Buitenland

Tsunami na zeer zware aardbeving Nieuw-Zeeland

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is zondag opgeschrikt door een zware aardbeving die in grote delen van het land is gevoeld.

Volgens de plaatselijke media was er een beving met een kracht van 6,6. Het Amerikaanse geologische instituut USGS meldde een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Later werd dat bijgesteld naar 7,8.

Eerste golf

De beving was op grote diepte en bijna 100 kilometer verwijderd van de stad Christchurch.

Het ministerie van Noodsituaties heeft een tsunamiwaarschuwing afgegeven en iedereen in de buurt van de oostkust opgeroepen zich naar hoger gelegen gebied te verplaatsen.

De eerste golf is inmiddels aangekomen, aldus het ministerie.

Immense schok

Een aardbeving in de regio veroorzaakte in Christchurch in februari 2011 185 doden en vele honderden gewonden. De schade was toen niet te overzien. Deze aardbeving is dus nog zwaarder.

In februari dit jaar beefde de stad opnieuw, maar toen was er alleen materiële schade.

De schok moet immens zijn geweest. Mensen uit het hele land hebben de beving gevoeld. Een vrouw schrijft uit haar bed te zijn gevallen terwijl ze op 200 kilometer van het epicentrum woont.


0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rose
Rose
5 jaren geleden

Een aardbeving is zo beangstigend. Ik heb een hevige 7,2 meegemaakt en die was maar 45 seconde maar die had zoveel schade aangericht.
Je ziet grond met huizen en bomen golven alsof de grond water is.

Ik hoop dat er geen doden zijn gevallen en ik wens iedereen sterkte.

rob
rob
5 jaren geleden

een aardbeving…en tsunami .ja we hebben ook menselijke aardbevingen en tsunami,es een heel natuurlijk verschijnsel ook mensen veroorzaken dit verschijnsels onder elkaar en met elkaar komen deze dagelijks voor deze verschijnsels bestaan uit een ontevredenheid van gebeurtenissen en dat bots en klost dan op elkaar..

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

De grote maan geeft toch effect. En dat in Christuskerk. De kerk moest eraan zei Trump op het Jezuieten diner, die hij gezamenlijk met Killary genoten heeft. Of is het Haarp in combinatie grote maan? Wij(Nederland) mogen ook wel gaan oppassen voor de grote bloedmaan/wassende water.(eb en vloed).

pietje
pietje
5 jaren geleden

Als het leger HAARPJE speelt goed boek !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x