Homepagina » Binnenland » Twee Twentse artsen verdiepten zich in coronavirus. Dit is hun opmerkelijke conclusie
Twentse

Twee Twentse artsen verdiepten zich in coronavirus. Dit is hun opmerkelijke conclusie

Twee Twentse artsen willen af van de strenge coronamaatregelen die de regering heeft ingevoerd. Volgens hen is 1,5 meter afstand houden niet nodig. “Social distancing is niet meer dan schijnveiligheid.”

Als het aan hartchirurg Jan Grandjean en anesthesioloog Alaattin Ozdemir ligt, gaan verzorgingstehuizen en sportscholen weer open. “Angst en stress verzwakken de weerstand. Naar buiten gaan, bewegen en gezond eten zijn een goed medicijn in de strijd tegen corona.”

“Er moet gestopt worden met het aanjagen van een angstcultuur. Mensen zijn buitenproportioneel angstig gemaakt.”

Andere behandelmogelijkheden

Grandjean en Ozdemir pleiten in Tubantia voor een bredere kijk op de coronacrisis en zeggen dat we niet moeten wachten op een vaccin. “We moeten ook kijken naar andere behandelmogelijkheden.”

De specialisten benadrukken dat voornamelijk ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen sterven aan corona. Ze zeggen dat slechts een klein percentage van de coronapatiënten komt te overlijden.

Geen significante verschillen

De Twentse artsen zijn verbonden aan het Medisch Spectrum Twente, dat in een reactie verklaart ‘de voorschriften van het RIVM te volgen’, weet RTV Oost.

Het tweetal heeft zich de afgelopen tijd uitgebreid verdiept in de verspreiding van het coronavirus. Hun conclusie: “In de griepperiode van twee jaar geleden, vorig jaar en nu, vallen geen significante verschillen in het totaalcijfer te ontdekken.”

“De coronasterfte op de gehele bevolking is maar 0,03 procent.”Vond je dit leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. hehe, eindelijk logica vanuit artsen/specialisten.

  66 likes
  • Toevoeging: In openbaar Nederland.
   Ik heb mijn SP lidmaatschap opgezegd.(ik zou het nog melden hier). Had een mail gestuurd, heb geen reactie gekregen op mijn zegje over het virus, maar las net op hun site, dat de SP nog strenger wil gaan controleren enz. enz. Dat was voor mij de druppel.

   94 likes
   • Verstandig van je.
    Moesten er meer doen.

    48 likes
   • Laat je niet beïnvloeden

    Ik had alleen voor de fun een mail gestuurd naar Fvd over Bill Gates. Wat hun standpunt is, is nu twee weken terug. En het was een echt serieuze mail, net alsof ik echt interesse heb in die partij. Ik heb nooit antwoord gehad. Is dus gewoon controlled opposition.

    26 likes
   • Tja Elise, de oude idealen, SP kwam voort uit de maoïstische beweging van de jaren zeventig dus dan weet je het wel. Lid zijn van een politieke partij kost je alleen maar geld, wanneer je een mail stuurt naar bijvoorbeeld de Fvd (of je lid bent of niet) krijg je een standaardmail en een banknummer met het verzoek om toch vooral maar geld te storten. Politieke partijen zijn (mijns insziens) als een dod paard aan een touw. Eerst maar eens iets presteren en dan praten we verder, moeten/moesten wij ook, niet goed in je werk? Daar is het gat van de deur, maar bij die types gaat het maar door en dan zitten ze hier en verknallen de boel dan krijgen ze een andere post en verzieken het daar en dat gaat maar door.

    12 likes
 2. 2 Twentse artsen vertellen wat , maar hebben ze ook wat te vertellen ?

  Ik bedoel wat is hun machtsbasis. De tijden zijn allang voorbij dat argumenten ,studies en wetenschappelijke feiten doorslaggevend waren. Het is namelijk NWO die hier de regie heeft. Lijkt me eerder dat deze artsen hun carriere om zeep geholpen hebben.

  Uitrol 5G klimaatkleuters , corona virus CO2 , stikstof al deze problemen zijn kunstmatig en wetenschap plaatst hier kanttekens bij. Toch word er niet geluisterd. Dus wat is het nut van wetenschap eigenlijk de samenleving na de pijpen van de NWO danst.

  Lijkt mij dat wetenschappers echt hun superbrains voor meer dan hun vakgebieden moeten gebruiken. En manieren moeten vinden om de NWO uit te schakelen voordat het te laat is.

  33 likes
  • Het nut van het naar buiten komen van artsen en wetenschappers ligt duidelijk niet bij het overtuigen van politici, die echt wel weten dat de ziekte niet zo ernstig is en voorkomen kan worden met voedingsstoffen en behandeld kan worden met hoog gedoseerde voedingsstoffen en met medicijnen, maar de hele crisis bewust veroorzaakt hebben om hun macht te behouden en te versterken.

   Het nut ligt wel bij het geruststellen van de rest van de bevolking, waardoor genoeg mensen inzien dat de maatregelen niet (meer) nodig zijn en bereid zijn om actie te ondernemen om hun vrijheid terug te nemen.

