Buitenland

En ja hoor, Zweden ‘lijkt groepsimmuniteit te hebben bereikt’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zweden heeft de pleister in één keer losgetrokken en inwoners van het land pakken nu het gewone leven weer op. Slechts een fractie van de Zweden die zich laten testen op corona heeft het virus, wat erop lijkt te wijzen dat ze groepsimmuniteit hebben bereikt. Het aantal positieve testen bedraagt nog slechts 1,3 procent.

Zweden heeft nu nog minder doden per miljoen inwoners dan landen die het Zweedse coronabeleid eerder bekritiseerden. “De Zweedse strategie lijkt steeds meer vruchten af te werpen,” zei Sky News-presentator James Morrow.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Financial Times schrijft dat het aantal coronagevallen in vrijwel alle Europese landen stijgt, behalve in Zweden. Daar keldert het aantal al de hele zomer. In vergelijking met de piek eind juni ligt het aantal besmettingen nu 90 procent lager.

De immuniteit werkt in Zweden als een soort rem, verklaarde de Zweedse coronastrateeg Anders Tegnell. Die immuniteit is deels verantwoordelijk voor de scherpe afname van het aantal Zweedse gevallen, zei hij.

Het is alsof je een hamer gebruikt om een vlieg te doden

In Zweden nemen niet de politici, maar de gezondheidsautoriteiten de belangrijke besluiten. In dit geval was Tegnell degene die de knoop moest doorhakken. Hij luisterde wel naar de wetenschappers en het volk.

De Zweedse epidemioloog heeft een hekel aan lockdowns. “Het is alsof je een hamer gebruikt om een vlieg te doden,” zei hij. Tegnell koos voor een strategie die jaren kan werken, terwijl de rest van Europa strenge maatregelen nam, die maatregelen vervolgens versoepelde en de versoepelingen weer terugdraaide.

“Je kunt scholen en restaurants niet blijven openen en sluiten. Dat zal uitlopen op een ramp. Je kunt dat één of twee keer doen, maar dan zullen mensen het zat zijn.”

Toen Europa in alle haast in lockdown ging, zei Tegnell dat het leek ‘alsof de wereld gek was geworden’. En hij blijft tegen de stroom in zwemmen. De epidemioloog waarschuwt namelijk dat een vaccin – als en wanneer het er komt – geen ‘wondermiddel’ zal zijn.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

40 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
3 jaren geleden

Ik ben jaloers op Zweden. Hadden wij maar beleidsmakers met verstand.

Ab normaal
Ab normaal
3 jaren geleden

Gewoon doorgaan volk bezig houden!
Tot vaccineren,allemaal!!!

Hein
Hein
3 jaren geleden

We worden gewoon steeds meer tot slaaf gemaakt.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
3 jaren geleden

Hier blijven de media de bevolking bang maken en in angst laten leven met het aantal besmettingen, terwijl het sterftecijfer al 3 maanden bijna nihil is. De lockdown zorgde voor een lagere piek die langer duurde, dan dat er geen lockdown was geweest. Feit dus dat de Zweedse aanpak de beste was.

Back to top button
40
0
We lezen graag je reactie!x