zes artefacten in het zuiden van Israël. Het gaat om zogeheten bulla’s, die in de oudheid werden gebruikt om documenten te verzegelen. De vondst bewijst volgens hem dat in de 10e eeuw voor Christus, toen David en Salomo aan de macht waren, een staat of koninkrijk heeft bestaan in het gebied.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Veel moderne wetenschappers doen David en Salomo af als mythologische figuren en geloven niet dat ze echt hebben bestaan. Veel van hen zijn van mening dat verhalen over David en Salomo niet kloppen omdat er geen archeologisch bewijs is gevonden. “Deze bulla’s bewijzen dat er wel degelijk iets gebeurde in dit gebied, waar David erg geïnteresseerd in was,” zei Hardin. “Op de plek waar we deze bulla’s hebben gevonden leefde de elite.”

"Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo"
Jimmy Hardin (Nathaniel Greene)

De zes bulla’s, die dateren uit de 10e eeuw voor Christus, zijn gemaakt van klei en werden gebruikt om documenten te verzegelen. Dit bewijst volgens Hardin dat er in die periode in het gebied administratieve of politieke handelingen werden verricht.

De voorwerpen zijn gevonden tussen Gaza en de Westoever, het grensgebied tussen Juda en Filistia. Volgens onderzoekers was de plaats waar de voorwerpen zijn gevonden vroeger een klein boerendorp, maar de ontdekking van de bulla’s wijst op ‘activiteiten van de elite’.

De bulla’s worden op dit moment bewaard in een kluis van de Universiteit van Wisconsin-Madison, waar onderzoekers ze nader bestuderen. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Near Eastern Archaeology.

[Mississippi State University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
9 jaren geleden

Alles gelezende hebbende is er dus geen “Bewijs voor bestaan van Bijbelse koningen David en Salomo”
Er is alleen bewijs voor een staat of koninkrijk…

Ruud
Ruud
9 jaren geleden

Bewijs gevonden voor gebeurtenissen uit sprookjesboeken …yeah…. right….

Faith
Faith
9 jaren geleden

Het lijkt me stug dat Koning David niet bestaan heeft. Waar zouden de verhalen anders vandaan moeten komen? Er waren toen nog geen soap schrijvers die verhalen verzonnen en if so: wie verzint er dan een psalm als ” De Here is het licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De Here is mijn levens veste, voor wie zou ik bang moeten zijn? Toen boosdoeners op mij afkwamen om mijn vlees te eten – mijn tegenstanders en mijn vijanden – zij zijn zelf gestruikeld en gevallen. Al legert zich een leger tegen mij, mijn hart vreest niet.” Dit is een van de meest indrukwekkende en mooiste teksten die een enorm vertrouwen geven. Koning Dvid leerde mij dat je nooit ergens bang voor hoefde te zijn. En dat zou ik dan volgens Padja overboord moeten gooien.

Kingdom of the Royal David
Kingdom of the Royal David
9 jaren geleden

Het bewijs is er zeker wel.

Ook wat Salomo aangaat, Wel eens gehoord van de koningin van sheba? Waar kwam ze vandaan?
Wel eens gehoord van de Faraos?
Wel eens gehoord dat de Libanon vol met ceders stond?
Gehoord van het fijnste goud van Ophir.
Ga een chronolochische tijdplaat bekijken, En zie hoe alles samenloopt in het middelandzeegebied

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x