BinnenlandCorona

Addertje onder het gras bij coronahulpfonds: waarom verzwijgen Rutte en Hoekstra dit?

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week zijn de Europese leiders het in Brussel eens geworden over het coronahulpfonds. Het conflict met Polen en Hongarije is opgelost.

Er komt een coronahulpfonds van maar liefst 750 miljard euro. Eigenlijk is dat fonds illegaal, zei Europarlementslid Derk Jan Eppink. “Waar is de juridische bevoegdheid?” vroeg hij in het Europees Parlement. Hij wees erop dat het coronafonds gebaseerd is op artikel 122, dat bedoeld is voor rampen zoals bosbranden en overstromingen. “Niet voor de mega-overdracht van gelden zonder voorwaarden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het coronahulpfonds wordt door de EU-landen gebruikt om belastingen te verlagen, een basisinkomen in te voeren of pensioenhervormingen uit te stellen. “Wat heeft dat met corona te maken?” vroeg Eppink.

32.000 euro per huishouden

“Het verdrag verbiedt dat de Europese Commissie geld leent op de kapitaalmarkt. Maar de Commissie doet het toch. Als zij bevoegdheden tekortkomt, verzint de juridische dienst van de Commissie een verhaaltje, dat het wel mag,” zei de Europarlementariër.

Nederland staat overigens borg voor maar liefst 245 miljard euro, becijferde de Algemene Rekenkamer. Dat is 32.000 euro per huishouden. “De Nederlandse regering verzwijgt dat bedrag liever, alsof er niets aan de hand is.”

“Het wordt tijd dat de burgers in Nederland weten welk financieel zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt,” waarschuwde Eppink.

4.8 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
3 jaren geleden

nog peultjes?

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

het zijn zakkenvullers en luchtverplaatsers, dat hele Europese Parlement! Het gewone volk moet straks opdraaien voor de schade die een kleine groep heeft veroorzaakt!

Barry
Barry
3 jaren geleden

Dit kan er ook nog bij: Kerstdiner voor de elite. Op 18 en 19 december organiseert de tweede kamer een kerstdiner voor plm. 3300 gasten. Het moge allemaal duidelijk zijn: men heeft maling aan u.

Frank
Frank
3 jaren geleden
Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x