Gezondheid

That Sugar Film: We eten ons letterlijk ziek aan suiker

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor That Sugar Film, die nu in de Nederlandse bioscopen is te zien, at de Australiër Damon Gameau dagelijks omgerekend 40 theelepels suiker. Volgens de documentaire eten we ons ziek aan suiker.

Gameau veranderde in twee maanden tijd van een energieke, afgetrainde man in een chagrijnig wrak. Hij kwam bijna 10 kilo aan, had last van een slecht humeur en kreeg een sterk vervette lever.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

En hij at nog wel gezond. Dat wil zeggen: geen frisdrank, snoep en koekjes, maar yoghurt, vruchtensap en muesli. Hoe dat kan? De voedingsindustrie voegt aan heel veel eet- en drinkwaren heel veel suiker toe.

Eigenlijk overal zit suiker in

Het punt dat Gameau maakt, is dat eigenlijk overal suiker inzit, aldus hoogleraar Jaap Seidell van de Vrije Universiteit Amsterdam. “Hij laat zien dat je met een ogenschijnlijk gezond voedingspatroon toch heel veel suiker consumeert.”

Vaak krijgen de fabrikanten van frisdranken of fastfood de schuld, maar Gameau laat zien dat appelsap en Optimel-achtige dranken niet per definitie beter zijn, stelt Seidell.

Niet goed inschatten

Hoewel de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat ze niet te veel suiker eten, eet de gemiddelde Nederlander ruim 17 suikerklontjes per dag. Dubbel zoveel als goed is. Eén van de redenen is dat we niet goed inschatten hoeveel suiker er in welke voeding zit.

Een te hoge suikerconsumptie kan leiden tot overgewicht, obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Overigens is het vervangen van suikers door (kunstmatige) zoetstoffen niet beter voor de consument, zo oordeelde de Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop onlangs.

Bekijk hieronder een trailer van de film:

[RTL Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jankertje
Jankertje
7 jaren geleden

Dat wij ons ziek eten aan suiker klopt geheel maar we vergeten dat wij ons ook ziek eten aan vlees wat vaak geheel vergeten word. Wat men vergeet te zien is dat wij eten snoep en dan hebben we een bolle buik maar vele zien dat niet. Ook als we braadworsten van het varken eten vergeten wij dat wij daar 2 dagen mee in de buik lopen omdat ons darmstelsel daar meerdere dagen voor nodig heeft om te verteren. Als je dan gaat stinkt het heel erg omdat het vlees nog steeds in staat van ontbinding is. OEF dat vergeten wij ook of we zien het nog niet. Wie vis eet heeft na een paar uur weer trek omdat het veel sneller verteerd. Wij houden daar geheel geen rekening mee!!!!

Liesbeth Oerlemans
Liesbeth Oerlemans
7 jaren geleden

Inderdaad goed plan als mensen minder suiker eten maar dat toont deze film niet aan. Die toont wel aan dat een raar voedingspatroon met te veel energie overgewicht, slechtere bloedwaarden en sloomheid veroorzaakt.

Calvin
Calvin
7 jaren geleden

Welke idioot eet er nou 40 theelepels suiker?

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x