BuitenlandCorona

Trump: ‘Ik heb overtuigend bewijs gezien dat coronavirus uit lab komt’. Deed iemand iets met opzet?

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Donald Trump zei dat hij overtuigend bewijs heeft gezien dat Covid-19 afkomstig is uit een wetenschappelijk laboratorium in de Chinese stad Wuhan, schrijft de Financial Times.

Trump zei op een persconferentie tegen journalisten dat hij er vrijwel zeker van is dat het Wuhan Instituut voor Virologie de oorsprong van de virusuitbraak is.

De president wilde verder niet ingaan op details omdat het onderzoek naar het lab nog loopt. “Ik mag hier niets over zeggen.”

Met opzet

“Het is vreselijk wat er is gebeurd,” zei Trump. “Of ze hebben een fout gemaakt, of het begon als een fout en daarna hebben ze er nog één gemaakt. Of deed iemand iets met opzet?”

Het nieuwe coronavirus dook in Wuhan eind vorig jaar voor het eerst op. De stad ging twee maanden in lockdown om verdere verspreiding tegen te gaan.

Tijdens de persconferentie zei Trump dat zijn regering de herkomst van het virus nog onderzoekt.

‘Wereldgezondheidsorganisatie moet zich schamen’

“We onderzoeken waar het precies vandaan is gekomen en hoe dit is gebeurd,” zei hij, toevoegende dat we de uitkomsten binnenkort kunnen verwachten.

China heeft ontkend dat het virus afkomstig is uit het lab.

Trump zei ook dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich moet schamen omdat het instituut ‘lijkt te fungeren als de pr-dienst van China’.

[FT]

4.4 12 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martien
Martien
2 jaren geleden

Wat te denken van het eigen Amerikaans biologisch laboratorium waar virussen getest worden voor biologische oorlogsvoering in Fort Detrick? Hier praat Trump niet over.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Despijt alle geruchten is dit virus op die beestenmarkt ontstaan. Die markt is zo onhygienisch en dus de ideale broedplaats. Iemand werd ermee besmet. Die heeft anderen besmet. En Chinees nieuwjaar moest gevierd worden, ook buiten de landsgrenzen. Zo is het over de wereld gekomen.

Mikkie
Mikkie
2 jaren geleden

Krijgt Janet Ossebaard toch gelijk, dus..

Audrey
Audrey
2 jaren geleden

Dat wist ik al vanaf dag 1 dat het zelf gemaakt is in een lab. En ik weet ook dat er allang een geneesmiddel voor is. En die ook gebruikt wordt door rijke en belangrijke mensen. Maar de burger mag dood gaan want dat ruimt lekker op..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

33
0
We lezen graag je reactie!x