Homepagina » Natuur en Milieu » Elektrische auto vervuilender dan groene diesel. Dit zijn de verschillen
elektrische auto

Elektrische auto vervuilender dan groene diesel. Dit zijn de verschillen

Moderne auto’s die op hernieuwbare diesel rijden, hebben per 100 gereden kilometers de minste CO2-uitstoot. De elektrische auto komt op de tweede plaats, blijkt uit onderzoek van studio Gear Up, een onderzoeksbureau voor duurzame brandstof. Auto’s op groengas stoten ongeveer net zoveel CO2 uit als stekkerauto’s.

Dat een elektrische auto vervuilender is dan een auto op groene diesel heeft te maken met de Nederlandse elektriciteitsmix.

Studio Gear Up onderzocht hoeveel CO2 er omgerekend per liter brandstof vrijkomt.

Groene diesel zorgt voor een uitstoot van ongeveer 2,2 kilogram CO2 per 100 kilometer. Dat is aanzienlijk minder dan de uitstoot van een elektrische auto (6-8 kilo per 100 kilometer).

Slechter uit de bus

Normaal gesproken is rijden op elektriciteit goedkoper dan rijden op diesel, maar dat geldt niet voor automobilisten die afhankelijk zijn van laden bij openbare laadpunten of die lange afstanden moeten afleggen.

Voor hen is elektrisch rijden duurder dan rijden op hernieuwbare diesel. Opladen aan een openbare laadpaal is namelijk duurder en snelladen is het duurst. Elektrisch rijden komt hier dus slechter uit de bus.

Op enkele plekken in Nederland is groene diesel te tanken. Citroën heeft het vrijgegeven en ook vrachtwagens mogen het al gebruiken.

[DuurzaamBedrijfsleven via studio Gear Up]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Tja dit weten we allemaal al natuurlijk, maar machthebbers en de corrupte EU drukken het toch steeds meer door, de wereld moet kapot nietwaar.

Dan nog deze, ook heel belangrijk is de afbraak van samenlevingen

Hoe de mensheid gek te maken, nou door bijvoorbeeld gemeente ambtenaren met het intellect van een aardbei borden met tekst te laten maken. Zoals deze bij een in aanbouw zijnde speeltuin in Rotterdam waar wat vandalisme roet in het eten gooide, “Vanwege vandalisme zijn de werkzaamheden vertraagd. Hierdoor duurt het langer voordat de werkzaamheden zijn afgerond.” Ja als weldenkend mens krab je jezelf toch wel even achter de oren bij zoveel slimheid, werkzaamheden vertraagd dus duurt langer voor we klaar zijn, ja goh, zou het?

En dan deze, hekken met verboden toegang voor verpleeghuizen waar mensen kapot van verdriet meer toenadering zochten tot hun familie, ja we zijn goed bezig met ons allen, hoe lang pikken we dit nog? Zouden ze dit bedoelen met het nieuwe normaal?
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2449127/Hekken-om-verpleeghuizen-vanwege-fysiek-contact-en-boodschappen

exegese
exegese
1 jaar geleden

Tel daar de extra vervuiling en milieubelastende details van het winnen van benodigde grondstoffen, het produceren en recyclen van elektrische auto’s bij op en de groene leugen ligt open en bloot op tafel. Miljarden van ons zuur verdiende geld wordt ook hier gepompt in subsidie voor zogenaamd groene oplossingen. Maar welke je ook onder de loep neemt, er klopt nooit iets van wat ze beloven ! Het klootjesvolk betaalt het gelag, zoals gewoonlijk.

Paapje
Paapje
1 jaar geleden

uit onderzoek van studio Gear Up, een onderzoeksbureau voor duurzame brandstof.
Wij van wc eend onderzoek.

Elke onderzoekbureau van een specifieke groep weet het wel zo te schrijven dat het in hun voordeel komt..

Echt onafhankelijk onderzoeken die als mee nemen zijn er bijna niet.

Sjazon
Sjazon
1 jaar geleden

Velen zullen een electrische auto niet eens zozeer rijden uit milieuoverwegingen, maar omdat er een behoorlijke subsidie op zit. Scheelt toch wat in de kosten.

x

Check Also

gommers

Gommers zegt dat politiek strenger moet worden voor niet-gevaccineerden, en krijgt de wind van voren

IC-baas Diederik Gommers vindt dat de politiek ...

world economic forum

World Economic Forum presenteert: coronapaspoort dat vaccinatiestatus bepaalt aan de hand van bloedtest

Er circuleert momenteel een filmpje van het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x