Gezondheid

‘Cannabis helpt tegen dementie’

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische wetenschappers onderzoeken of een actief bestanddeel in cannabis kan helpen tegen dementie.

Een team van Neuroscience Research Australia onderzoekt of de stof cannabidiol de symptomen van geheugenverlies kan terugdraaien.

Tim Karl, één van de onderzoekers, zei dat cannabidiol niet dezelfde psychoactieve effecten heeft als THC, maar wel een ontstekingsremmende en antioxiderende werking heeft. De stof heeft ook andere effecten die heilzaam kunnen zijn voor het brein.

Vooruitgang

“Vroeger werd cannabis gebruikt voor medische doeleinden,” zei hij. “Ik praat over circa 200 jaar geleden. Op een bepaald moment besloot men, zoals zo vaak gebeurt in onze maatschappij, dat het een slechte drug was.”

“Het gaat niet om één bestanddeel, je hebt te maken met een combinatie van 60 verschillende bestanddelen en je hoeft alleen maar de afzonderlijke stoffen te onderzoeken omdat sommige een positieve uitwerking kunnen hebben op de gezondheid,” voegde hij toe.

Muizen met symptomen van Alzheimer werden ingespoten met cannabidiol. Karl zag nadien een enorme vooruitgang bij proeven met de dieren die waren gericht op herkenning en het onthouden van objecten en andere muizen.

Genezen

“Het gedrag van de zieke dieren wordt in wezen naar het niveau van gezonde dieren gebracht,” legde Karl uit. “Je zou kunnen zeggen dat ze genezen zijn, maar om daar zeker van te zijn moeten we eerst meer onderzoek doen naar de hersenen van de muizen.”

Het onderzoek, uitgevoerd aan de Universiteit van Wollongong, liet zien dat cellen die met cannabidiol waren behandeld minder schadelijke APP-eiwitten produceren. Dergelijke eiwitten worden geassocieerd met de ontwikkeling van plaques in het brein van alzheimerpatiënten.

Dr. Karl merkte op dat in de medische literatuur gevallen bekend zijn van cannabisgebruikers met Alzheimer die tot de ontdekking kwamen dat hun symptomen begonnen te verlichten.

Bron: Smh.com.au

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/3389438/2013/02/06/Cannabis-tegen-dementie.dhtml Zo nu eerst een vredespijpje met cannabis.Al was het maar om de bijwerkingen van de medicijnen die ik gebruik, te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.De hasjies man De hasjies man de zon is zijn vriend.www.uitjebol.net verteld je voldoende.En dementie is voor mij dus niet weggelegd.Hiep, hiep, hiep, hoeraaaaaaaaaaaaa!!!!!

Paquita
Paquita
9 jaren geleden

Arme muizen. Wanneer houdt het proeven doen met dieren nou eindelijk eens op.

Alex Donkers
Alex Donkers
9 jaren geleden

De ‘symptomen van geheugenverlies’?

Wat zijn die symptomen dan? Volgens mij is geheugenverlies een symptoom van allerlei ziektes.

Andries
Andries
9 jaren geleden

Hier is iemand die dat al lang en breed heeft uitgezocht. Hij heet dr Rick Simpson. Laat dus alsjeblieft niet die na-aper van een dr Karl claimen dat ie iets nieuws heeft ontdekt.

http://youtu.be/fY-uI-QkVOo

ik heb wel eens last gehad van uitslag op mijn huid. Die was na een druppel olie verdwenen. Een druppel. Terwijl de huisarts aan kwam kakken met pillen, die als bijwerking nota bene nachtmerries! veroorzaken. En pas na drie dagen helpen. Nou, voor mij is het allemaal al lang duidelijk. Exit dokter met z’n pillen. En go wiet olie! Eigenlijk moet ik naar hem terug gaan om hem te bedanken, voor het leveren van nachtmerries. Eikel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x