   23 likes
  • Ik vind dit geluid een goed en dapper begin van de twee artsen. Zij willen de zaak open gooien maar kunnen het niet alleen. Daar hebben zij medestanders/artsen bij nodig. Hopelijk zijn er collega’s die ook met hun mening durven komen. Voorstanders of tegenstanders.

   5 likes
 3. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gereageerd op het pleidooi van twee Twentse artsen:
  https://www.tubantia.nl/enschede/ministerie-over-pleidooi-twentse-artsen-1-5-meterregel-geldt-ook-voor-specialisten~ad7910c4/

  “De 1,5 meterregel geldt voor iedereen, ook voor medisch specialisten”

  Zoals we van ze gewend zijn geven ze daarvoor emotionele, maar onwetenschappelijke argumenten:
  “We moeten het als samenleving met elkaar doen. Dit lijkt ons daarom niet het goede voorbeeld.”

  ‘De maatregelen die werden genomen waren gericht op het terugdringen van de snelle verspreiding van het virus, het beschermen van kwetsbare groepen en het overeind houden van de zorg.’

  – De intensieve zorg is intussen bijna leeg, dus het oorspronkelijke excuus is allang niet meer geldig.
  – Het is duidelijk dat kwetsbare groepen met zink, vitamine C en D beschermd kunnen worden, eventueel aangevuld met kinine, quercetine en hydroxychloroquine. Als dat nog niet genoeg is dan kunnen de meest kwetsbaren zelf kiezen om zich te isoleren en kan de rest van de samenleving gewoon aan het werk en elkaar aanraken, wat belangrijk is voor fysieke en mentale gezondheid en de gezondheid van de samenleving in het algemeen.

  ‘Ook het RIVM zegt dat het vinden van een vaccin een lastige opgave is. Het lukt niet bij elke ziekte om een vaccin te ontwikkelen, kijk maar naar hiv. Toch is het van groot belang om te blijven zoeken want ook als er een medicijn wordt gevonden dat een ernstig verloop van de ziekte voorkomt, kan dat levensreddend zijn.’

  – Het RIVM blijf volhouden dat er geen medicijn bestaat. Ze houden dus bewust informatie achter die gezondheid kan beschermen en leven kan redden, alleen maar vanwege lust naar macht en geld en voor het vaccin om de overbevolking tegen te gaan.

  24 likes
  • ‘De maatregelen die werden genomen waren gericht op het terugdringen van de snelle verspreiding van het virus, het beschermen van kwetsbare groepen en het overeind houden van de zorg.’

   Gezegd door dezelfde mensen/partijen die de zorg totaal uitgekleed hebben de laatste jaren omdat alles winstgevend moet zijn.
   Gevolg: bij de 1e de beste keer dat er iets aan de hand LIJKT, tekort aan bedden.
   Les geleerd……… ?

   Maar aangezien de RIVM ook geld van Bill Gates heeft ontvangen verwacht ik niet dat ze lifestyle-adviezen gaat geven.

   4 likes
 4. Laat je niet beïnvloeden

  Het is wel nodig, anders lukt het plan niet. (sarcasme)

  Ze zullen koste wat kost alles er doorheen drukken. We moeten echt als volk voor onze rechten gaan opkomen. De ene wet na de andere willen en gaan ze veranderen om alles af te pakken. We hebben net niet de 75 jaar vrijheid gered. Willen we vrijheid? Dan weet je wat je te doen staat.

  14 likes
 5. zo dat zijn er weer een paar.
  luistert het tuig hierna nee, ze gaan door met bashen en de burgemeesters doen lustig mee.
  utrecht eenrichtings verkeer voor voetgangers komt van de burgemeester mensen moeten (en zullen ) weer in het gareel moeten lopen en het was te druk.
  ik lees zoveel onzin dat je er bijna van gaat braken.
  de plakband fabriek viert hoogtij , dus die hoor je niet.
  de nazi praktijden kom je niet meer van af en wordt alleen maar erger , wil je dat niet doe er wat aan ze kunnen niet heel nederland opsluiten.

  13 likes
 6. je kan als arts/specialist zeggen wat je wil maar de elitekliek luistert niet want ze hebben een doel voor ogen.hoe kan rutte zo in populariteit stijgen en hij heeft veel mensen de stuipen op het lijf gejaagd.en de koning ook met de virus blijft.hoe weet hij dat.ik dacht dat dit een nieuwe virus is waar ze weinig vanaf weten .binnenkort krijg je de 2de golf hype.

  13 likes
 7. HIV 35 jong en nog steeds geen vaccin. Wat moet ik nog zeggen.

  8 likes
 8. wat een onzin zeg.

  0 likes
 9. Vreemd dat de overheid nooit heeft aangegeven dat mensen gezond moeten eten en desnoods extra vitaminen moeten innemen. Dat men de 9% btw op groenten niet heeft teruggebracht naar 0%. Ook PVV, PvdD en PvF hebben geen wetsvoorstel ingediend hieromtrent, laat staan de vechtende 50Plus.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

italianen

Woedende Italianen doen mondkapje af: ‘Coronapandemie is zwendel’

Honderden Italianen verzamelden zich dinsdag op het ...