Natuur en Milieu

Nog nooit zoveel zee-ijs rond Zuidpool

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De oppervlakte van het bevroren zeewater rond Antarctica heeft een recordhoogte van 20,14 miljoen vierkante kilometer bereikt. Sinds de metingen in 1979 zijn begonnen was de hoeveelheid ijs nog nooit zo groot. Gemiddeld was er tussen 1981 en 2010 maximaal 18,72 miljoen vierkante kilometer zee-ijs te vinden.

De Noordpool bereikte afgelopen maand een laag punt met 5,07 miljoen vierkante kilometer zee-ijs. De pieken vallen samen met het einde van de Antarctische winter en de zomer in het noorden en passen in een meerjarige trend waarbij het zee-ijs op de Zuidpool aangroeit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Nog nooit zoveel zee-ijs rond Zuidpool
De oppervlakte van het zee-ijs rond de Zuidpool bereikte op 19 september een recordhoogte. De rode lijn geeft het gemiddelde weer (NASA’s Scientific Visualization Studio/Cindy Starr)

Voor de toename in Antarctica doen meerdere verklaringen de ronde. Eén theorie is dat de westenwind, die de afgelopen jaren is toegenomen op de Zuidpool, het zeewater sneller afkoelt. Een andere mogelijkheid is dat het zoete smeltwater van de gletsjers, die juist kleiner worden, zich moeilijk mengt met het warmere zeewater en daardoor de rand van Antarctica koeler houdt. Maar zeker weten de wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut NSIDC het niet.

De onderzoekers benadrukken dat de oppervlaktetoename op de Zuidpool alleen zee-ijs betreft en dat het Antarctische landijs in massa afneemt.

[NSIDC, MailOnline]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronny
Ronny
9 jaren geleden

maar dat zal volgens de zichzelf aan het werk houdende geitenwollensokken brigade ook wel weer een leugen zijn. gesteund door een groep stelende politici die bij ieder woordje “global warming” de gelegenheid zien om de burger te belasten en nog meer geld te laten betalen met een zoveelste milieubelasting . voor een grote plak onzin dus. volk dat met ieder smoes die ze maar kunnen bedenken zichzelf in het zadel probeert te houden. bij een afname van noordpoolijs vallen ze over elkaar heen om maar hel en verdoemenis te roepen maar zodra deze noordkap een flinke aangroei kent is dat volk in geen velden of wegen te bekennen……

Jeetje
Jeetje
9 jaren geleden

De onderzoekers benadrukken dat de oppervlaktetoename op de Zuidpool alleen zee-ijs betreft en dat het Antarctische landijs in massa afneemt.

Als het landijs smelt en dit in het water vloeit dan is dus het omringende water kouder en zal daardoor het zee-ijs eerder bevroren zijn.. dus dan is de uitstrekking van het zee-ijs groter omdat het al een stuk afgekoeld is en daardoor eerder bevriest.

hmmm te simpel gedacht zeker 🙂

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

Och ja het klimaatsprookje wordt alleen nog door meeloperige massamensen geloven. Ze vragen zelfs met hun onnozele koppen om strengere maatregelen om klimaatveranderign tegen te gaan. Zo vragen ze om een soort DDR-dicatuur waarbij je CO2-uitstoot continu in de gaten wordt gehouden. Vrijheid en plezier maken (zoals vakantiereizen, vlees eten, auto rijden, motorbootjes en zo) is dan iets van het verleden. De waarheid is dat CO2 heel GOED is voor planten die dan weer zuurstof uitademen voor mens en dier. Maar vlen zijn te stom om door te hebben dat je als je de leugen 180 graden omdraait de waarheid hebt. Nou en als het klimaat al verandert dan komt dat door de fluctuerende zonneactiviteit. In de Middeleeuwen verbouwde men wijn in Frieland en in de 17 eeuw vroor de Zuiderzee dicht.

Ik zou iedereen willen oproepen verspreid de waarheid over die klimaatleugen die zogenaamd door mensen wordt veroorzaakt want als we daar intrappen dan is het gedaan met de laatste vrijheden.

Dan is het heel kil zo van “doden stoten geen CO2 uit maar bijvoorbeeld bejaarden wel” en
“arme mensen stoten minder CO2 uit dan mensen die iets rijker zijn”.

Dit soort contateringen die men dan maakt (gebaseerd op de CO2 leugen) kan dan leiden tot allerlei psychopatische duivelse regeltjes. De DDR en Noord Korea zijn dan een paradijs vergeleken met de CO2-dictatuur.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ik denk dat de zuidpool de thuishaven is van de aliens die deze wereld beheren.

Voor hun is het een fluitje van een cent om wat ijs te maken.

Voor degene die nu denken dat ik weer een fantast ben moeten maar eens gaan kijken hoe de amerikanen in de 2de WO van de zuidpool werden verwijderd.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x