Binnenland

‘Triest’ vaccinatiespel in NRC wekt wrevel: ‘De makers moeten zich schamen’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Docent Nederlands Kasper Soeters en columniste Renske de Greef maakten voor NRC het spel ‘Vaccinatie!’ Het doel van dit spel is om ervoor te zorgen dat alle spelers minstens één vaccin krijgen en zo groepsimmuniteit bereiken. Ook Lange Frans is onderdeel van het spel: hij ‘doorziet een complot achter het spel’ en moet groepsimmuniteit voorkomen door zoveel mogelijk vaccins te vernietigen.

Het spel bevat daarnaast ‘het Russische vaccin’, dat nog niet goed getest is en daarom maar één keer mag worden ingezet. Met de dobbelsteen kun je bovendien ‘Trump gooien’. Je herkent je dan niet in wat je gedobbeld hebt en ‘weigert de uitslag te accepteren’.

Het spel wekt veel wrevel. “Dit is supertriest van Soeters en De Greef, die zich zonder de materie te begrijpen laten hoereren door de farmaceutische industrie in NRC Wetenschap. Dit is een voorlopig dieptepunt, zelfs voor het NRC,” schrijft onderzoeksjournalist Patrick Savalle.

Flink staaltje propaganda, framing en polarisatie

Ook organisatiepsycholoog Kim Castenmiller vindt dat de krant een dieptepunt heeft bereikt. “Echt? NRC? How low can you go. Wat heeft dit in hemelsnaam met kwaliteitsjournalistiek te maken?”

Jorn Lukaszczyk, ondernemer en presentator bij Café Weltschmerz, vindt dat de makers van dit ‘spel’ en het NRC zich moeten schamen. “Flink staaltje propaganda, framing en polarisatie. Bah, bah, bah.”

Journalist Eric van de Beek trekt een parallel met de oorlog. “Ik heb het al vaker gezegd. NRC is de enige Nederlandse krant die het gepresteerd heeft fout te zijn voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Voor de Tweede Wereldoorlog ontsloegen ze een journalist die kritisch schreef over Hitler. Afgelopen jaar nog de oproep tot uitlevering van Assange aan de VS. Nu dit weer.”

4.8 31 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eric
Eric
2 jaren geleden

Ik vind het geweldig, keer wat anders dan monopoly

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Links Nederland zaait tweedracht en schaamt zich door niet voor.
Het Linkse gedachtegoed, heeft in de Nederlandse media een gratis uithangbord.

Hun Linkse gedachte goed, heeft Nederland gemaakt tot een angstig en onvriendelijk ondemocratisch land.

Realistic
Realistic
2 jaren geleden

zit rutte er ook in? Als je die gooit hoef je de waarheid niet te vertellen?

jack
jack
2 jaren geleden

de appel valt niet ver van de NSB boom.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

77
0
We lezen graag je reactie!x