Buitenland

Trump moet erkennen dat Amerika terreurgroep IS heeft gecreëerd. Oud-Senaatskandidaat haalt fel uit

Help ons door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Donald Trump moet erkennen dat de VS, Israël en Saoedi-Arabië terreurgroep IS hebben gecreëerd om chaos te veroorzaken in het Midden-Oosten. Dat zegt een voormalige Amerikaanse Senaatskandidaat.

“De CIA moet meer tijd stoppen in het onderzoeken van terroristen en veel minder tijd in het rekruteren en financieren van terroristen,” zei Mark Dankof.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De VS, Israël en Saoedi-Arabië hebben de monsters gecreëerd waar ze zich zo afkeurend over uitspreken,” voegde hij toe.

Zware prijs

Vrijdag zei Trump op Twitter dat IS een ‘zware prijs’ zal betalen voor iedere aanval die de organisatie uitvoert in de VS.

Dinsdag reed een 29-jarige Oezbeek in New York City met zijn voertuig in op fietsers en voetgangers, waarbij tenminste acht mensen om het leven kwamen en 12 gewonden vielen. Al snel spraken de autoriteiten van een ‘terreurdaad’.

De VS claimt IS te bestrijden in diverse landen, maar volgens critici moedigt de Amerikaanse overheid de verspreiding van de terreurgroep in het Midden-Oosten juist aan om oorlog te kunnen blijven voeren in de regio.

Stoppen

Trump moet stoppen met het opvolgen van bevelen van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en het steunen van extremistische groepen in de regio, aldus Dankof.

“De VS kan het fundament onder extremistische groepen vandaan trekken door ze niet langer logistiek, militair en financieel te steunen,” zei hij.

“Totdat Trump dat doet en de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse volk in die richting leidt, zal er alleen maar dood en vernietiging in het verschiet liggen,” besloot hij.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alf
Alf
6 jaren geleden

Dit allies is uitgedacht om Europa op de knieën te ktijgen.
Jaag de bevolking/vluchtig en de grens over en het gezeik begint vanzelf wel.
Helaas gaat dit niet lukken, dus zullen ze wel weer iets nieuws verzinnen.

bert s
bert s
6 jaren geleden

Trump gaat precies dat doen wat zijn meesters hem opdragen, stabiliseer de chaos in het Midden-Oosten, verdeel het volk in twee kampen en verhoog de belastingen op de primaire levensbehoeften, laat de zieken hun eigen sores betalen en draai de democratie heel subtiel de nek om hij kan zo dezelfde leerschool als Rutte hebben. Het zijn niets meer dan puppets die het volk verlakken en alles dient het belang van de New World Order.

exegese
exegese
6 jaren geleden

Ja lieve mensen, zo worden mensen wereldwijd op een afgrijselijke manier in de maling genomen met een gigantische berg pijn, verdriet, dood en ellende als beloning.
Uiteindelijk blijken verreweg de meeste mensen niets meer te zijn dan brave, totaal gecontroleerde geesten in een traumatiserend spookhuis, waarbij een uiterst bedrieglijk concept als “democratie” steeds weer mogelijkheden blijkt te bieden voor de meest verschrikkelijke scenario’s.
Wanner gaan we dat eens een keer inzien en blijven we eens een poosje weg bij de stembussen van deze moordzuchtige bedriegers, want onze regering (en geheime diensten) zijn als bondgenoot en schoothondje van Amerika (lees Israël) volledig medeverantwoordelijk voor al deze ellende. Wat mij betreft krijgen we een echte democratie met bindende referenda en echte inspraak van het volk of we zoeken het zelf wel uit.

rob
rob
6 jaren geleden

De oorzaak is dus veroorzaakt door de machthebbers in het land wat Amerika heet ..zo zie je maar macht is je zelf verlagen en hier doet een heel land aan mee ..nooit verlaagt de mens zijn menselijke natuur zozeer ,dan wanneer de bijgelovige onwetende met macht bewapend is..het is de angst die misleid…en wie angst heeft voor de toekomst, kan een land in bederf storten , als de weg niet word vervolgt gebruikt men paarden om oorlog te voeren ,ze hebben ze gecreëerd, maar toegeven is als een bekentenis het is moeilijk voor de machthebbers maar er is een wel een Weg om het zo te zeggen .. we hebben A gezegd en als wie A zegt hoeft geen B te zeggen, hij kan ook zeggen dat A fout was..

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x